ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

Ολοκληρώνονται τα έργα στο κέντρο της Λάρισας: Στην κυκλοφορία από βδομάδα η Μεγ. Αλεξάνδρου - Ξεκινούν νέα έργα σε συνοικίες

Ολοκληρώνονται τα έργα στο κέντρο της Λάρισας: Στην κυκλοφορία από βδομάδα η Μεγ. Αλεξάνδρου - Ξεκινούν νέα έργα σε συνοικίες



Έτοιμη έως το Πάσχα του 2019 η πρώτη φάση της παρέμβασης στην συνοικία του Αγ. Κων/νου – Παραδίδονται οι οδοί Δήμητρας, Βενιζέλου και Φιλελλήνων έως τις 15 Δεκεμβρίου – Ξεκινούν τα έργα στην Ασκληπιού – Το καλοκαίρι εκκινεί η Νικηταρά


Η εποχή που το κυρίως κέντρο της Λάρισας ήταν ένα απέραντο εργοτάξιο διαδέχεται η νέα πραγματικότητα και η νέα εικόνα της πόλης με την ανακατασκευή βασικών οδών όπως η Μεγάλου Αλεξάνδρου, η Βενιζέλου κ.ά. Έτσι την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να δοθεί επιτέλους στην κυκλοφορία η Μεγάλου Αλεξάνδρου καθώς τοποθετήθηκε και ο φωτισμός. Απομένουν οι τελευταίες λεπτομέρειες που έχουν να κάνουν με την αστυνόμευση, πριν το πρώτο λεωφορείο του Αστικού ΚΤΕΛ κινηθεί στο νέο οδόστρωμα. Υπενθυμίζουμε από εκεί θα διέρχονται οι γραμμές «1» και «4» του Αστικού καθώς και τα ταξί.


Όμως φαίνεται πως πλησιάζει ο καιρός και για την παράδοση των δρόμων Δήμητρας – Βενιζέλου και Φιλελλήνων. Καιρού επιτρέποντος τα συνεργεία αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα να έχουν ολοκληρώσει το έργο τους στην Φιλελλήνων. Στόχος της δημοτικής αρχής είναι όλο αυτό το έργο να παραδοθεί έως και τις 15 Δεκεμβρίου καθώς απομένουν οι τελευταίες λεπτομέρειες πριν οι τρεις οδοί παραδοθούν στην κυκλοφορία. Και εδώ θα κινούνται αποκλειστικά και μόνο ταξί και λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ.


[ads-post]


Μετά το τέλος αυτών των παρεμβάσεων φαίνεται πως το Γενάρη θα ανοίξει το έργο για την μετατροπή της Ασκληπιού σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας. Μιλάμε για τμήμα που σήμερα δεν είναι πεζόδρομος. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τον Μάιο του 2019.




Ανοίγει η εργολαβία για την συνοικία του Αγίου Κων/νου

Μπορεί η μετατροπή της Νικηταρά σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας να πάει για μετά τις δημοτικές εκλογές, όμως η ανακατασκευή δρόμων και η μετατροπή κάποιων άλλων σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας ξεκινάει κανονικά και η πρώτη της φάση θα ολοκληρωθεί έως τις δημοτικές εκλογές. Το έργο χωρίζεται σε τρεις φάσεις που αναμένεται να ολοκληρωθούν σε ορίζοντα ενός έτους.


Έτσι, θα αρχίσει η ανακατασκευή των δρόμων που βρίσκονται στο τρίγωνο που περικλείεται από τις οδούς 23ης Οκτωβρίου – Νικηταρά και Αιόλου. Οι συγκεκριμένοι οδοί θα ανακατασκευαστούν και όπου είναι εφικτό θα γίνουν παρεμβάσεις για την βελτίωσή τους. Αυτή την στιγμή εκπονούνται οι εργοταξιακές και κυκλοφοριακές μελέτες. Κάποιες από αυτές τις οδούς όπως η Ριζοπούλου και η Αιόλου θα γίνουν ήπιας κυκλοφορίας οι οποίες και θέλουν διαφορετική μελέτη. Η εκκίνηση αυτής της πρώτης φάσης του έργου αναμένεται να πάρει μπροστά τον ερχόμενο Ιανουάριο και να ολοκληρωθεί εφόσον όλα πάνε βάσει χρονοδιαγράμματος έως το Πάσχα του 2019. Οι άλλες δύο φάσεις θα ξεκινήσουν πιθανότατα από το καλοκαίρι του 2019 και μετά.


Μιλώντας για τα έργα ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Γιώργος Σούλτηςσημειώνει ότι «με όλες αυτές τις παρεμβάσεις οι οποίες θα ολοκληρωθούν εν πολλοίς την Άνοιξη του 2019 θα έχει αλλάξει η εικόνα και η όψη της πόλης, που είναι και ο στόχος αυτών των έργων. Θέλουμε μια σύγχρονη και πιο ανθρώπινη πόλη», κατέληξε μιλώντας στη Larissannet.



Πηγή: www.larissanet.gr (Πάνου Γαρουφαλιά)




« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια