Ζυμαρικά με σάλτσα πουτανέσκα και Κοτόπουλο

Ζυμαρικά με σάλτσα πουτανέσκα και Κοτόπουλο



Υλικά (για 4 μερίδες):

  • 1 πακέτο ζυμαρικά της αρεσκείας σας 
  • ½ κιλό φιλετάκια κοτόπουλο κομμένα σε μικρά κομμάτια (που πρέπει να έχει ξεπαγώσει από το βράδυ) 
  • Αλάτι και πιπέρι 
  • 6 ψιλοκομμένες αντσούγιες (θα τις βρείτε στο super market σε βαζάκι με ελαιόλαδο) 
  • Ελαιόλαδο 
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο 
  • 1 κουτί ψιλοκομμένα ντοματάκια 
  • Μισό βαζάκι μαύρες ελιές, ψιλοκομμένες και χωρίς κουκούτσια 
  • 3 κουταλιές της σούπας κάπαρη 
  • 1 καυτερή κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μικρά κομματάκια 
  • Ψιλοκομμένος μαϊντανός για γαρνίρισμα 


[ads-post]



Εκτέλεση:
  • Καταρχήν βάζετε τα ζυμαρικά να βράζουν για να είναι έτοιμα σε 20’. 
  • Αφού πλύνετε λίγο τα φιλετάκια κοτόπουλου τα πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι. 
  • Σε ένα βαθύ τηγάνι που θα έχει ζεστάνει το λάδι σε μέτρια φωτιά, σοτάρετε το κοτόπουλο και τις αντσούγιες μέχρι το κοτόπουλο να ασπρίσει, για τρία περίπου λεπτά. 
  • Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα (το σκόρδο, τα ντοματάκια, τις ελιές, την κάπαρη και την κόκκινη πιπεριά). 
  • Μαγειρεύετε ακόμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα και το κοτόπουλο να έχει μαγειρευτεί καλά. 
  • Ανακατέψτε μαζί με τα ζυμαρικά που θα είναι έτοιμα και γαρνίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό. 



Tips: 
  • Λίγη τριμμένη παρμεζάνα ή μυζήθρα ενισχύει πάντα κάθε πιάτο με ζυμαρικά.




Καλή σας όρεξη...




Γράφει για την larisacitynews.gr
Angel




Ζυμαρικά με σάλτσα πουτανέσκα και Κοτόπουλο