Πολύ μεγάλη επιτυχία σημείωσε το Σάββατο 13 Οκτωβρίου, η θεατρική παράσταση «Το Αγκάθι της Ακακίας», που πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο και ανακαινισμένο Αμφιθέατρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λάρισας «Κωνσταντίνος Κούμας», το οποίο είναι διαθέσιμο να φιλοξενήσει και θεατρικές παραστάσεις.
[ads-post]
Οι θεατές, πριν την έναρξη της παράστασης, παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον εκτός από τη θεατρική παράσταση και την η ομάδα ΣΥΝ-ΧΟΡΟ που παρουσίασε δείγμα της δουλειάς της.
«Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η βίαιη πρακτική της κλειτοριδεκτομής βλέπει τα φώτα της θεατρικής σκηνής. Ο Ακρωτηριασμός των Γυναικείων Γεννητικών Οργάνων (Α.Γ.Γ.Ο.), η επίσημη ονομασία που καθιέρωσε ο Ο.Η.Ε., είναι μια παράδοση που καταστρατηγεί τα ανθρώπινα δικαιώματα του παιδιού και της γυναίκας. Κάθε 11 δευτερόλεπτα κάπου στον κόσμο ένα κορίτσι ηλικίας 3-12 χρόνων κινδυνεύει να ακρωτηριαστεί. Κάθε 11 δευτερόλεπτα κάπου στον κόσμο θα ακουστεί η κραυγή ενός παιδιού. Ο Φίλιππος και η Μαρίνα, δύο νέοι ηθοποιοί, έστρεψαν «ευήκοον ους» στην κραυγή αυτή. Εσύ;» επισημαίνεται χαρακτηριστικά.
Ιδέα – Υλοποίηση: Φίλιππος Ζαρφειάδης
Ερμηνεία: Φίλιππος Ζαρφειάδης, Μαρίνα Παντελάκη
Κρουστά: Θωμάς Αντωνόπουλος
Φώτα: Γιώργος Ψυχράμης
Φωτογραφίες και Βίντεο: Βαγγέλης Γουβέλης
Αφίσα: Κυριακή Γεωργοπούλου
Με την υποστήριξη του Μικρού Χώρου Τέχνης
Παραγωγή: Ουρανός με αστέριαι μια κατεξοχήν πολιτική πράξη.
Newsroom larisacitynews.GR









Follow on Instagram
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου