Ημερίδα διάχυσης ευρωπαϊκών προγραμμάτων
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Θεσσαλίας και η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Καρδίτσας στο πλαίσιο των δράσεων του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – Europe Direct Περιφέρειας Θεσσαλίας συνδιοργάνωσαν την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019, την εκδήλωση με τίτλο «Ημερίδα διάχυσης ευρωπαϊκών προγραμμάτων», στο κτίριο του 1ου ΕΠΑΛ Καρδίτσας, από τις 10:00 το πρωί έως τις 15:00 το μεσημέρι. 


Σκοπός της ημερίδας ήταν η ανταλλαγή καλών πρακτικών των εκπαιδευτικών του Νομού Καρδίτσας στα πλαίσια των δράσεων «ΚΑ1- Επιμόρφωση εκπαιδευτικών» και «ΚΑ2 - Στρατηγικές συμμαχίες μεταξύ σχολικών μονάδων» του ERASMUS +.


Η εκδήλωση συντονίστηκε από την προϊσταμένη Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας κα Καραγιάννη Γεωργία και την κα Τσετινέ Ελένη και ξεκίνησε με την παρουσίαση του Κέντρου EUROPE DIRECT Περιφέρειας Θεσσαλίας από το μέλος της ομάδας έργου κα Γιουρούκη Ζωή όπου προβλήθηκαν οι δράσεις του κέντρου το προηγούμενο έτος καθώς και οι προγραμματισμένες δράσεις του στην Καρδίτσα και στους υπόλοιπους Νομούς της Περιφέρειας για το έτος 2019. 

[ads-post]

Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν οι δράσεις των παρακάτω ευρωπαϊκών προγραμμάτων :

“NES: Network of Entrepreneurial Schools’’ και ‘’Dyspraxiatheca: European library for dyspraxic education’’ & ‘’T.I.E.R.E.F’’: Towards the inclusion of refugee students’’ από την εκπρόσωπο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας.
“Innovative teaching approach - the project method in vocational education’’ από το Εργαστηριακό Κέντρο Καρδίτσας.
“Analysing moral values in Films and acting out’’, ‘’Learn 4 Life : Active and responsible citizenship’’, ‘’Values education in Action’’ από το 5o Γυμνάσιο Καρδίτσας.
“Bridging the gap’’ από το 1o Γυμνάσιο Σοφάδων.
“Rightful perception of reality’’ από το 5o ΓΕΛ Καρδίτσας.
“Shifting knowledge from acquiring to using 21st century skills’’ από το 5o ΓΕΛ Καρδίτσας.
“Uniting the differences’’ από το Γυμνάσιο Μαγούλας-Λ.Τ.
“ Dynamic citizens of Europe’’ από το Γυμνάσιο Μαγούλας-Λ.Τ.
“Innovative teaching & differentiation techniques for a school of equity’’. από το Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας.
“Coaching for refugees-asylum seekers, από το migrants: interculturality, tolerance and diversity in the classrooms’’από το 7Ο Γυμνάσιο Kαρδίτσας.
“Innovation and mobile learning’’ από το Εσπερινό Γυμνάσιο-Λ.Τ Καρδίτσας.
“Tolerance- the key to European integration’’ από το 2o ΕΠΑ.Λ Καρδίτσας.
“Creativity through stories’’ από το 2o EΠΑ.Λ Καρδίτσας
“T.R.E.E.S: Together to reach efficient and encouraging schools’’ από το 1Ο ΓΕΛ Καρδίτσας.
“e-saved’’ από το ΓΕΛ Προαστίου.


Τέλος έγινε συζήτηση σχετικά με τη χρησιμότητα και τα θετικά αποτελέσματα της διάχυσης των ευρωπαϊκών προγραμμάτων σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. 


Newsroom larisacitynews.GR