Η πασίγνωστη Κις Λορέν είναι μια τάρτα με τυριά και μπέικον. Εδώ θα δούμε μια πολύ απλή και γρήγορη συνταγή για να φτιάξουμε την πιο γευστική Κις Λορέν!
Υλικά:
- 1 κρεμμύδι μέτριο
- 150 γρ. γραβιέρα
- 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
- 1 φύλλο ζύμη κουρού
- 150 γρ. μπέικον
- 100 γρ. κεφαλοτύρι
- 3 αυγά (μόνο τον κρόκο)
- 300 ml κρέμα γάλακτος
[ads-post]
Εκτέλεση:
- Καταρχήν, κόβουμε το μπέικον σε μικρά κομματάκια.
- Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τρίβουμε τα τυριά.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σωτάρουμε το μπέικον, χωρίς λάδι φυσικά.
- Μόλις ροδίσει το μπέικον, προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει.
- Λαδώνουμε μια ταρτιέρα και απλώνουμε τη ζύμη κουρού.
- Τρυπάμε τη ζύμη σε αρκετά σημεία με ένα πηρούνι.
- Απλώνουμε πάνω στη ζύμη το μπέικον με το κρεμμύδι, ρίχνουμε τον μαϊντανό και το πιπέρι.
- Από πάνω ρίχνουμε τα τυριά μας.
- Σε ένα μπωλ, χτυπάμε τους κρόκους με την κρέμα γάλακτος και αδειάζουμε το μείγμα πάνω στην τάρτα.
- Ψήνουμε την κις λορέν στους 200 βαθμούς για περίπου 35 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
- Η κις λορέν είναι έτοιμη. Τη σερβίρουμε ζεστή!
Καλή σας όρεξη...
Γράφει για την larisacitynews.gr
Angel




Follow on Instagram
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου