ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Παρασκευή 12 Απριλίου 2019

Κύκλος Μάθησης "Πανεπιστήμιο των Πολιτών" στη Λάρισα

Κύκλος Μάθησης "Πανεπιστήμιο των Πολιτών" στη Λάρισα


Την Κυριακή 7 Απριλίου στις εγκαταστάσεις του παραρτήματος του ΕΑΠ στη Λάρισα, πραγματοποιήθηκε η 2η συνάντηση του Κύκλου Μάθησης του «Πανεπιστήμιου των Πολιτών» με τίτλο: «Το Παιδαγωγικό προφίλ μιας εκπαιδευτικής Μονάδας» με τη συμμετοχή 25 εκπαιδευτικών. 

Σκοπός του εργαστηρίου ήταν να ενθαρρυνθούν και να υποστηριχθούν οι συμμετέχοντες για τη διαμόρφωση συνεργατικών διαδικασιών επεξεργασίας δράσεων εντός και εκτός του εκπαιδευτικού περιβάλλοντος, σε συνεργασία και με άλλους φορείς της πόλης. Λόγω αυξημένου ενδιαφέροντος της εκπαιδευτικής κοινότητας, θα πραγματοποιηθεί και δεύτερος Κύκλος κατά τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά. 

Θέματα που συζητήθηκαν από την ομάδα των συμμετεχόντων είχαν να κάνουν με το θεσμό του σχολείου ως μονάδα με «σχετική» αυτονομία, το ρόλο της αποτελεσματικής ηγεσίας δημιουργώντας κίνητρα, όραμα και προοπτική. 



Εκπαιδευτές στη 2η συνάντηση ήταν οι κ.κ. Αποστόλης Μπάρλος Εκπαιδευτής ενηλίκων, πρ. Περιφερειακός Σύμβουλος Εκπαίδευσης για τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας Θεσσαλίας και Μανώλης Κουτούζης Αναπληρωτής Καθηγητής στο Γνωστικό Αντικείμενο Διοίκηση Εκπαιδευτικών Μονάδων στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο στη Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών και Εξωτερικός Επιστημονικός Συνεργάτης στο Κέντρο Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής της ΓΣΕΕ. Επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος ήταν ο κ. Χρήστος Γκόβαρης καθηγητής Διαπολιτισμικής Παιδαγωγικής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Παν/μιου Θεσσαλίας και Διευθυντής Σπουδών του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Οργάνωση και Διοίκηση της Εκπαίδευσης», 

Οι Κύκλοι Μάθησης του ¨Πανεπιστημίου των Πολιτών¨ εντάσσονται στις δράσεις για την προώθηση της φιλοσοφίας της δια βίου μάθησης στο πλαίσιο του προγράμματος «Λάρισα – Πόλη που Μαθαίνει» και έχουν τεθεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Επιτροπής της UNESCO». 

[ads-post]

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Αντιδημαρχία 

Κοινωνικής Πολιτικής, τηλ.: 2410680249 και 2410680250, f:LarissaLearningCity-Η 

Πόλη που Μαθαίνει, Καθώς και στην ιστοσελίδα του Δήμου Λαρισαίων – Πανεπιστήμιο των Πολιτών https://learninglarissa2016.wordpress.com/ptp_page1





Newsroom larisacitynews.GR







« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια