ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Σάββατο 4 Μαΐου 2019

Η 4η Οικογιορτή Λάρισας στο Αισθητικό Άλσος (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ)

Η 4η Οικογιορτή Λάρισας στο Αισθητικό Άλσος (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ)


Η Οικογιορτή Λάρισας έχει ήδη γράψει την δική της ιστορία και φτάσαμε αισίως στην 4η διοργάνωση. Μια μεγάλη διοργάνωση του Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της περιοχής, Φορείς της πόλης, συλλογικότητες και ομάδες καλλιεργητών που ασχολούνται με την διατήρηση σπόρων παραδοσιακών ποικιλιών .
Συμμετέχουν οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας ως εταίρος της διοργάνωσης , η Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Ανατολής, ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Τσαριτσάνης, οι Ερασιτέχνες Μπαξεβάνοι, οι Σπορίτες του Κιλελέρ, η ομάδα ΑΥΛΗ της Αθήνας, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κισσάβου – Ελασσόνας και άλλοι δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς όπως φαίνεται και στο πρόγραμμα .

Πρόθεσή μας είναι να προβάλουμε πτυχές και τάσεις της αγροτικής παραγωγής, στα πλαίσια της βιώσιμης ανάπτυξης και της προστασίας του περιβάλλοντος και ιδιαίτερα την βιοποικιλότητα, τη διατήρηση παραδοσιακών ποικιλιών, την φυσική καλλιέργεια, την αυτάρκεια και την βιοκαλλιέργεια. Το μπόλιασμα της συμβατικής καλλιέργειας με τις αρχές της βιοκαλλιέργειας. Παράλληλα η ευαισθητοποίηση των πολιτών στην αλληλεγγύη και την συμμετοχή.Έχει ήδη καθιερωθεί ως Ετήσια Πανελλήνια Διοργάνωση με συμμετοχές απ όλη την Ελλάδα.

[ads-post]

Είναι μια ευκαιρία να έρθουν σε επαφή και να συνεργαστούν οι καλλιεργητές, να ανταλλάξουν σπόρους, γνώσεις και εμπειρίες .Παράλληλα θα ενημερώνονται οι επισκέπτες για την καλλιέργεια και την σημασία της διατήρησης των παραδοσιακών ποικιλιών, θα ανταλλάσσονται και θα διανέμονται δωρεάν σπόροι και φυτά παραδοσιακών ποικιλιών από ομάδες καλλιεργητών (Σάββατο από τις 10:00 μέχρι 13:00). Θα γίνονται δεκτά ως αντάλλαγμα τρόφιμα μακράς διάρκειας για τις ευπαθείς ομάδες συμπολιτών μας.

Οι ομάδες αυτές , αποτελούν ένα πολυδιάστατο και πολύμορφο κοινωνικό κίνημα, με ένα φάσμα ενδιαφερόντων και δράσης, που εκτείνεται από την φροντίδα για τη φύση, το περιβάλλον και την βιοποικιλότητα, μέχρι την διεκδίκηση του δικαιώματος στη καλλιέργεια , την αυτάρκεια και την τοπική ανάπτυξη.

Η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Λαρισαίων θα διανέμει αρωματικά φυτά . 

Το Σάββατο 4, και την Κυριακή 5 Μαΐου 2019, θα λειτουργήσουν βιωματικά εργαστήρια και δράσεις για την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των παιδιών, με παιχνίδια, ζωγραφική, κατασκευές με σπόρους, λουλούδια και πηλό, κατασκευές αξιοποίησης της ηλιακής ενέργειας και πολλές άλλες δράσεις με τη συνεργασία Υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων, εκπαιδευτικών των Λεσχών Πολιτισμού του Δήμου αλλά και δημόσιων και ιδιωτικών φορέων πάνω στον άξονα “ Φροντίζω το Περιβάλλον - Επανάχρηση, Μεταποίηση, Ανακύκλωση, Μείωση” .

Την Κυριακή 5 Μαΐου το μεσημέρι 11:30-13:30 , σε ειδικό χώρο στο Αισθητικό Άλσος θα γίνει εκδήλωση με τίτλο “Εκλεκτές Τοπικές Γεύσεις” με γευσιγνωσία τοπικών προϊόντων με την συμμετοχή τοπικών παραγωγών, καθώς της τοπικής ποιοτικής παραγωγής Οίνου, με την συμμετοχή Οινοποιών.

Όλο το διήμερο (από τις 10 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ) θα λειτουργεί «Αγορά Οικοτεχνίας και Χειροτεχνίας», με εκθέτες απ’ όλη την Ελλάδα με στόχο την προβολή και υποστήριξη ιδιαίτερων ποιοτικών προϊόντων οικοτεχνικής παραγωγής . 

Οι επισκέπτες για την μετακίνησή τους μπορούν, αντί του Ι.Χ., να χρησιμοποιούν το λεωφορείο Νο 7 του αστικού ΚΤΕΛ σύμφωνα με το πρόγραμμα δρομολογίων.







Newsroom larisacitynews.GR






« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια