ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

Συνέδριο πολιτικής κοινωνιολογίας στο οικονομικό πανεπιστήμιο Βόλου

Συνέδριο πολιτικής κοινωνιολογίας στο οικονομικό πανεπιστήμιο Βόλου


Δύο μέρες διήρκησε το συνέδριο αφιερωμένο στον καθηγητή Π. Τερλεξή και τη συνεισφορά του στον ακαδημαϊκό κόσμο. 


Αναλύθηκαν παράλληλα το έργο του κοινωνιολόγου -οικονομολόγου-πολιτικού επιστήμονα , Max Beber στον τομέα των δικαιωμάτων αλλά και ο ρόλος του ελληνικού πανεπιστημίου. 


Παράλληλα, έγινε αναφορά στα ανθρώπινα δικαιώματα και την ιδιότητα του πολίτη μέσα από το σύγχρονο σχολείο και τον τρόπο που κοινωνικοποιούνται τα παιδιά μέσω των μαθημάτων πολιτικής και κοινωνικής αγωγής αλλά και της ιστορίας στα πλαίσια της διαφορετικότητας και της πολυπολιτισμικότητας


Σε συνάφεια με την οικονομία αναλύθηκε το φαινόμενο της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη αλλά και η επίδραση των τρομοκρατικών επιθέσεων στις προτιμήσεις των ευρωπαίων πολιτών για την πολιτική ασφάλειας. 


Τέλος, διερευνήθηκαν οι λανθασμένοι χειρισμοί γύρω από το Κυπριακό και οι πιθανές εναλλακτικές πολιτικές δράσης. 


Κύριο συμπέρασμα ήταν η διαχρονικότητα των στοχασμών όπως διαμορφώθηκαν από τον Weber αλλά και η αλλαγή του τρόπου κοινωνικοποίησης των πολιτών από τη παιδική ηλικία μέχρι την ενηλικίωση. 


Σύσσωμο το επιστημονικό κοινό κατέληξε στην άποψη ότι πολίτης γίνεται κανείς από την επαφή και τη συμμετοχή τόσο στις κοινωνικές όσο και στις κρατικές δράσεις αντίστοιχα, αλλά και στην αλληλεπίδραση των κοινωνικών και ανθρωπιστικών επιστημών



Γράφει για την larisacitynews.gr
Μένια Τζιοβάρα 
Πολιτική Eπιστήμονας Νομικής Αθηνών




« Προηγουμενο
Επομενο »