Αυτά τα κουλουράκια είναι τραγανά απέξω και αφράτα από μέσα.
Υλικά (για περίπου 50 κουλουράκια):
- 2 φλ. ζάχαρη
- 4 αβγά
- 250 γρ. βούτυρο
- 1/2 φλ. γάλα
- 1/2 φλ. χυμό πορτοκαλιού
- ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 κιλό αλεύρι
- 4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 2 βανίλιες
- 1/2 κ.γ. σόδα
- 1/2 κ.γ. αλάτι
Εκτέλεση:
- Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη πολύ καλά.
- Προσθέτουμε τα αβγά ένα ένα.
- Προσθέτουμε το γάλα με το χυμό και το ξύσμα.
- Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά με το μισό αλεύρι και αρχίζουμε να προσθέτουμε αυτό το μείγμα στο άλλο.
- Βάζουμε τόσο αλεύρι όσο χρειάζεται για να γίνει η ζύμη όχι πολύ σκληρή, αλλά να μην κολλάει στα χέρια.
- Αφήνουμε τη ζύμη για ένα τέταρτο να ξεκουραστεί, πλάθουμε τα κουλουράκια στα σχήματα που θέλουμε και τα ψήνουμε στους 180° για 10' -20', ανάλογα με το μέγεθος.
Χρόνια Πολλά και... Καλή σας όρεξη...
Γράφει για την larisacitynews.gr
Angel
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου