ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

Αυτοψία του δημάρχου Απόστολου Καλογιάννη σε έργα στην πόλη της Λάρισας (ΦΩΤΟ)

Αυτοψία του δημάρχου Απόστολου Καλογιάννη σε έργα στην πόλη της Λάρισας  (ΦΩΤΟ)


Αυτοψία σε υπό εξέλιξη έργα στην πόλη της Λάρισας, πραγματοποίησαν χθες το πρωί ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, αντιδήμαρχοι και στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων. 

Ειδικότερα, o δήμαρχος βρέθηκε στην οδό Καρδίτσης, στην οποία πραγματοποιούνται εργασίες ασφαλτόστρωσης, στο τελευταίο τμήμα προς την συμβολή του δρόμου με την Ηρώων Πολυτεχνείου. Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν μέχρι σήμερα το απόγευμα. 



Οι παρεμβάσεις στην οδό Καρδίτσης, εντάσσονται στην εργολαβία για την ασφαλτόστρωση των εισόδων της πόλης (Βόλου, Φαρσάλων και Καρδίτσης), με προϋπολογισμό 4 εκατ. ευρώ περίπου. Η ασφαλτόστρωση στην οδό Βόλου έχει ολοκληρωθεί στην Καρδίτσης ολοκληρώνεται αύριο, ενώ αργότερα θα ασφαλτοστρωθεί και η οδός Παπαναστασίου. Στην Φαρσάλων έχει ασφαλτοστρωθεί σημαντικό τμήμα του δρόμου, ενώ οι εργασίες θα συνεχιστούν μετά το Πάσχα. 



Σημειώνεται πως στο πλαίσιο αυτής της δημοτικής θητείας έχει υλοποιηθεί στην πόλη ένα από τα πλέον εκτεταμένα προγράμματα ασφαλτοστρώσεων στο δήμο Λαρισαίων. Οδικά δίκτυα τόσο στην πόλη όσο και στις κοινότητες ασφαλτοστρώθηκαν. Οι παρεμβάσεις αυτές που βελτιώνουν την κυκλοφορία ξεπέρασαν τα 400.000 τετραγωνικά μέτρα, και διατέθηκαν για τον σκοπό αυτό πάνω από 7 εκατ. ευρώ. Χαρακτηριστικά σημειώνεται πως εκτός από τις εισόδους της πόλης, και τα έργα ΣΒΑΚ (Μανδηλαρά, Ηπείρου) πραγματοποιήθηκαν ασφαλτοστρώσεις σημαντικών δρόμων όπως η Υψηλάντου, η Οικονόμου εξ Οικονόμων, η Ταγματάρχου Βελησσαρίου, η Λογιωτάτου κ.α. 



Επίσης, ασφαλτοστρώσεις έγιναν σε Γιάννουλη και Φαλάνη και αυτές τις ημέρες ξεκινούν και οι υπόλοιπες στις ίδιες περιοχές, αλλά και στα χωριά του πρώην Δήμου Κοιλάδας. 



Τέλος, η ΔΕΥΑΛ με την αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης σε συνοικίες της πόλης (Ιπποκράτης, Χαραυγή, Σιδ. Σταθμός, Αγιος Γεώργιος, Αμπελόκηποι, Κουλούρι, Παπασταύρου – Αλκαζάρ) ολοκληρώνει τις παρεμβάσεις της με πλήρη ασφαλτόστρωση όλων των δρόμων των συνοικιών. 

[ads-post]

Στην οδό Ασκληπιού 

Επίσης, χθες ο δήμαρχος βρέθηκε και στην οδό Ασκληπιού, όπου στο τμήμα από την Μανδηλαρά εως την Ηπείρου, εκτελούνται έργα ανάπλασης του δρόμου. Το έργο προϋπολογισμού 1 εκατ. ευρώ, αφορά την ανακατασκευή της Ασκληπιού από την Μανδηλαρά εως το τέρμα Ρούσβελτ και την μετατροπή της σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας. 



Ειδικότερα, το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή μίας λωρίδας κίνησης οχημάτων, θέσεις στάθμευσης οχημάτων, παρτέρια πρασίνου, καθώς και την κατασκευή νέων πεζοδρομίων, σε διατομή ενιαίας στάθμης. 



Απ. Καλογιάννης: Αναγκαίες και προγραμματισμένες οι παρεμβάσεις 

Ο δήμαρχος Λαρισαίων σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στα έργα και αφού τόνισε ότι τα συγκεκριμένα έργα υλοποιούνται βάσει του σχεδιασμού της δημοτικής αρχής, ενώ ειδικά για τις ασφαλτοστρώσεις τόνισε ότι είναι αναγκαίες αφού για πολλά χρόνια το οδικό δίκτυο και στο ευρύτερο κέντρο της πόλης ήταν για χρόνια ασυντήρητο. Επίσης η αναμόρφωση της οδού Ασκληπιού, αποτελεί μέρος του συνολικού σχεδίου για την ανάπλαση του ευρύτερου κέντρου της πόλης και εντάσσεται στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας. 



«Εμείς στις εξαγγελίες και στις υποσχέσεις απαντάμε με το έργο μας», τόνισε χαρακτηριστικά ο Απόστολος Καλογιάννης.





Newsroom larisacitynews.GR






« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια