ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018

Με πτήσεις της EasyJet και της Cobalt το καλοκαίρι από Νέα Αγχίαλο - Εν αναμονή συμφωνίας και με την Turkish Airlines

Με πτήσεις της EasyJet και της Cobalt το καλοκαίρι από Νέα Αγχίαλο - Εν αναμονή συμφωνίας και με την Turkish Airlines


Συνεχίζονται οι προσπάθειες και οι πιέσεις, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Ιωάννη Μπουτίνα


Αρχίζουν να αποδίδουν καρπούς οι επαφές της Περιφέρειας Θεσσαλίας και η συμμετοχή της σε τουριστικές εκθέσεις, καθώς για φέτος θα γίνουν για δύο μήνες πτήσεις της EasyJet και της Κυπριακής Cobalt προς το αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου, ενώ αν και πρώιμες ακόμη, ξεκίνησαν συζητήσεις με την Turkish airlines για τη γραμμή Ν. Αγχίαλος – Κωνσταντινούπολη. Επίσης, προτάθηκε η συγχρηματοδότηση της γραμμής Σποράδες – Θεσσαλονίκη με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για να συνεχιστεί το ακτοπλοϊκό δρομολόγιο.



Αναμένοντας την θετική εξέλιξη

Τα παραπάνω τόνισε στο «Ράδιο Ένα 102,5» ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Ιωάννης Μπουτίνας, που ανέφερε ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας, στο πλαίσιο της τουριστικής προβολής και προώθησης των προορισμών αναδεικνύει τα λιμάνια του Βόλου και της Σκιάθου και τα αεροδρόμια Ν. Αγχιάλου και Σκιάθου.
«Σε συνεργασία με την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη και τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό, καταφέραμε να συνάψουμε αρκετές συμφωνίες και για προσέλκυση πτήσεων όπως η EasyJet και η Κυπριακή Cobalt για το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου και για δύο μήνες φέτος», δήλωσε και εξέφρασε την ελπίδα η συνεργασία με τις αεροπορικές εταιρίες να επεκταθεί.
Ο κ. Μπουτίνας αποκάλυψε ότι βρισκόμαστε σε πρώιμο στάδιο σε συνομιλίες με την αεροπορική εταιρία Turkish airlines, που ξεκίνησαν από την έκθεση Φιλοξένια στη Θεσσαλονίκη, όπου έγινε συνάντηση με τον εκπρόσωπο του υπουργού Τουρισμού της Τουρκίας.
Ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού είπε ότι υπάρχει θετική βούληση από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας και την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων, ωστόσο επισήμανε ότι είναι αρκετά πρώιμο, ενώ εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξει μια καλή εξέλιξη στους επόμενους μήνες.



Συγχρηματοδότηση γραμμής για Σποράδες

Ο ίδιος τόνισε ότι υπάρχουν και άλλες επαφές με τουριστικούς πράκτορες, ενώ για το δρομολόγιο Θεσσαλονίκης – Σποράδων που ο πλοιοκτήτης ήθελε να διακόψει, τόνισε ότι σε συνεργασία με την πρόεδρο του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής και Μάρκετιγκ Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, την προηγούμενη εβδομάδα, έγιναν επαφές με την πλοιοκτήτρια εταιρία και οι Περιφέρειες Θεσσαλίας και Κεντρικής Μακεδονίας προτάθηκε να συγχρηματοδοτήσουν τη γραμμή με μικρό κόστος.
«Το θετικό είναι ότι θα συνεχίσει η γραμμή να υπάρχει και θα είναι ένα συν για να λιμάνια των νησιών και τον τουρισμό στις Σποράδες. Πιστεύουμε ότι με την εξέλιξη του τουρισμού, την ανάδειξη των μνημείων και τα καταδυτικά πάρκα που ετοιμάζει η Περιφέρεια, θα καταφέρουμε να έχουμε περισσότερο κόσμο από την πλευρά της Θεσσαλονίκης και να πείσουμε τον πλοιοκτήτη να συνεχίσουμε τη συνεργασία αυτή», τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης, που πρόσθεσε ότι τη διατήρηση της γραμμής επιθυμεί και η Θεσσαλονίκη.



Διαφημίσεις σε κοινωνικά δίκτυα και περιοδικά αεροπλάνων

Τέλος, ο κ. Μπουτίνας δήλωσε ότι στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου αποφασίστηκε να χρηματοδοτηθούν on line δράσεις και δυνατότητες τουριστικής προσέγγισης, όπως το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου αλλά και αξιοθέατα, είτε αφορούν περιοδικά που υπάρχουν στις πτήσεις, είτε στα κοινωνικά δίκτυα περισσότερο.




Πηγή: www.magnesianews.gr




« Προηγουμενο
Επομενο »