ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

Χωρίς καθαριότητα από αύριο οι δήμοι της Μαγνησίας - Απολύονται οι συμβασιούχοι

Χωρίς καθαριότητα από αύριο οι δήμοι της Μαγνησίας - Απολύονται οι συμβασιούχοι


Το Πρωτοδικείο Βόλου απέρριψε προσωρινά ασφαλιστικά για να συνεχίσουν την εργασία


Απόφαση καταπέλτης από το Πρωτοδικείο Βόλου που, σύμφωνα με πληροφορίες, απέρριψε προσωρινή διαταγή συμβασιούχων στους Δήμους της Μαγνησίας, για να παραμείνουν στην εργασία τους, μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για μόνιμες προσλήψεις στους Δήμους.


Μετά την εξέλιξη αυτή, 196 συμβασιούχοι στους Δήμους της Μαγνησίας και 86 στην Υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Βόλου, απολύονται από την εργασία τους αύριο Σάββατο 31 Μαρτίου και είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν χωρίς προσωπικό οι υπηρεσίες Καθαριότητας, ενόψει του Πάσχα. Οι συμβασιούχοι δηλώνουν απορία για την απόφαση του Δικαστηρίου, τη στιγμή που οι Δήμοι Βόλου και Αλμυρού ζήτησαν να μείνουν στην εργασία τους.


Μετά την πληροφορία που έγινε γνωστή αργά σήμερα το πρωί, υπήρξε μεγάλη αναστάτωση και προβληματισμός από τους εργαζόμενους, καθώς στο Δημαρχείο Βόλου συνεχιζόταν οι εκλογές για ανάδειξη νέας Διοίκησης στον Σύλλογο ΟΤΑ Μαγνησίας, που υποστήριζαν ότι χωρίς τους συμβασιούχους δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν οι Υπηρεσίες Καθαριότητας των Δήμων, όπου κυρίως απασχολούνταν οι συμβασιούχοι.


Πρόκειται για συμβασιούχους που είχαν προσληφθεί αρχικά για οκτώ μήνες, στη συνέχεια και μετά τις διαμαρτυρίες που είχαν γίνει είχε δοθεί από το υπουργείο παράταση ενός χρόνου στις συμβάσεις τους, για να ακολουθήσει και τρίτη παράταση για έξι μήνες ακόμη, δηλαδή εργάστηκαν συνολικά για 26 μήνες.


Επειδή ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για μόνιμες θέσεις στους Δήμους ολοκληρώθηκε και από χθες άρχισαν να ανακοινώνονται τα ονόματα των επιτυχόντων και οι συμβάσεις έληγαν στις 31 Μαρτίου, οι συμβασιούχοι κατέθεσαν προσωρινή διαταγή ασφαλιστικών μέτρων, για να συνεχίσουν να εργάζονται μέχρι να ανακοινωθούν οι προσωρινοί πίνακες του ΑΣΕΠ και να συνεχίσουν απρόσκοπτα οι Υπηρεσίες Καθαριότητας των Δήμων.
Ωστόσο το Πρωτοδικείο, απέρριψε την προσωρινή διαταγή και όρισε ρητή δικάσιμο για τους συμβασιούχους κάθε Δήμου χωριστά.


Μετά την εξέλιξη αυτή, οι συμβασιούχοι πρέπει να απολυθούν, ενώ εκτιμάται ότι για να ανακοινωθούν αρχικά οι προσωρινοί, να εξεταστούν ενστάσεις και στη συνέχεια οι οριστικοί πίνακες των επιτυχόντων στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, η διαδικασία θα είναι πολύμηνοι και οι υπηρεσίες Καθαριότητας των Δήμων δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν.


Οι συμβασιούχοι στους Δήμους με την κύρια αγωγή τους ζητούν να εφαρμοστεί η νομοθεσία από το 1921 που ορίζει ότι όποιος καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες για ένα διάστημα, μπορεί να γίνει αορίστου χρόνου, κάτι όμως που άλλαξε με νόμο του 2001, που απαγόρευε οι συμβάσεις αυτές να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου.



«Μας χρειάζονται οι Δήμοι»

Ο εκπρόσωπος των συμβασιούχων του Δήμου Βόλου Χρήστος Σκούρας δήλωσε ότι οι συμβασιούχοι από αύριο απολύονται και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να καταλάβει γιατί ο πρόεδρος του Δικαστηρίου εξέδωσε αυτή την απόφαση για το σύνολο ων 170 συμβασιούχων στη Μαγνησία, καθώς οι συμβασιούχοι που προσέφυγαν σε άλλες περιοχές έχουν δικαιωθεί.


Ο κ. Σκούρας τόνισε ότι στο Δικαστήριο, τόσο ο Δήμος Βόλου, όσο και ο Δήμος Αλμυρού, υποστήριξαν ότι χρειάζονται τους συμβασιούχους και ζήτησαν να μείνουν στην εργασία τους. «Οι υπόλοιποι δήμοι βέβαια όπως της Ζαγοράς, Νοτίου Πηλίου και Ρήγα Φεραίου, είπαν ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν να μας πληρώνουν και θα περιμένουν τα αποτελέσματα του ΑΣΕΠ. Ακόμη όμως και τα ασφαλιστικά μέτρα που καταθέσαμε για το ίδιο θέμα, ενώ συνήθως συζητούνται σε δύο εβδομάδες, τα όρισαν για τις 17 Μαΐου 2018», τόνισε ο εκπρόσωπος των συμβασιούχων.


Τέλος, ανέφερε ότι οι συμβασιούχοι είναι διατεθειμένοι να πάνε σε άλλες περιοχές εκτός Μαγνησίας, μέσω του διαγωνισμού ΑΣΕΠ για να βρουν μια θέση, αν και είναι ζήτημα να αφήσουν τα σπίτια και τις οικογένειές τους.




Πηγή: www.magnesianews.gr




« Προηγουμενο
Επομενο »