ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τρίτη 16 Απριλίου 2019

Οι Τρικαλινοί θα οδηγήσουν αύριο τα πρώτα ελαφρά ηλεκτρικά οχήματα!

Οι Τρικαλινοί θα οδηγήσουν αύριο τα πρώτα ελαφρά ηλεκτρικά οχήματα!


Να ενημερωθούν για τα ηλεκτροκίνητα οχήματα που θα είναι διαθέσιμα στο κοινό θα έχουν τη δυνατότητα αύριο Τετάρτη οι Τρικαλινοί κι όσοι επισκέπτες βρίσκονται στην πόλη κι ενδιαφέρονται. Στο πλαίσιο του προγράμματος ELVITEN, θα πραγματοποιηθούν επιδείξεις-δοκιμές ελαφρών ηλεκτρικών οχημάτων περιορισμένης διάρκειας ενός έτους τόσο στα Τρίκαλα όσο και στις υπόλοιπες συμμετέχουσες Ευρωπαϊκές πόλεις: το Βερολίνο, τη Γένοβα, τη Μάλαγα, τη Ρώμη και το Μπάρι. Πιο συγκεκριμένα, στην πόλη των Τρικάλων θα δοκιμαστούν 10 συνολικά ηλεκτρικά οχήματα (5 τρίκυκλα & 5 τετράκυκλα) της εταιρείας KYBURZ με έδρα την Ελβετία.

Τα τρίκυκλα ηλεκτρικά οχήματα θα προσφέρονται για κοινή χρήση στους προμηθευτές ελαφρών αγαθών, ενώ τα τετράκυκλα στους πολίτες και τους επισκέπτες της πόλης. Επιπλέον, η χρήση τέτοιων οχημάτων θα υποστηρίζεται μέσω υπηρεσιών για την κράτηση οχήματος καθώς και μέσω εφαρμογών για τη συλλογή πόντων και την απολαβή ανταμοιβών. Στο Infopoint της κεντρικής πλατείας μπορείτε να ενημερωθείτε, να κάνετε την εγγραφή και να οδηγήσετε ένα όχημα! (απαιτείται δίπλωμα οδήγησης μοτοσυκλέτας). Η εταιρεία e-Trikala AE έχει παραλάβει τα οχήματα και ήδη έχουν ξεκινήσει οι δοκιμές με τους προμηθευτές ελαφρών αγαθών.

[ads-post]

Το έργο ELVITEN (http://www.elviten-project.eu), το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω του προγράμματος «HORIZON 2020», στοχεύει στην προώθηση της χρήσης των ελαφρών ηλεκτρικών οχημάτων (EL-Vs), όπως ποδήλατα, σκούτερ, τρίκυκλα και τετράκυκλα, ως άνετου μέσου μεταφοράς στις πόλεις.




Πηγή: e-trikala







« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια