ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Δευτέρα 22 Απριλίου 2019

"Ανεύθυνες και εκτός πραγματικότητας οι προτάσεις της Ρ. Καραλαριώτου για τον Πηνειό" δηλώνει ο Απόστολος Καλογιάννης (VIDEO)

"Ανεύθυνες και εκτός πραγματικότητας οι προτάσεις της Ρ. Καραλαριώτου για τον Πηνειό" δηλώνει ο Απόστολος Καλογιάννης (VIDEO)



Εντελώς ανεύθυνες και εκτός πραγματικότητας, χαρακτήρισε ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, τις πρόσφατες εξαγγελίες της κας Καραλαριώτου για την αξιοποίηση του Πηνειού ποταμού, με δημιουργία τεχνητής λίμνης και waterland στην περιοχή.

Μιλώντας το μεσημέρι της Παρασκευής σε τηλεοπτική εκπομπή (Κεντρική Ελλάδα Καλησπέρα, TRT), o κ. Καλογιάννης τόνισε «έχει χαθεί το μέτρο» και ότι η πρόταση για δημιουργία τεχνητής λίμνης στην Λάρισα, με στοιχεία μελέτης του 1998, είναι «όχι μόνο ξεχασμένη αλλά και ξεπερασμένη»

«Η κ.α Καραλαριώτου μιλάει για τεχνητή λίμνη και ταμίευση νερού, χωρίς κάτι τέτοιο να περιλαμβάνεται στα Σχέδια διαχείρισης της λεκάνης απορροής του υδατικού διαμερίσματος Θεσσαλίας.

«Οσοι γνωρίζουν τη διαδικασία αντιλαμβάνονται ότι η πρόταση είναι εκτός πραγματικότητας», τόνισε ο κ. Καλογιάννης. Συμπλήρωσε δε, πως στην περιοχή που σύμφωνα με τις προτάσεις της κας Καραλαριώτου προβλέπεται η τεχνητή λίμνη – για τους παλιούς Λαρισαίους η περιοχή του «λούνα πάρκ» - υπάρχουν ιδιόκτητες εκτάσεις, οι οποίες για να απαλλοτριωθούν χρειάζονται δεκάδες εκατομμύρια ευρώ»

[ads-post]

«Οι προτάσεις της κας Καραλαριώτου, έχουν τα χαρακτηριστικά της λογικής «και θάλασσα θα σας φέρουμε», τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος, για να συμπληρώσει σε άλλο σημείο της συνέντευξής του: «Δεν μπορούμε να κοροϊδεύουμε τον κόσμο».

Πάντως ο κ. Καλογιάννης τόνισε ότι είναι ανοικτός σε οποιαδήποτε πρόταση είναι εποικοδομητική, ρεαλιστική και μπορεί να προσδώσει οφέλη στην πόλη.

Παράλληλα, τόνισε ότι η δημοτική αρχή τάσσεται υπέρ των ήπιων παρεμβάσεων στο ποτάμι, από την περιοχή της Τερψιθέας μέχρι και το φράγμα της Γυρτώνης, συμπληρώνοντας πως σχετική πρόταση του Δήμου Λαρισαίων έχει κατατεθεί στο πρόγραμμα leader.

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα της τοποθέτησης του δημάρχου για το επίμαχο ζήτημα.






Newsroom larisacitynews.GR






« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια