Το κριθαρότο με θαλασσινά είναι από τις πιο δημοφιλείς και αγαπημένες συνταγές. Και από την Καθαρά Δευτέρα που ξεκινάει κι επίσημα η νηστεία της Σαρακοστής, είναι πολύ ψηλά στις προτιμήσεις, όσων νηστεύουν.
Υλικά:
- 1 κούπα άβραστο κριθαράκι
- 2 κ.σ φρέσκος ψιλοκομμένος μαϊντανός
- ½ κ.γ. αλάτι
- 7 κ.γ. νηστίσιμο βούτυρο
- ½ κιλό αποφλοιωμένες μεγάλες γαρίδες
- 2 κ.γ. ψιλοκομμένο σκόρδο
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- ¼ κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
- Μαγειρεύετε το κριθαράκι, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Μόλις είναι έτοιμο, το σουρώνετε.
- Το τοποθετείτε σε ένα μεσαίο μπολ.
- Ρίχνετε το μαϊντανό και αλατίζετε.
- Σκεπάζετε το μπολ, προκειμένου να μείνει το κριθαράκι ζεστό.
- Στο μεταξύ, όσο βράζετε το κριθαράκι, λιώνετε 1 κ.σ βούτυρο σε ένα αντικοκολλητικό τηγάνι, σε μεσαία φωτιά.
- Αλατίζετε τις γαρίδες με το υπόλοιπο από το αλάτι.
- Βάζετε τις μισές στο τηγάνι και τις σωτάρετε για 2 λεπτά.
- Τις βγάζετε και τις αφήνετε σε ένα πιάτο.
- Λιώνετε άλλο 1 κ.σ. βούτυρο στο τηγάνι και ακολουθείτε την ίδια διαδικασία, με το υπόλοιπο από τις γαρίδες.
- Λιώνετε άλλο 1.σ. βούτυρο και βάζετε το σκόρδο.
- Σωτάρετε για μισό λεπτό.
- Ρίχνετε το χυμό του λεμονιού και το πιπέρι στις γαρίδες και τις ξαναβάζετε στο τηγάνι, που έχετε σωτάρει το σκόρδο.
- Μαγειρεύετε για 2 λεπτά ή μέχρι να δείτε ότι είναι έτοιμες οι γαρίδες.
- Ρίχνετε και το κριθαράκι, που έχετε βράσει και ανακατεύετε.
Καλή σας όρεξη...
Γράφει για την larisacitynews.gr
Angel