ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

Ο Αρχηγός ΓΕΣ δηλώνει από τη Λάρισα: "Θα συνεχιστεί η συνεργασία με τις ΗΠΑ"

Ο Αρχηγός ΓΕΣ δηλώνει από τη Λάρισα: "Θα συνεχιστεί η συνεργασία με τις ΗΠΑ"



Τους στρατιωτικούς σχηματισμούς της Λάρισας επισκέφθηκε σήμερα ο νέος Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού αντιστράτηγος Γιώργος Καμπάς. Αρχικά μετέβη στην 1η Στρατιά, ακολούθως στο Ευρωπαϊκό Στρατηγείο, συναντήθηκε με το προσωπικό του 404 Στρατιωτικού Νοσοκομείου και έκλεισε την επίσκεψή του στο 303 ΠΕΒ όπου εγκαινίασε την εγκατάσταση ξηραντηρίου συσσωρευτών, συνολικής επένδυσης 600 χιλιάδων ευρώ.



[ads-post]



Ο Αρχηγός ΓΕΣ σε δηλώσεις του – πλαισιωμένος από τον διοικητή της 1ης Στρατιάς αντιστράτηγο Κων/νο Φλώρο και τον Διοικητή ΑΣΔΥΣ Αντιστράτηγο Βασίλειο Παπαδόπουλο- επιβεβαίωσε την συνέχιση της συνεργασίας, σε επίπεδο εκπαίδευσης, μεταξύ του Ελληνικού και Αμερικανικού στρατού όπως και μεταξύ άλλων χωρών, σημειώνοντας «πως αυτό είναι που επιζητάμε και υπάρχουν ήδη θετικές εξελίξεις».




Ερωτώμενος σχετικά με την μεταφορά της ΤΑΞΑΣ Βόλου και της 32ης Μοίρας Πεζοναυτών που εδρεύει στο στρατόπεδο Μπουγά στην Λάρισα, ο αντιστράτηγος Γ. Καμπάς ανέφερε πως το θέμα βρίσκεται υπό διερεύνηση και η όποια διευθέτηση θα γίνει με τη συνεργασία των τοπικών κοινωνιών.




«Με την επένδυση αυτή και άλλες ενέργειες, όπως να φτιάχνουμε μόνοι μας τα υλικά, κερδίζουν χρήματα ο ελληνικός λαός και οι ένοπλες δυνάμεις» σημείωσε ο κ. Καμπάς αναφερόμενος στη λειτουργία του νέου μηχανήματος το οποίο, είναι το μοναδικό ξηραντήριο του ελληνικού στρατού στην Ελλάδα και δίνει τη δυνατότητα της επιμήκυνσης της ζωής των μπαταριών, κάτι που μέχρι σήμερα γίνεται από ιδιώτη.




Κατά την σύντομη επίσκεψη του Α/ΓΕΣ σε στρατιωτικές υποδομές στη Λάρισα, ο κ. Καμπάς συναντήθηκε με τον συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερ. Ελλάδας κ. Νίκο Ντίτορα, τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό και αντιπερειφερειάρχες.




Πηγή: www.ert.gr





« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια