ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019

Croque Madame με κρουασάν

Croque Madame με κρουασάν



Ένα ιδανικό πρωινό ή τέλειο brunch! Κάνεις δεν μένει ασυγκίνητος στην θέα ενός φρεσκοψημένου κρουασάν βουτύρου με όλα αυτά τα καλούδια μέσα


Υλικά:

  • 10 αφράτα κρουασανάκια βουτύρου
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 2 φλ. γάλα
  • αλάτι
  • λίγη πάπρικα γλυκιά
  • 1 ½ φλ. τρίμμα γραβιέρα
  • 10 λεπτές φέτες ζαμπόν
  • αυγά ατμού ή μάτια
  • λίγο σχοινόπρασο
  • λίγη πράσινη σαλάτα


[ads-post]


Εκτέλεση:

  • Για το croque madame με κρουασάν, ψήνουμε πρώτα τα αφράτα κρουασάν βουτύρου σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. 
  • Τα κόβουμε στη μέση και τα ψήνουμε για λίγα λεπτά να τραγανίσουν εσωτερικά.
  • Σε τηγάνι βάζουμε λίγο νερό, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι κι λίγο ξύδι. 
  • Ρίχνουμε τα αυγά, βάζουμε καπάκι κι αφήνουμε λίγα λεπτά να ψηθεί το αυγό ή τα τηγανίζουμε μάτια.
  • Στο μισό κρουασάν, ρίχνουμε λίγη κρέμα, διπλώνουμε τις φέτες ζαμπόν και το γεμίζουμε, ακουμπάμε πάνω ένα αυγό και περιχύνουμε με κρέμα τυριού. 
  • Μισοκαλύπτουμε το κρουασάν με το άλλο μισό κι απολαμβάνουμε.

Για την κρέμα:
  • Βάζουμε το βούτυρο σε μικρή κατσαρόλα να λιώσει. 
  • Προσθέτουμε το αλεύρι και ψήνουμε για 1′ με 2′. 
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε σιγά σιγά ανακατεύοντας το ζεστό γάλα. 
  • Αφήνουμε να πήξει η κρέμα, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε την πάπρικα. 
  • Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε να λιώσει.
  • Τέλος προσθέτουμε λίγο ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και άν θέλουμε σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα.




Καλή σας όρεξη...



Γράφει για την larisacitynews.GR
Angel




« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια