Τυλιχτό Χαλούμι με Προσούτο

Τυλιχτό Χαλούμι με Προσούτο




Υλικά:

  • 1 μεγάλο χαλούμι (γύρω στα 250 γρ. περίπου)
  • 6 λεπτές φέτες προσούτο
  • 1 κουταλιά χοντροκομμένα φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • λεμόνι σε φετάκια για το σερβίρισμα



[ads-post]


Εκτέλεση:

  • Κόβετε το χαλούμι σε δυο κομμάτια στη μέση κατά πλάτος (όπως ένα ψωμάκι για σάντουιτς) και ύστερα κάθε κομμάτι κάθετα σε φέτες, πάχους ενός περίπου εκατοστού.
  • Βάζετε το χαλούμι με τη ρίγανη σε ένα μπολ και τα ανακατεύετε, φροντίζοντας να κολλήσει η ρίγανη στα φετάκια του χαλλουμιού.
  • Χρησιμοποιώντας ένα μικρό κοφτερό μαχαιράκι, κόβετε κάθε φέτα προσούτο σε λωρίδες πλάτους 1 εκ. περίπου.
  • Τυλίγετε κάθε φέτα χαλλουμιού με μια λωρίδα προσούτο και ύστερα τις αλείφετε ελαφρά με ελαιόλαδο.
  • Λίγο πριν σερβίρετε, ζεσταίνετε καλά ένα τηγάνι σχάρας ή βαρύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ψήνετε πάνω τα τυλιγμένα κομμάτια του χαλλουμιού, για 1 περίπου λεπτό από την κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά και τα σερβίρετε αμέσως, συνοδεύοντάς τα με φετάκια λεμονιού.




Καλή σας όρεξη...



Γράφει για την larisacitynews.gr
Angel




Τυλιχτό Χαλούμι με Προσούτο