ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

Υπό νέα προσωρινή διοίκηση το Larissa Imperial

Υπό νέα προσωρινή διοίκηση το Larissa Imperial


Νέα τροπή επήλθε στην δικαστική διαμάχη της οικογένειας Δασκαλαντωνάκη και συμπαρασύρει και την διοικητική τύχη του γνωστού μας πεντάστερου ξενοδοχείου Larissa Imperial που διατηρεί ο όμιλος στη Λάρισα.

Σύμφωνα με την πλευρά Ιωάννη και Κωνσταντίνας Δασκαλαντωνάκη και Παρθενόπης Φραγκούλη, με την υπ’ αρ. 829/2019 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών της 29ης Μαρτίου «διοριστήκαμε πλειοψηφική διοίκηση στην εταιρεία Ελληνική Ξενοδοχειακή Εταιρεία (ΕΞΕ), η οποία είναι εταιρεία συμμετοχών και θυγατρικές της διαχειρίζονται τα ξενοδοχεία Larissa Imperial και Vouliagmeni Suites».

Η πλευρά του Γιάννη Δασκαλαντωνάκη, προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του προσωρινού διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Ξενοδοχειακής Εταιρείας, εκτιμά μάλιστα πως «η απόφαση αυτή έκρινε οριστικώς και με ιδιαιτέρως αναλυτικό σκεπτικό επί όλων των νομικών και πραγματικών ζητημάτων που τέθηκαν ενώπιον του δικαστηρίου και αποφάσισε ότι οι ενέργειες του Νικόλαου Δασκαλαντωνάκη (απόκτηση ελέγχου της Ελληνικής Ξενοδοχειακής Εταιρείας με ανατροπή της μετοχικής της σύνθεσης, πλήρης αποδυνάμωση των μετοχικών μας δικαιωμάτων, σύσταση ανταγωνιστικών εταιρειών στις οποίες θα μεταβιβαστεί το Cape Sounio) είναι ανταγωνιστικές προς το συμφέρον της Ελληνικής Ξενοδοχειακής Εταιρείας και για τον λόγο αυτό τον απομάκρυνε από τη διοίκησή της».

[ads-post]

Καταγγέλλει δε ότι «τα βιβλία, στοιχεία και έγγραφα της εταιρείας έχουν μεταφερθεί εκτός της νόμιμης έδρας της εταιρείας. Από την πλευρά του, ο ιδρυτής του ομίλου, Νικόλαος Δασκαλαντωνάκης, με απαντητική ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει τους προαναφερθέντες ισχυρισμούς ανακριβείς και απαντά πως με βάση δύο άλλες αποφάσεις, «οι Ιωάννης και Κωνσταντίνα Δασκαλαντωνάκη και Παρθενόπη Φραγκούλη, σε αντίθεση με όσα διατείνονται, κρίθηκε οριστικά ότι είναι μέτοχοι μειοψηφίας».

Οσον αφορά τον διορισμό προσωρινού διοικητικού συμβουλίου στην Ελληνική Ξενοδοχειακή Εταιρεία, αναφέρει πως «έχει μοναδικό σκοπό την άμεση σύγκληση γενικής συνέλευσης για εκλογή οριστικού διοικητικού συμβουλίου».





Πηγή: www.thessaliaeconomy.gr (Λ.Ε.)







« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια