«Γη των ανθρώπων» στο Μύλο του Παππά

«Γη των ανθρώπων» στο Μύλο του ΠαππάΈκθεση ζωγραφικής του Στέφανου Φωλίνα


Η ατομική έκθεση ζωγραφικής του Στέφανου Φωλίνα με τίτλο «Γη των ανθρώπων» εγκαινιάζεται στο Μύλο του Παππά, την Τρίτη 8 Μαΐου και ώρα 20:00, υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων.

Πηγή έμπνευσης για την εικαστική έκθεση αποτέλεσε το ομότιτλο λογοτεχνικό βιβλίο του συγγραφέα Αντουάν Ντε Σεντ –Εξιπερί.


Ο ζωγράφος βρισκόμενος στο μονοπάτι της αναζήτησης της προσωπικής του εκφραστικότητας, εξερευνεί την τέχνη των πρωτόγονων και δημιουργεί τη δική του σύγχρονη εικαστική πραγματικότητα.

Η τέχνη του δανείζεται φόρμες από προϊστορικούς λαούς, είναι πληθωρική και πολύπλευρη. Το έργο του συντίθεται από έντονα στοιχεία του δυτικού πριμιτιβισμού, ενώ χαρακτηριστική είναι η ευαισθησία και η ένταση που δίνει στο χρώμα, στη γραμμή και στην υφή. Επίκεντρο του ενδιαφέροντος του, ο άνθρωπος.


[ads-post]


Την επιμέλεια της έκθεσης, έχει η ιστορικός τέχνης και εικαστικός Αντιγόνη Καψάλη.


Ο Στέφανος Φωλίνας ζει και εργάζεται στα Τρίκαλα. Είναι περιβαλλοντολόγος – χαρτογράφος και έχει συμμετάσχει σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό. 
Πρόκειται για την τέταρτη ατομική του έκθεση, ενώ έργα του βρίσκονται σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές. Αξίζει να σημειωθεί ότι αντίγραφα δύο έργων που θα παρουσιαστούν στην έκθεση, τα “Θεσσαλικά άλογα” και οι “Θεσσαλές”, κοσμούν τις ανακαινισμένες αίθουσες του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Λάρισας.

Η έκθεση θα διαρκέσει από την Τρίτη 8/5 έως την Παρασκευή 18/5/18.


Μύλος του Παππά Γεωργιάδου 53, Λάρισα 
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως Σάββατο, 9π.μ - 9μ.μ
Newsroom larisacitynews.gr
«Γη των ανθρώπων» στο Μύλο του Παππά