ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

Στην έκθεση «ΚΥΝΗΓΕΣΙΑ 2019» η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Στην έκθεση «ΚΥΝΗΓΕΣΙΑ 2019» η Περιφέρεια Θεσσαλίας


Δυναμική ήταν η παρουσία της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην Έκθεση «ΚΥΝΗΓΕΣΙΑ 2019», η οποία πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στις 5, 6 & 7 Απριλίου στο εκθεσιακό κέντρο MEC Παιανίας στην Αθήνα.

Κατά το τριήμερο της ιδιαίτερα ενδιαφέρουσας και επιτυχημένης κυνηγετικής Έκθεσης, περισσότεροι από 35.000 άνθρωποι της φύσης έδωσαν το μεγάλο ραντεβού προβάλλοντας έναν ιδιαίτερο τρόπο ζωής που είναι το κυνήγι, αναδεικνύοντας παράλληλα τη σχέση των ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στην ύπαιθρο και αποδεικνύουν πως γύρω από το κυνήγι κινείται ένα σημαντικό κομμάτι της πραγματικής οικονομίας (250.000 κυνηγοί).

Πρόκειται για τη μοναδική έκθεση του συγκεκριμένου κλάδου με αντικείμενο το κυνήγι και τον αγροτουρισμό καθώς και κάθε δραστηριότητα που σχετίζεται με την ύπαιθρο. Το κυνήγι, το ψάρεμα, η ορειβασία, η πεζοπορία και όλες οι άλλες δραστηριότητες που αποτέλεσαν αντικείμενο της Έκθεσης, δίνουν στην ουσία προστιθέμενη αξία στον εσωτερικό τουρισμό, αλλά και κίνητρο για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, επενδύοντας σε μια ολοκληρωμένη τουριστική πολιτική με την ανάδειξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, συμμετείχε με δικό της περίπτερο στο οποίο έγινε προβολή και προώθηση της τοπικής κουλτούρας και ιστορίας της, αλλά και των ιδιαίτερων φυσικών χαρακτηριστικών της περιοχής. Προέβαλε με το καλύτερο δυνατό τρόπο τα πολιτισμικά, τουριστικά και περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά για κάθε μια περιφερειακή ενότητα ξεχωριστά. 

[ads-post]

Το περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας επισκέφτηκε πλήθος κόσμου και ιδιαίτερα φίλοι του κυνηγιού, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τους τουριστικούς προορισμούς της, και να συνομιλήσουν με τους εκπροσώπους της Περιφέρειας για την τοπική κουλτούρα, την ιστορία και το φιλόξενο περιβάλλον της τα οποία αποτελούν και τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της περιοχής.

Την Περιφέρεια Θεσσαλίας εκπροσώπησαν τα υπηρεσιακά στελέχη κ. Μαρία Κωνσταντινίδου και κ. Δέσποινα Κιτσικούδη.

Στο περίπτερο της Περιφέρεια Θεσσαλίας βρισκόταν και ο πρόεδρος της Ζ΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Θεσσαλίας και νήσων Σποράδων κ. Μπαλατσός Ευάγγελος παρουσιάζοντας τις φιλοθηραματικές δράσεις που εκπονεί σε συνδυασμό με το πλήθος των πολιτισμικών και περιβαλλοντικών έργων που υλοποιούνται από την Περιφέρεια της Θεσσαλίας. 

Το περίπτερο επισκέφτηκαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτης Φάμελλος, ο Συντονιστής Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας κ. Νικόλαος Ντίτορας ο Πρόεδρος της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, πρόεδροι και εκπρόσωποι Κυνηγετικών Συλλόγων της Θεσσαλίας και της Ελλάδος, οι οποίοι έδωσαν συγχαρητήρια στην θεσσαλική αποστολή για την παρουσία της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην Έκθεση «ΚΥΝΗΓΕΣΙΑ 2019» και για τη διαρκή τους προσπάθεια για την προβολή και ανάδειξη της περιοχής.






Newsroom larisacitynews.GR







« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια