ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

Την αποφυλάκιση της καθαρίστριας ζήτησαν σωματεία από την εισαγγελέα Βόλου

Την αποφυλάκιση της καθαρίστριας ζήτησαν σωματεία από την εισαγγελέα Βόλου


Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χθες το μεσημέρι στα Δικαστήρια του Βόλου εκπρόσωποι ταξικών σωματείων που παρέδωσαν ανακοίνωση στην εισαγγελέα υπηρεσίες, με την οποία ζήτησαν την αποφυλάκιση της 53χρονης Βολιώτισσας καθαρίστριας, που καταδικάστηκε σε κάθειρξη 10 ετών, για πλαστό απολυτήριο Δημοτικού και κρατείται.


Οι συγκεντρωμένοι με πανό και συνθήματα ζήτησαν να αποκατασταθεί άμεσα η αδικία σε βάρος της καθαρίστριας και να επαναπροσληφθεί με πλήρη εργασιακά δικαιώματα και ζήτησαν το υπόμνημα που κατέθεσαν να ληφθεί υπόψη του πενταμελούς Εφετείου Λάρισας, που σήμερα θα συζητήσει την αναστολή της ποινής της.


Μέλη των τεσσάρων σωματείων συναντήθηκαν με την εισαγγελέα υπηρεσίας και χαρακτήρισαν την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων παράνομη και άδικη και ζήτησαν την άμεση αποφυλάκιση της. Επιπλέον υποστήριξαν ότι η Δικαιοσύνη είναι ταξική και στη συνέχεια πήραν πρωτόκολλο στο ψήφισμα τους, ώστε να συσχετιστεί με την αυριανή ακροαματική διαδικασία.


Η εισαγγελέας τους εξήγησε το νομικό κομμάτι της υπόθεσης, λέγοντας πως αύριο οι δικαστές αναμένεται να εκδώσουν την απόφαση τους λαμβάνοντας υπόψη πολλούς παράγοντες, όπως είναι η προσωπικότητα της 53χρονης, η οικονομική της κατάσταση, η υγεία της, εάν υπάρχει ζήτημα με τη διαβίωση της οικογένειας της κ.α.


[ads-post]


Η νεοεκλεγείσα πρόεδρος του Σωματείου Καθαριστριών Μαγνησίας Mαρία Πλαγερά, τόνισε ότι αίτημα του Σωματείου είναι η άμεση αποφυλάκιση της καθαρίστριας και η άμεση προώθηση της στην εργασία της. Η ίδια διερωτήθηκε τι θα κάνει η συναδέλφισσά της μετά τη φυλακή, μετέφερε την πληροφορία ότι διαγράφηκαν τα ένσημά της και τόνισε ότι η τοπική κοινωνία συμπαραστέκεται για την αδικία σε βάρος της.


Η αντιπρόεδρος του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Λίλα Πέτρου τόνισε πως η 53χρονη είναι μία γυναίκα του μόχθου που πάλεψε για την οικογένειά της. Όπως είπε, η καθαρίστρια είναι γυναίκα του μόχθου που πάλεψε όλα τα χρόνια για να μεγαλώσει τα παιδιά της και να θρέψει την οικογένειά της. «Αύριο εκδικάζεται στη Λάρισα η υπόθεσή της και θέλουμε ο εισαγγελέας να προωθήσει το υπόμνημά μας στη Λάρισα έτσι ώστε όχι μόνο να αποφυλακιστεί αλλά και να επαναπροσληφθεί με όλα τα ένσημα που της αφαιρέθηκαν», τόνισε και πρόσθεσε ότι η 53χρονη γυναίκα όχι μόνο τελείωσε το δημοτικό, αλλά και το γυμνάσιο.


Τέλος, η Δέσποινα Ευαγγελινού, του Δημοκρατικού Συλλόγου Βόλου τόνισε ότι τιμωρούνται άνθρωποι του μόχθου και εξαντλείται όλη η αυστηρότητα του νόμου σε ένα άτομο που πάλεψε να έχει τη δουλειά του. «Βλέπουμε συχνά λόγω της ανέχειας ανθρώπους να καταφεύγουν σε τέτοιες πρακτικές. Δεν το επικροτούμε αλλά είναι κάτι που το σύστημα σπρώχνει τους ανθρώπους να κάνουν», επισήμανε.




Πηγή: www.magnesianews.gr




« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια