ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2019

Ο Γιάννης Γλέζος απαντά στο δημοσίευμα της larisacitynews.GR για την "δικιά" του αλήθεια!

Ο Γιάννης Γλέζος απαντά στο δημοσίευμα της larisacitynews.GR για την "δικιά" του αλήθεια!



Ο γνωστός συνθέτης, πρώην πρόεδρος και νυν μέλος του ΔΣ της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ (Autodia), κ. Γιάννης Γλέζος, απαντώντας στο δημοσίευμα της 5ης Μαρτίου 2019 της larisacitynews.GR αναφορικά με τις εξελίξεις στον χώρο των Πνευματικών Δικαιωμάτων στην χώρα μας, απέστειλε σχετική μακροσκελή απάντηση αναλύοντας τις "δικιές του" αλήθειες αναφορικά με την ανακοίνωση καταπέλτη των Συλλόγων ΜΕΤΡΟΝ & ΣΩΜΣΕ των δημιουργών για την αποχώρησή τους από την ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ, απαιτώντας να ανακαλέσουμε τον χαρακτηρισμό μας για τις καταγγελίες τους. Η απάντηση του κ. Γιάννη Γλέζου δημοσιεύεται σε ίδια βαρύτητας θέση με το άρθρο μας της 5ης Μαρτίου 2019.


Ο κ. Γλέζος αναλυτικά αναφέρει:

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΝ ΣΩΜΣΕ

Προς τη Διεύθυνση τής Ιστοσελίδας σας. 

Επειδή γράφετε επί λέξει στην ιστοσελίδα σας την 5η Μαρτίου ότι μας κατηγορούν τα σωματεία ΜΕΤΡΟΝ ΣΩΜΣΕ "για οικονομικές ατασθαλίες" κάτι πού είναι εξόχως συκοφαντικό σάς ζητώ σύμφωνα με τον Νόμο περί Τύπου να αναρτήσετε την παρακάτω απάντηση μου προς τα Σωματεία αυτά και να ανακαλέσετε την έκφραση σας "οικονομικές ατασθαλίες" που ψευδώς γράφετε ότι μας κατηγορούν. Τουλάχιστον ΑΥΤΟ δεν το κάνανε. Εσείς γράψατε και όχι αυτοί τα εξής" 

" Στην ανακοίνωση τους καταγγέλουν πληθώρα......και οικονομικών ατασθαλιών στην ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ" 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΝ ΣΩΜΣΕ 

ΨΕΜΜΑ 1. Δυστυχώς, όπως αποδείχτηκε, η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ έκρυβε πολλές αδυναμίες (εξαιτίας της πολιτείας των πριν από την είσοδο μας διοικήσεων), τις οποίες απέκρυψε από εμάς. Διαπιστώσαμε πως πρόκειται για έναν Οργανισμό με χρέη που εκκρεμούν (χωρίς να αποκαλύπτονται), 
  • ΑΛΗΘΕΙΑ 1. Τα μόνα χρέη μας (στην Εφορία και στο ΙΚΑ) είναι ρυθμισμένα και πληρώνονται κανονικά. Τι σημαίνει "χωρίς να αποκαλύπτονται"; Αναγράφονται στις οικονομικές καταστάσεις και στην Έκθεση Διαφάνειας; Ας βάλουν κάποιον σοβαρό να τις διαβάσει. Είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα μας. 


ΨΕΜΜΑ 2. Μακροχρόνιες καταχρηστικές συμβάσεις με μεγάλους χρήστες που δεν επιτρέπουν την είσπραξη των Πνευματικών δικαιωμάτων μας
  • ΑΛΗΘΕΙΑ 2. Όλες μας οι συμβάσεις με όλους τούς χρήστες είναι μονοετείς και ανανεώνονται μόνον εφόσον εμείς το επιθυμούμε. 


ΨΕΜΜΑ 3. Εμείς (επιθυμώντας να φτάσουμε στην αλήθεια), πριν διαταχθεί ενδεχόμενος έλεγχος στην Αυτοδιαχείριση από τον ΟΠΙ, με πρωτοβουλία των εκπροσώπων μας στο νέο εποπτικό συμβούλιο του Οργανισμού, αποφασίσαμε να παραγγείλουμε ανεξάρτητη έρευνα των οικονομικών της Αυτοδιαχείρισης, σε διακεκριμένη εταιρεία. 
  • ΑΛΗΘΕΙΑ 3. Προτού καν έρθουν οι εισβολείς είχαμε από μόνοι μας ζητήσει έλεγχο από γνωστή Εταιρία Ορκωτών Λογιστών εν όψει της Σύμβασης μας με την CISAC. Tο πόρισμα της ήταν γνωστό και δεν περιγράφει τίποτα από αυτά που ψευδώς ισχυρίζονται. Φέρανε δική τους εταιρεία βάσει τού αρχικού τους σχεδίου να πάρουν τον πλήρη έλεγχο υπό την κσθοδήγηση αυτού που εξ αρχής προόριζαν ως Γενικό Διευθυντή της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ, προσπαθώντας να βρουν μάταια κάτι σε βάρος μας. Γιατί δεν περιμένανε πρώτα τα αποτελέσματα τού ελέγχου της δικής τους εταιρείσς που μόλις έχει αρχίσει. Μα φυσικά προτιμούν να ρίχνουν λάσπη και να θολώνουν τα νερά ως σουπιές. 


ΨΕΜΜΑ 4. Έφτασε η διοίκηση αυτή στο σημείο να ασκήσει αγωγή στην ίδια την ΓΣ του Οργανισμού (που απλά επικύρωσε με την απόφαση της όσα με καλή πίστη είχαν συμφωνηθεί μεταξύ μας ήδη από το καλοκαίρι) 
  • ΑΛΗΘΕΙΑ 4. Απ' όσα είχαμε συμφωνήσει το καλοκαίρι τίποτα δεν τήρησαν. Απλώς προχώρησαν στο σχέδιο κατάληψης τού Οργανισμού κι επειδή απέτυχαν βγάζουν τώρα μένος. Όχι βέβαια τα μέλη των Σωματείων τους που παραπληροφορούνται από τη Διοκούσα τους ομάδα. Σε ολοκλήρωση τού σχεδίου τους επέβαλαν μια τελείως αντιδημοκρατική δύναμη ψήφου κατά παράβαση του Ν. 4481/17 με αποτελεσμα να μπορούν 10 μέλη άτομα να εχουν τόσους ψήφους όσους 500 μέλη !!!! Δεν υπάρχει περίπτωση αυτό να μην καταργηθεί δικαστικά. 


ΨΕΜΜΑ 5. Επίσης, η πολυδιαφημισμένη συμφωνία της με τα Επιμελητήρια αποδείχτηκε πως, αντί να βελτιώσει τα έσοδα του οργανισμού, στην πράξη τα μείωσε σημαντικά! 
  • ΑΛΗΘΕΙΑ 5. Η Ιστορική πρώτη συλλογική σύμβαση ενός Οργανισμού με όλα τα Επιμελητήρια της Ελλάδας υπογράφηκε το δεύτερο ημισυ του 2017 που ήταν η χειρότερη σε ειπράξεις χρονιά για όλους τους ΟΣΔ λόγω τής κατάρρευσης της ΑΕΠΙ και της συνολικής αντίδρασης των Χρηστών. 


ΨΕΜΜΑ 6. Οι παρατυπίες εξάλλου και οι αυθαιρεσίες στα μητρώα του οργανισμού είναι απερίγραπτες. Ενδεικτικά, σχεδόν τα μισά μέλη του οργανισμού δεν έχουν εγκριθεί ούτε από το ΔΣ ούτε από τη Γενική Συνέλευση και τρία από τα μέλη του ΔΣ δεν είναι νομίμως εκλεγμένα! 
  • ΑΛΗΘΕΙΑ 6. Η απόλυτη παραπληροφόρηση. Όλα τα μέλη μας λειτουργούν με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που έχουν όλα τα μέλη των οργανισμών και τα διοικητικά τού όργανα έχουν εκλεγεί από τις ΓΣ νομίμως. Όποιος έχει αντιρρήσεις για τις λίστες μελών μας ας συνεργαστεί με τον ΟΠΙ (που ψάχνει απεγνωσμένα να βρεί κατι σε βάρος μας και δεν βρίσκει) κάνοντσς καταγγελία. Πάντως να ξέρουν και αυτοί και η 5 Φάλαγγα μας (που μσς κάνει εργολαβικά καταγγελίες) ότι οι ανυπόστατες καταγγελίες έχουν κάποια στιγμή το ποινικό και αστικό τους κόστος σε βάρος εκείνων που τις κάνουν. 


ΨΕΜΜΑ 7. Αλλά και η αμοιβαία συμφωνηθείσα διαδικασία επιλογής CEO καταστρατηγήθηκε βάναυσα(με την ανοχή της απερχόμενης διεύθυνσης του Οργανισμού), με αποτέλεσμα να επιλεγεί για την θέση υποψήφιος χωρίς ανάλογη εμπειρία και προϋπηρεσία στον χώρο, ενώ απορρίφθηκε ο μοναδικός υποψήφιος που ανέδειξε η (πολυδάπανη) έρευνα αγοράς που χρηματοδοτήσαμε, με ανάθεση σε ειδική εταιρεία αξιολόγησης στελεχών. 
  • ΑΛΗΘΕΙΑ 7. Απλώς απορρίφθηκε ως Γενικός Διευθυντής από την πλειοψηφία του ΔΣ ο εκλεκτός τού ΜΕΤΡΟΝ ΣΩΜΣΕ. Όλα τα άλλα είναι παραμύθια για πολύ μικρά παιδιά. Ήδη έχουμε επιλέξει ως ικανότατο νέο Γενικό Διευθυντής μας τον Γιάννη Σταθακόπουλο. 


ΨΕΜΜΑ 8. Πολλά μέλη της αυτοδιαχείρισης (σε μια ύστατη προσπάθεια να ανακοπεί η καταστροφική πορεία του Οργανισμού) αιτήθηκαν - μετά από συλλογή υπογραφών και υπερκαλύπτοντας τον αριθμό που προβλέπει το καταστατικό μας - την άμεση διεξαγωγή νέας έκτακτης ΓΣ και εκλογών. Το ΔΣ που ήταν υποχρεωμένο, σύμφωνα με το καταστατικό, να συμμορφωθεί με το αίτημα αυτό, ούτε καν τους απάντησε. 
  • ΑΛΗΘΕΙΑ 8. Ο νόμος 1667/86 είναι σαφής. Αν το ΔΣ δεν συναινέσει στην σύγκληση Εκτακτης Γενικής Συνέλευσης για εκλογές (που έγιναν μόλις πριν από μόνον 5 μήνες) το Ειρηνοδικείο μπορεί να την διατάξει μόνον αν υπάρχει σοβαρός λόγος. Ο λόγος που ισχυρίστηκαν στο αίτημα τους προς το ΔΣ ήταν ότι δεν είχαμε εκλέξει ΓΔ (εννοούσαν τον δικό τους!!). Γενικός Διευθυντής εξαιρετικός έχει εκλεγεί από το παρόν ΔΣ και ήδη έχει αναλάβει τα καθήκοντα του επομένως δεν υπσρχει κανένας λόγος για νέες γενικές εκλογές στην ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ. 


ΨΕΜΜΑ 9. Τα σωματεία μας αποφάσισαν, μετά από αυτήν την εξέλιξη, να αποσύρουν τους εκπροσώπους τους από το ΔΣ του Οργανισμού. 
  • ΑΛΗΘΕΙΑ 9. Τα ηγετικά μέλη των σωματείων τους παραιτήθηκαν από το ΔΣ μας ακριβώς την επομένη τής επιλογής τού νέου Γενικού Διευθυντή μας (όχι βέβαια τού εκλεκτού τους που ήθελε παλαιότερα να σώσει την ΑΕΠΙ χαρίζοντας στούς ιδιοκτήτες της όλα τους τα χρέη προς τα μέλη της). Όλα τα άλλα είναι παραμύθια για πολύ μικρά παιδιά. 


ΨΕΜΜΑ 10. Ας μην γίνει το ελληνικό τραγούδι το "πεδίο βολής που ασκούνται βρίζοντας ξένοι φανταροι" Και ας κλείσει επιτέλους εδώ ο κύκλος του "εμφύλιου" διχασμού μας, από τον οποίο βγήκαμε όλοι χαμένοι. 
  • ΑΛΗΘΕΙΑ 11. Είναι ανάξιο απάντησης το παραμύθι τής εισβολής και κατοχής τού ξένου τραγουδιού. Σε κάθε σοβαρό οργανισμό όλοι (Έλληνες και ξένοι) πληρώνονται ανάλογα με την απόδοση τους. Μόνον η ΑΕΠΙ έκανε διακρίσεις κατά τα γούστσ της και τους ευνοούμενους της πριμοδοτώντσς τους σε βσρος τού ξένου ρεπερτορίου. Αυτό θέλανε να κάνουμε κι εμεις μέδω τού εκλεκτού τους; Δεν τους έγινε το χατήρι. Γι' αυτό και έφυγαν. Τον εμφύλιο υον ξεκίνησαν όλοι όσοι θέλησαν και θέλουν να υπάρχουν δύο οργανισμοί στην Ελλάδα. Εμείς δημιουργηθήκαμε για να πολεμήσουμε την ΑΕΠΙ και τις τακτικές της. Όλοι άλλοι θέλανε την συνέχεια τής ΑΕΠΙ. Εξού ο δήθεν διχασμός. 


Γιάννης Γλέζος, συνθέτης, μέλος τού ΔΣ τής ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ 

(γράφοντας και ομιλώντας για λογαριασμό μου και εκφράζοντας τις προσωπικές μου απόψεις που συμπίπτουν (δυστυχώς για μερικούς) απολύτως με την Αλήθεια). 

ΥΓ. Όλοι όσοι θριαμβολογούν τώρα για την είσοδο του ΜΕΤΡΟΝ ΣΩΜΣΑ στην ΕΥΕΔ είναι ακριβώς οι ίδιοι που με οικτίρανε που τούς είχα δεχθεί στην ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ. Βγάλτε τώρα τα συμπεράσματα σας.


Βάση των ανωτέρω, με κάθε σεβασμό και καθώς δεν έχουμε την διάθεση της οποιαδήποτε προστριβής με τον αξιότιμο κ. Γλέζο για μία λέξη, η larisacitynews.GR ανακαλεί τον χαρακτηρισμό "οικονομικές ατασθαλίες" (αν και βάση τις σχετικής ανακοίνωσης δεν γνωρίζουμε πως αλλιώς θα μπορούσε κάποιος να αναφέρει τα όσα καταγγέλλονται σε αυτή) και εξαλείφθηκε από το συγκεκριμένο άρθρο, αν και δεν χρειαζόταν καν ο κ. Γλέζος με την αφορμή μίας λέξης να αδράξει την ευκαιρία να πάρει το βήμα για να δημοσιεύσει την απάντησή του. Ο αντίλογος είναι πάντα ευπρόσδεκτος και χωρίς τις "απειλές" περί "Νόμου περί Τύπου", οπότε και θα δημοσιεύαμε κάθε σχετική του τοποθέτηση, φτάνει ο αντίλογος να είναι καλοδεχούμενες από αμφότερους.

Παρόλα αυτά εντύπωση μας προξενεί η έντονη αντίδραση του κυρίου Γιάννη Γλέζου με τις "αλήθειες" του, στο θέμα με ποια ιδιότητα τις εκφράζει, μιας και αναφέρει πως εκφράζει προσωπικές του απόψεις αν και υπογράφει ως μέλος ΔΣ της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ. Οι "αλήθειες" αυτές εκφράζονται από τον ίδιο με την ιδιότητα του απλού αναγνώστη, του συνθέτη και μέλους της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ, του μέλους του ΔΣ της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ή του Προέδρου της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ της περιόδου των καταγγελιών;

Ας μας επιτρέψει ο αξιότιμος κύριος Γλέζος να αναφέρουμε και εμείς από μεριάς μας τις "δικές μας αλήθειες" και ερωτήματα βάση των όσων αναφέρει η ίδια η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ και βάση όσων συμβαίνουν στην πραγματική αγορά και τι λένε οι επιχειρηματίες...




  • ΑΛΗΘΕΙΑ 1:

Την "αμαρτωλή" ΑΕΠΙ δεν την έκλεισε καμία ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ αλλά το ίδιο το Υπουργείο Πολιτισμού λόγω του οικονομικού σκανδάλου και της μη απόδοσης των δικαιωμάτων στους δημιουργούς. Η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ όλα αυτά τα χρόνια λειτουργούσε κανονικά παράλληλα με την ΑΕΠΙ. Όλα αυτά τα χρόνια η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ γιατί δεν έβγαινε στο προσκήνιο να καθαρίσει το τοπίο και να υπάρξει διαφάνεια στον χώρο των Πνευματικών Δικαιωμάτων; Γιατί δεν την εμπιστευόταν οι Έλληνες και ξένοι δημιουργοί; Όλα αυτά τα χρόνια απέδιδε δικαιώματα στους δικαιούχους; Η ΕΥΕΔ ξεκινώντας από το μηδέν μέσα σε 6 μήνες λειτουργίας με διαφάνεια και εν μέσω "πολέμου" κατάφερε να κάνει μία πρώτη διανομή σημαντικού ποσού δικαιωμάτων σχεδόν 1,5 εκατ. ευρώ στους δικαιούχους. Η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ τι έκανε;



  • ΑΛΗΘΕΙΑ 2:

Παρά το γεγονός ό,τι ο κ. Γλέζος και η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ διατείνονται πως όλα βαίνουν καλώς, την Παρασκευή 8/3/2019 ανακοινώθηκε από την ΕΥΕΔ και επίσημα η υπογραφή από το πρώτο κύμα σημαντικών Ελλήνων δημιουργών, οι οποίοι ήταν μέλη της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ, ανάθεσης διαχείρισης των δικαιωμάτων τους στην ΕΥΕΔ για να προστεθούν στους υπόλοιπους 14.600+ που την είχαν ήδη εμπιστευθεί.



Βάση αυτού του γεγονότος στην πραγματικότητα ποιους δημιουργούς εκπροσωπεί η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ; Ποιο Ελληνικό ρεπερτόριο όταν πλέον πάνω από το 98% των δημιουργών, αριθμητικά, είναι στην ΕΥΕΔ, ενώ μόνο ένα 2%, αριθμητικά, είναι στην ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ; Τι ποσοστό του Ξένου ρεπερτορίου ανήκει στην ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ, όταν ένα μεγάλο ποσοστό του ρεπερτορίου εκπροσωπείται μέσω των εκδοτών από την ΕΥΕΔ; Ουσιαστικά βάση των εξελίξεων σήμερα η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ είναι ένας Ελληνικός ΟΣΔ ή ένα μικρό ποσοστιαία παράρτημα των ξένων ΟΣΔ;



Όπως αναφέρει και στο site της η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ o Οργανισμός είναι "Το Ήμισυ της Μουσικής". Πόσο πραγματικό είναι αυτό;



  • ΑΛΗΘΕΙΑ 3:

Από την στιγμή που έκλεισε η ΑΕΠΙ (Μάϊος 2018) η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ κατάφερε να αυξήσει ελάχιστα το εκπροσωπούμενο ρεπερτόριό της και να αυξήσει υπέρμετρα αναλογικά το αμοιβολόγιό της, μέχρι και σήμερα που αποχώρησε ένα σημαντικό ρεπερτόριο από τον Οργανισμό. Με ποια νομιμοποίηση οι υπάλληλοι του Οργανισμού βεβαιώνουν σε επιχειρηματίες οφειλόμενα δικαιώματα από 1/1/2018 και για ποιο ρεπερτόριο; Εφόσον το σημαντικότερο μέρος του ρεπερτορίου της έχει αποχωρήσει, για ποιο λόγο το αμοιβολόγιό της δεν έχει αλλάξει;



  • ΑΛΗΘΕΙΑ 4:

Με ποιο Εποπτικό Συμβούλιο Δημιουργών συνεχίζει την λειτουργία της η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ; Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της το Εποπτικό Συμβούλιο αποτελείται από 1 άτομο (???)




  • ΑΛΗΘΕΙΑ 5:

Βάση του αναρτημένου ισολογισμού για το έτος 2017 στο site της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ, ο Οργανισμός εμφανίζεται με ένα παθητικό σχεδόν 300.000 ευρώ. Αναρωτιόμαστε, όπως και ο κάθε επιχειρηματίας της αγοράς, πως είναι δυνατόν ένας οργανισμός, εταιρεία, επιχείρηση, που δεν πουλάει κάποιο προϊόν, αλλά εισπράττει δικαιώματα (όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η αγορά "πουλάει αέρα"), να κλείνει με αρνητικό ισολογισμό χωρίς καν να έχει αποδώσει τα προβλεπόμενα στους δημιουργούς. Η μοναδική ανάλογη περίπτωση είναι μόνο αυτή της ΑΕΠΙ.

Στην ετήσια έκθεση διαφάνειας του ίδιου έτους αναφέρεται "Ουσιώδης Αβεβαιότητα που Σχετίζεται με τη Συνέχιση της Δραστηριότητας".


Παρόλα αυτά, με τις "πλάτες" και την "δανειοδότηση" της CISAC ύψους κάποιων εκατομμυρίων, η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ προχώρησε στην πρόσληψη ενός "στρατού" υπαλλήλων, διοικητικού προσωπικού και εξωτερικών "πωλητών", οι οποίοι από την κεφαλή, Εμπορικό Διευθυντή, μέχρι και τους εξωτερικούς πωλητές είναι οι ίδιοι που ήταν και στην "αμαρτωλή" ΑΕΠΙ, που εσείς πολεμούσατε όπως λέτε, και δεν τους επέλεξε το Υπουργείο Πολιτισμού, για Χ λόγους αναρωτηθείτε εσείς γιατί (σίγουρα όχι κομματικούς), να συνεργαστεί μαζί τους.

Ο καθένας μπορεί να υπολογίσει πως μόνο το μισθολογικό κόστος αυτού του μηχανισμού ανέρχεται, με συντηρητικούς υπολογισμούς, σε ένα ποσό άνω του 1 εκατ. ευρω ετησίως. Με έναν συνολικό κύκλο εργασιών καθαρών ετήσιων εισπράξεων, βάση του ισολογισμού προηγούμενου έτους, της τάξεως σχεδόν των 400.000 ευρώ, ακόμα και εάν αυτός ο κύκλος εργασιών διπλασιαστεί ή ακόμα και τριπλασιαστεί, ποια είναι η βιωσιμότητα αυτού του Οργανισμού;

Λογιστές δεν είμαστε αλλά εάν κάνουμε κάποιο λάθος στους υπολογισμούς μας, συγχωρέστε μας και διορθώστε μας.

Εννοείται πως ο αλλοδαπός δανειστής κάποια στιγμή θέλει τα χρήματα που επένδυσε να του επιστραφούν. Δηλαδή, όπως λέει και η αγορά, η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ θα εισπράττει από τους Έλληνες επιχειρηματίες για τα Πνευματικά Δικαιώματα ώστε να συντηρεί την λειτουργία της και εάν περισσέψει κάτι να αποδίδει χρέος ή δικαιώματα σε ξένους Οργανισμούς. Και οι Έλληνες δημιουργοί τι θα κάνουν κ. Γλέζο;



  • ΑΛΗΘΕΙΑ 6:

Την Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Σωματείου Ιδιοκτητών Καφετεριών & Καφέ Μπαρ Νομού Λάρισας με τους εκπροσώπους της ΕΥΕΔ και της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ στο Επιμελητήριο Λάρισας. Προς πληροφόρησή σας στην συνάντηση αυτή οι επιχειρηματίες της Λάρισας εξέφρασαν την έντονη δυσφορία τους για την τρέχουσα κατάσταση, ζήτησαν εξηγήσεις για το ποιον εκπροσωπεί ο κάθε Οργανισμός, τον τρόπο χρέωσής τους και τα αμοιβολόγια αλλά και τον τρόπο ελέγχου των καταστημάτων τους. Οι επιχειρηματίες μάλιστα δήλωσαν ρητά πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να καταβάλλουν Πνευματικά Δικαιώματα σε δύο Οργανισμούς όταν ακόμα και όταν υπήρχε η ΑΕΠΙ, με όλες τις στρεβλώσεις, ήξεραν πως έχουν τουλάχιστον να πληρώνουν έναν ενιαίο Οργανισμό για την σύννομη λειτουργία τους.



Στην συνάντηση αυτή ο υπάλληλος της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ, γνωστός στην τοπική αγορά ως ο εκπρόσωπος επί 25+ έτη της ΑΕΠΙ στις δικαστικές αίθουσες κατά των επιχειρηματιών, ενώπιον όλων των μελών του Σωματείου και με σαφή γραμμή από την Εμπορική Διεύθυνση του Οργανισμού δήλωσε πως η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ είναι ο μοναδικός ΟΣΔ στην Ελλάδα και πως η ΕΥΕΔ δεν αποτελεί ΟΣΔ και είναι παράνομη. Εσείς συμφωνείται με αυτή την άποψη; 



Ο ΟΠΙ και το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού έχει άλλη άποψη...



Επίσης ο ίδιος κύριος δήλωσε πως η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ εκπροσωπεί ένα μεγάλο μέρος του Ελληνικού Εμπορικού ρεπερτορίου και το 100% του ξένου ρεπερτορίου (!!!!!). Από που προκύπτει αυτό; Μήπως δεν τον έχουν ενημερώσει σωστά οι προϊστάμενοί του;

Τέλος ο υπάλληλος της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ στην ερώτηση των επιχειρηματιών με ποιον τρόπο κάνει τους ελέγχους και την τεκμηρίωση των τραγουδιών που παίζει ένα κατάστημα, δήλωσε ενώπιον όλων πως ηχογραφεί εντός των καταστημάτων τα τραγούδια και μετά προχωρά σε μηνύσεις. Αυτό πιστεύω πως το γνωρίζετε πως είναι παράνομο. Εσείς συμφωνείτε με αυτές τις πρακτικές;



Κύριε Γλέζο, ως άνθρωπος του πνεύματος, και όχι ως τεχνοκράτης, μπορούμε να αντιληφθούμε πως ΙΣΩΣ αυτές τις ΑΛΗΘΕΙΕΣ δεν τις γνωρίζετε, και οφείλουμε να τις αναφέρουμε.

Εκτός από τις "δικιές σας" αλήθειες, εκτός από τις "δικιές μας" αλήθειες, εκτός από τις αλήθειες της ΕΥΕΔ και των άλλων δημιουργών, υπάρχουν και οι ΑΛΗΘΕΙΕΣ των επιχειρηματιών και της αγοράς, ίσως όχι όλων αλλά αυτών που σέβονται τα πνευματικά δικαιώματα, τον κόπο των Πνευματικών Δημιουργών και την νομιμότητα.

Οι αλήθειες αυτές συνοψίζονται σε 3 απλά πράγματα τα οποία ζητάνε:

  • Να υπάρχει ένας διαφανής υγιής Οργανισμός που θα εισπράττει για τα Πνευματικά Δικαιώματα (ίσως μαζί και τα Συγγενικά)
  • Να υπάρχουν σαφείς και λογικές χρεώσεις.
  • Να υπάρχει ισονομία και να καταβάλλουν ΟΛΟΙ τις υποχρεώσεις τους χωρίς εξαιρέσεις.


Στο ίδιο πνεύμα είναι και το σύνολο σήμερα των δημιουργών. Σε σχετική προχθεσινή ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΓΕΓΟΝΟΣ:ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΝΩΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΕΥΕΔ

Το ΑΣΜΑ 450+ αισθάνεται μεγάλη χαρά και ανακούφιση που μια επώδυνη για όλους περιπέτεια έλαβε τέλος.

Μένει τώρα να πειστεί και η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ πως οι μηνύσεις, οι αιτήσεις ακύρωσης στο ΣΤΕ και η ανταγωνιστική, υπόγεια, επιθετική πολιτική ενάντια στην βούληση των ελλήνων δημιουργών δεν είναι καλά πράγματα για την συλλογική διαχείριση στη χώρα μας, δεν είναι παραδεκτές πρακτικές μεταξύ συναδέλφων, απομάκρυναν δε και όλους τους έλληνες δημιουργούς από αυτήν. Ας μην γίνει ακόμα χειρότερη η εικόνα.Κι ας πάμε όλοι μαζί για έναν και μοναδικό οργανισμό, που να διασφαλίζει τα συμφέροντα ελλήνων και ξένων, δημιουργών και εκδοτών, ενωμένοι. Θα είμαστε απολύτως έτοιμοι πολύ σύντομα για το πέρας της κρατικής ειδικής υπηρεσίας, έναν χρόνο πριν από ό,τι προβλέπει η νομοθεσία!




Μην δίνετε άλλη τροφή για έριδες... Γνωρίζεται πολύ καλά πως "στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται", και στην προκειμένη περίπτωση ο λύκος είναι όλοι όσοι θέλουν τους Πνευματικούς Δημιουργούς της Ελλάδας διασπασμένους προς ίδιον όφελος και όσοι από τους επιχειρηματίες θέλουν να βρίσκουν πατήματα για να μην καταβάλλουν τα οφειλόμενα πνευματικά δικαιώματα και να κερδοσκοπούν εις βάρος των δημιουργών.

Με κάθε σεβασμό στο πρόσωπό σας, δεν θέλουμε να πιστέψουμε πως ανήκετε στην πρώτη κατηγορία, ούτε πως η ιστορία θα σας γράψει ως αυτόν που δίχασε τους Έλληνες δημιουργούς.


Το Πνευματικό Δικαίωμα στην Ελλάδα ΜΟΝΟ ενωμένο μπορεί να επιβιώσει και να ανθήσει...




Γράφει για την larisacitynews.GR
Νίκος Παπαδόπουλος




« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια