ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Κυριακή 1 Απριλίου 2018

Πασχαλινά κουλουράκια

Πασχαλινά κουλουράκια



Αυτά τα κουλουράκια είναι τραγανά απέξω και αφράτα από μέσα.



Υλικά (για περίπου 50 κουλουράκια):

  • 2 φλ. ζάχαρη
  • 4 αβγά
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 1/2 φλ. γάλα
  • 1/2 φλ. χυμό πορτοκαλιού
  • ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 κιλό αλεύρι
  • 4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 βανίλιες
  • 1/2 κ.γ. σόδα
  • 1/2 κ.γ. αλάτι



Εκτέλεση:

  • Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη πολύ καλά.
  • Προσθέτουμε τα αβγά ένα ένα. 
  • Προσθέτουμε το γάλα με το χυμό και το ξύσμα.
  • Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά με το μισό αλεύρι και αρχίζουμε να προσθέτουμε αυτό το μείγμα στο άλλο. 
  • Βάζουμε τόσο αλεύρι όσο χρειάζεται για να γίνει η ζύμη όχι πολύ σκληρή, αλλά να μην κολλάει στα χέρια.
  • Αφήνουμε τη ζύμη για ένα τέταρτο να ξεκουραστεί, πλάθουμε τα κουλουράκια στα σχήματα που θέλουμε και τα ψήνουμε στους 180° για 10' -20', ανάλογα με το μέγεθος.



Χρόνια Πολλά και... Καλή σας όρεξη...



Γράφει για την larisacitynews.gr
Angel




« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια