ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018

Παρέμβαση από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για το θέμα της Βολιώτισσας καθαρίστριας

Παρέμβαση από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για το θέμα της Βολιώτισσας καθαρίστριας


Έχει ζητήσει να της διαβιβαστεί η απόφαση του Δικαστηρίου


Την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, προκάλεσε η καταδίκη της καθαρίστριας από το Πενταμελές Εφετείο Λάρισας σε δεκαετή ποινή κάθειρξης, γεγονός που είχε σαν αποτέλεσμα η κατηγορούμενη να οδηγηθεί στις φυλακές Θήβας.


Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός έχει ζητήσει να της διαβιβαστεί η απόφαση του Δικαστηρίου, προκειμένου να τη μελετήσει και να κινηθούν οι διαδικασίες της αναίρεσης κατά της καταδικαστικής απόφασης.


Η κ. Δημητρίου θα μελετήσει όλα τα στοιχεία της απόφασης για να κρίνει αν συντρέχει λόγος να ελεγχθούν πειθαρχικά οι δικαστές.


Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, πάντως, οι συνήγοροι της κατηγορούμενης, ενόψει του δικονομικού περιθωρίου για την άσκηση αναίρεσης, αναμένεται να προχωρήσουν και στην υποβολή αίτησης αναστολής εκτέλεσης της ποινής για την κατηγορούμενη. Σε μια τέτοια περίπτωση, η σχετική αίτηση μπορεί να εισαχθεί άμεσα προς συζήτηση στο Πενταμελές Εφετείο της Λάρισας, μόνο με το απόσπασμα της καταδικαστικής απόφασης, ώστε να κρίνει η σύνθεση του δικαστηρίου εκείνου το αίτημα για την αποφυλάκισης της γυναίκας.


[ads-post]


Την ίδια ώρα, την αναίρεση της καταδικαστικής απόφασης σε βάρος της 53χρονης καθαρίστριας, που εργαζόταν σε δημοτικό παιδικό σταθμού του Βόλου με πλαστό απολυτήριο Δημοτικού από το 1996 μέχρι και το 2014, ζητεί με σχετική αίτηση που κατέθεσε στον Άρειο Πάγο ο δικηγόρος της.


Μιλώντας στο ΑΜΠΕ, ο δικηγόρος Γιώργος Σινέλης δήλωσε ότι το αίτημα θα συζητηθεί την προσεχή Δευτέρα 26 Νοεμβρίου και τότε θα κατατεθεί και η αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής που επέβαλε το Εφετείο μέχρι να εκδοθεί η απόφαση του Αρείου Πάγου επί της αναίρεσης.


Υπενθυμίζεται ότι η 53χρονη καθαρίστρια είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως σε 15ετή κάθειρξη με αναστολή, ενώ σε δεύτερο βαθμό η ποινή της μετατράπηκε από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας σε 10 δεκαετή κάθειρξη χωρίς αναστολή, οπότε οδηγήθηκε στις φυλακές Θήβας.


Μετά την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου, προκλήθηκαν αντιδράσεις.


Ενδεικτικά, η Εθνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ) κάνει λόγο για «απάνθρωπη» καταδίκη της καθαρίστριας με «τερατώδη» ποινή.


Ανάλογο ύφος και από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ, ενώ και ο Σταύρος Θεοδωράκης από το Ποτάμι σχολίασε μέσω twitter:


«Γιατί μόνο 10 χρόνια; Γιατί όχι ισόβια; Και εξοστρακισμός, για να μη μολύνει την αγγελική μας κοινωνία. Ακούς εκεί; Να είναι της 5ης Δημοτικού και να εμφανίζεται της 6ης; Που ζει; Σε μια χώρα χωρίς κανόνες; Σαν δεν ντρεπόμαστε – αυτό πάει στους άλλους, όχι στην #καθαρίστρια».




Πηγή: www.magnesianews.GR




« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια