ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

Εξαγορά πρόσθετου χρόνου ασφάλισης για τους αγρότες με 984 ευρώ το χρόνο

Εξαγορά πρόσθετου χρόνου ασφάλισης για τους αγρότες με 984 ευρώ το χρόνο


Με εγκύκλιο που εξέδωσε ο ΕΦΚΑ και με κόστος 82,05 ευρώ το μήνα θα μπορούν οι αγρότες που ήταν ασφαλισμένοι στον πρώην ΟΓΑ να εξαγοράσουνε πρόσθετο χρόνο ασφάλισης.


Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με νεότερη εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας όσοι είναι ασφαλισμένοι στον κλάδο κύριας ασφάλισης αγροτών του πρώην ΟΓΑ (έχει ενταχθεί στον ΕΦΚΑ) για κάθε μήνα που θέλουν να αναγνωρίσουν θα πρέπει να καταβάλλουν ποσό 20% επί του ποσού του κατώτατου μισθού. Με δεδομένο λοιπόν ότι σήμερα ο εν λόγω μισθός έχει οριστεί στα 586,08 ευρώ και το 70% αντιστοιχεί στα 410 ευρώ το ποσό που πρέπει να καταβάλουν για κάθε μήνα που αναγνωρίζεται θα αντιστοιχεί σε ποσό 82,05 ευρώ.


[ads-post]


Ο παραπάνω αναγνωριζόμενος χρόνος δεν μπορεί να συμπίπτει με χρόνια ασφάλισης στο δημόσιο ή σε άλλον πρώην φορέα κύριας ασφάλισης της ημεδαπής ή της αλλοδαπής ή με χρόνο λήψης σύνταξης από το ίδιο δικαίωμα από τους ανωτέρω φορείς. Για την αναγνώριση θα πρέπει να υποβάλει ο ενδιαφερόμενος σχετική αίτηση πριν από την συνταξιοδότηση του, ενώ το ποσό της εξαγοράς θα μπορεί να το καταβάλει και σε δόσεις, ενώ αν πληρωθεί εφάπαξ θα τύχει έκπτωσης 2% για κάθε χρόνο που επιθυμούν να εξαγοράσουν.



Πηγή: emvolos.gr



« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια