Τα κανελόνια είναι ένα νοστιμότατο, ελαφρύ και χορταστικό πιάτο. Με την κρεμώδη μπεσαμέλ και τα τυριά, τα παιδιά θα τα λατρέψουν!
Υλικά (για 4 άτομα):
- 12 κανελόνια
- 125 ml τυρί cheddar, τριμμένο
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
Για τη γέμιση με σπανάκι:
- 30 ml ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 300 γρ. σπανάκι, ψιλοκομμένο
- 3 ml μοσχοκάρυδο
- 300 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
- φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Για τη μπεσαμέλ:
- 30 ml βούτυρο
- 30 ml αλεύρι
- 400 ml γάλα
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Για τη Γέμιση:
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C.
- Ζεστάνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Προσθέστε το σπανάκι.
- Ανακατέψτε και συνεχίστε το σοτάρισμα για ένα λεπτό.
- Κατεβάστε από τη φωτιά και αφήστε το μίγμα να κρυώσει για λίγο.
- Προσθέστε το μοσχοκάρυδο, τη φέτα και το μαύρο πιπέρι στο μίγμα με το σπανάκι και ανακατέψτε καλά.
- Γεμίστε τα κανελόνια με το μίγμα (χρησιμοποιώντας ένα κουταλάκι του γλυκού) και τοποθετήστε τα σε ένα βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος.
- Βάλτε μόνο μία στρώση κανελόνια, καθώς έτσι το φαγητό θα ψηθεί πιο γρήγορα.
Μπεσαμέλ:
- Σε ένα τηγάνι, λιώστε το βούτυρο, προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε.
- Προσθέστε το γάλα λίγο-λίγο και ανακατέψτε καλά μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη και λεία μπεσαμέλ.
- Αλατοπιπερώστε ανάλογα με την προτίμηση.
- Ρίξτε τη μπεσαμέλ πάνω από τα κανελόνια, πασπαλίστε με cheddar και βάλτε το σκεύος στο φούρνο για 40 λεπτά ή μέχρι να δείτε ότι ψήθηκε.
- Διακοσμήστε με μαϊντανό.
Tips:
- Αν δεν έχετε κανελόνια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λαζάνια (βράστε τα σε αλατισμένο νερό για λίγα λεπτά ώστε να είναι πιο μαλακά).
- Τοποθετήστε λίγη γέμιση σε κάθε φύλλο, τυλίξτε το και βάλτε τα σε βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος.
- Τα κανελόνια δεν χρειάζονται προβράσιμο, αλλά φροντίστε να βάλετε αρκετή μπεσαμέλ από πάνω ώστε να μπορέσουν να ψηθούν.
Καλή σας όρεξη...
Γράφει για την larisacitynews.gr
Angel