ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Σάββατο 20 Απριλίου 2019

Στη δράση "Σχολείο Ανοικτό στην Κοινωνία" ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης

Στη δράση "Σχολείο Ανοικτό στην Κοινωνία" ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης


Στη δράση «Σχολείο Ανοικτό στην Κοινωνία», που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ταχυδρομείου και διοργανώθηκε από το Δήμο Λαρισαίων, σε συνεργασία με τη Δ/νση Β/βάθμιας Εκπ/σης ν. Λάρισας, τα Εργαστηριακά Κέντρα Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) Λάρισας και μια σειρά επιστημονικών φορέων του νομού, βρέθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης. 


[ads-post]



Στόχος της εκδήλωσης, που διοργανώθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά, ήταν η διάχυση των πρακτικών που εφαρμόζουν οι Φυσικές Επιστήμες για την επίλυση προβλημάτων της καθημερινής ζωής καθώς και η ενημέρωση του κοινού πάνω σε σύγχρονα επιστημονικά θέματα. Για το σκοπό αυτό μικρές ομάδες μαθητών από 20 σχολεία του νομού, υπό την καθοδήγηση των καθηγητών τους, παρουσίασαν πειράματα, κατασκευές, εργασίες, θεατρικά, κ.α. που σχετίζονται με τις Φυσικές Επιστήμες, πάνω σε θέματα που άπτονται της καθημερινότητας και είναι προσιτά στους αμύητους στην επιστήμη.




Ο δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης, συνοδευόμενος από τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Β/θμιας Εκπαίδευσης κ. Γ. Καψάλη, παρακολούθησε με προσοχή τις παρουσιάσεις των πειραμάτων, των κατασκευών και των εργασιών από τους μαθητές που συμμετείχαν στη δράση. 



Νωρίτερα, ο δήμαρχος βρέθηκε στην Κεντρική Πλατεία, όπου πραγματοποιούνταν δράση προώθησης της ανακύκλωσης.




Newsroom larisacitynews.GR






« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια