ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019

Το πρώτο εξάμηνο του 2022 ξεκινά η λειτουργία του αρχαίου θεάτρου της Λάρισας

Το πρώτο εξάμηνο του 2022 ξεκινά η λειτουργία του αρχαίου θεάτρου της Λάρισας



Το πρώτο εξάμηνο του 2022 ξεκινά η λειτουργία του αρχαίου θεάτρου της Λάρισας και θα φιλοξενήσει την πρώτη θεατρική του παράσταση!





Το Πρώτο Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας είναι το μεγαλύτερο αρχαίο θέατρο στη Θεσσαλία, χωρητικότητας 10.000 ατόμων, στη νότια πλευρά του Λόφου της Ακρόπολης Λάρισας και είναι ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της περιοχής. Χτισμένο μέσα στο κέντρο της πόλης στο τέλος του 3ου αιώνα π.Χ., ήταν σε χρήση έως το τέλος του 3ου αιώνα μ.Χ και έπειτα η λειτουργία του διακόπηκε. Στα αρχαία χρόνια είχε διπλό σκοπό καθώς εκτός από θεατρικές παραστάσεις φιλοξενούσε και συνελεύσεις της περιφέρειας.





Η υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά ξεναγήθηκε σήμερα στο μνημείο από τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη, αλλά και την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σταυρούλα Ζδρόλια.



[ads-post]




Για πρώτη φορά μπαίνει το αρχαίο θέατρο σε φάση αναστήλωσης, ώστε να υποδεχτεί την πρώτη του θεατρική παράσταση το καλοκαίρι του 2022. Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών το θέατρο θα μπορεί να φιλοξενήσει έως 2.000 θεατές. Έχει ήδη εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση για την αναστήλωση ολόκληρου του κοίλου.





Η Μυρσίνη Ζορμπά ανακοίνωσε ότι «το πρώτο εξάμηνο του 2022 θα μπορεί να παραδοθεί το έργο του αρχαίου θεάτρου της Λάρισας και να ξεκινήσει η λειτουργία του».Οι εργασίες ξεκινούν τους επόμενους μήνες, ενώ προστέθηκε και πρόσβαση για τα ΑμεΑ. Ο επισκέπτης θα μπορεί πλέον να έχει μια συνολική εικόνα των μνημείων της Λάρισας.





Στην σημερινή επίσκεψη παραβρέθηκαν επίσης οι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Νίκος Παπαδόπουλος και Άννα Βαγενά, η Αντιδήμαρχος Άννυ Ψάρρα και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Επιστημών Παναγιώτης Σάπκας.




Newsroom larisacitynews.GR





« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια