Κοτόσουπα βελουτέ

Κοτόσουπα βελουτέ



Υλικά:


  • 300 γρ. βρασμένο κοτόπουλο στήθος
  • 190 γρ. βούτυρο
  • 1 lt νερό
  • 2 Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Κότας
  • 4-6 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 180 ml κρέμα γάλακτος 35%
  • Αλάτι - πιπέρι 



[ads-post]


Εκτέλεση:


  • Ξεκινάμε τη συνταγή για Κοτόσουπα βελουτέ βράζοντας 1 λίτρο νερό σε μια κατσαρόλα στο οποίο διαλύουμε 2 ζωμούς κότας.
  • Σε ένα άλλο βαθύ σκεύος ρίχνουμε τα ⅔ βούτυρο, το αφήνουμε να λιώσει, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε έως ότου το μίγμα ομογενοποιηθεί και ξανθύνει.
  • Συμπληρώνουμε με το ζωμό που ετοιμάσαμε προηγουμένως και χτυπάμε με το σύρμα για να μη σβολιάσει η σούπα.
  • Τέλος, ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο, καρυκεύουμε με αλάτι, πιπέρι και συμπληρώνουμε με την κρέμα γάλακτος και το υπόλοιπο βούτυρο, για να δώσουμε στη σούπα μας μια όμορφη γυαλιστερή όψη.




Καλή σας όρεξη...



Γράφει για την larisacitynews.gr
Angel




Κοτόσουπα βελουτέ