ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Κυριακή 8 Ιουλίου 2018

Αντιδράσεις από τους συλλόγους ΕΤΕΠ του ΤΕΙ Θεσσαλίας για το σχέδιο συνένωσης του νέου Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Αντιδράσεις από τους συλλόγους ΕΤΕΠ του ΤΕΙ Θεσσαλίας για το σχέδιο συνένωσης του νέου Πανεπιστημίου Θεσσαλίας



Οι σύλλογοι Ειδικού Τεχνικού Εργαστηριακού Προσωπικού του ΤΕΙ Θεσσαλίας και των Διοικητικών Υπαλλήλων ΤΕΙ Θεσσαλίας μετά από Έκτακτες Συνελεύσεις σχετικά με το σχέδιο – πρόταση που δημοσιεύτηκε από το Υπουργείο Παιδείας για την συνένωση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με το ΤΕΙ Θεσσαλίας, προχώρησαν σε κοινή διαμαρτυρία σύμφωνα με τα παρακάτω: 

  • Διαφωνούμε πλήρως με το σχέδιο – πρόταση που δημοσιεύτηκε από το Υπουργείο Παιδείας για την συνένωση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με το ΤΕΙ Θεσσαλίας. Στο συγκεκριμένο σχέδιο δεν υπάρχει συνένωση αλλά είναι εμφανής η απορρόφηση του ΤΕΙ από το Πανεπιστήμιο. Πρόκειται για λεηλασία των αξιόλογων υποδομών και εξοπλισμού του ΤΕΙ και ερήμωση του campus του, ενός από τα μεγαλύτερα στην Ν.Α. Ευρώπη. 
  • Δεν υπάρχει ισονομία και καταργούνται οι κανόνες της δημοκρατίας καθώς το προσωπικό του Ε.Τ.Ε.Π. και οι διοικητικοί του ΤΕΙ δεν θα εκπροσωπούνται για μια τετραετία αλλά θα βρίσκονται κάτω από την εποπτεία του αντίστοιχου προσωπικού του Πανεπιστημίου ως τις επόμενες εκλογές. Γίνεται αόριστη αναφορά για το εργασιακό καθεστώς και δεν υπάρχει καμία δέσμευση για την διαφύλαξη των δικαιωμάτων του προσωπικού και των δύο κατηγοριών. 
  • Στο δημοσιευμένο σχέδιο δεν γίνεται καμία αναφορά στην κατηγορία προσωπικού Ε.Τ.Ε.Π. Αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την διαχείριση του αντίστοιχου προσωπικού σε συνενώσεις άλλων ιδρυμάτων και απαξιώνεται μια μερίδα του πανελλήνιου κλάδου που προσφέρει τις υπηρεσίες του από το έτος ίδρυσης του ΤΕΙ έχοντας συγκεκριμένες απαραίτητες αρμοδιότητες στη λειτουργία του ιδρύματος και κατοχυρωμένα δικαιώματα. 
  • Δεν υπάρχει αποσαφηνισμένο και διαμορφωμένο πλαίσιο όσο αφορά τα διετή προγράμματα σπουδών με την κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των φοιτητών και την στελέχωση τους με προσωπικό. 



[ads-post]


Ζητούμε 


  • Την απόσυρση του σχεδίου καταπέλτης για το μεγαλύτερο ΤΕΙ της χώρας το οποίο από την ίδρυσή του εδώ και 45 χρόνια προχωρά βελτιώνοντας τις παροχές του και αναβαθμίζοντας το έργο του μέσα από την τεχνογνωσία που προσφέρει με τις σύγχρονες υποδομές του και την σύνδεσή του τόσο με τον πρωτογενή τομέα όσο και στον τομέα μεταποίησης αλλά και καλλιεργώντας αποφοίτους με υψηλό επιστημονικό υπόβαθρο. 
  • Να υπάρξει δέσμευση αξιοπρεπούς μεταχείρισης και προστασία των νομοθετικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων και υποχρεώσεων μας 


Θεωρούμε ότι η Τεχνολογική Εκπαίδευση είναι απαραίτητη στην χώρα μας. Οι Τεχνολόγοι απόφοιτοι των ΤΕΙ αποτελούν εδώ και πολλά χρόνια τον κορμό της παραγωγικής διαδικασίας και είναι η βάση για την έναρξη της ανάπτυξης στην πατρίδα μας. Ενδεικτικό αυτού είναι η μεγάλη απορροφητικότητα των πτυχιούχων ΤΕ στην αγορά εργασίας. 


Παρόλα αυτά και εφόσον το Υπουργείο θεωρεί ότι είναι απαραίτητη μια αναδιάρθρωση του ακαδημαϊκού χάρτη Ελλάδας, αυτή θα πρέπει να γίνει συνολικά για όλα τα Ιδρύματα και όχι κατά περίπτωση και με διαφορετικούς όρους κάθε φορά. 


Να γίνει μόνο μετά από διαβούλευση όλων των εμπλεκόμενων φορέων (ακαδημαϊκών, θεσμικών και κοινωνικών), χωρίς προαπαιτούμενα και κόκκινες γραμμές. 


Να γίνει κατόπιν εμπεριστατωμένων μελετών, σχετικών με την χρηματοδότηση, την βιωσιμότητα και την ανάπτυξη του νέου Ιδρύματος και φυσικά να ξεκινάει από μηδενική βάση, χωρίς προαπαιτούμενα και κόκκινες γραμμές. 



Newsroom larisacitynews.gr







« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια