Ένα ιδανικό πρωινό ή τέλειο brunch! Κάνεις δεν μένει ασυγκίνητος στην θέα ενός φρεσκοψημένου κρουασάν βουτύρου με όλα αυτά τα καλούδια μέσα
Υλικά:
- 10 αφράτα κρουασανάκια βουτύρου
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 2 κ.σ. αλεύρι
- 2 φλ. γάλα
- αλάτι
- λίγη πάπρικα γλυκιά
- 1 ½ φλ. τρίμμα γραβιέρα
- 10 λεπτές φέτες ζαμπόν
- αυγά ατμού ή μάτια
- λίγο σχοινόπρασο
- λίγη πράσινη σαλάτα
[ads-post]
Εκτέλεση:
- Για το croque madame με κρουασάν, ψήνουμε πρώτα τα αφράτα κρουασάν βουτύρου σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Τα κόβουμε στη μέση και τα ψήνουμε για λίγα λεπτά να τραγανίσουν εσωτερικά.
- Σε τηγάνι βάζουμε λίγο νερό, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι κι λίγο ξύδι.
- Ρίχνουμε τα αυγά, βάζουμε καπάκι κι αφήνουμε λίγα λεπτά να ψηθεί το αυγό ή τα τηγανίζουμε μάτια.
- Στο μισό κρουασάν, ρίχνουμε λίγη κρέμα, διπλώνουμε τις φέτες ζαμπόν και το γεμίζουμε, ακουμπάμε πάνω ένα αυγό και περιχύνουμε με κρέμα τυριού.
- Μισοκαλύπτουμε το κρουασάν με το άλλο μισό κι απολαμβάνουμε.
Για την κρέμα:
- Βάζουμε το βούτυρο σε μικρή κατσαρόλα να λιώσει.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και ψήνουμε για 1′ με 2′.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε σιγά σιγά ανακατεύοντας το ζεστό γάλα.
- Αφήνουμε να πήξει η κρέμα, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε την πάπρικα.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε να λιώσει.
- Τέλος προσθέτουμε λίγο ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και άν θέλουμε σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα.
Καλή σας όρεξη...
Γράφει για την larisacitynews.GR
Angel
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου