ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Σάββατο 11 Μαΐου 2019

Δικαιωθηκαν οι 6 Λαρισαίοι διευθυντές σχολείων




Έξι διευθυντές σχολείων της περιοχής μας δικαιώθηκαν από Εφετείο Λάρισας.


Πιο συγκεκριμένα οι έξι διευθυντές σε κοινή ανακοίνωση που συνυπογράφουν αναφέρουν τα εξής:

“Το Διοικητικό Εφετείο Λάρισας με την αρ. 86/2019 απόφασή του ακύρωσε ως μη νόμιμη την απόφαση 14466/15-12-2017 – που δημοσιεύθηκε στη διαύγεια – της τέως Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης κ. Αναστασοπούλου Ελένης, με την οποία ανακαλούσε την τοποθέτησή μας σε θέσεις διευθυντών σχολικών μονάδων, με την αιτιολογία ότι προβήκαμε σε προσωρινή αποθήκευση-οριστικοποίηση της δήλωσης επιλογής σχολικών μονάδων μετά τη λήξη της προθεσμίας της 12ης νυχτερινής της 25ης -7-2017.



Το δικαστήριο ερεύνησε και έκρινε επί της ουσίας την υπόθεση και κάνοντας δεκτή την αίτηση ακύρωσης που καταθέσαμε, αποφάσισε ότι οι ηλεκτρονικές μας δηλώσεις κατατέθηκαν εμπρόθεσμα, καθώς δεν υπήρξε έλλειψη επιμέλειας εκ μέρους μας στην κατάθεση των δηλώσεών μας. Και πώς θα μπορούσε άλλωστε να συμβεί κάτι τέτοιο, όντες τόσα χρόνια προσεκτικοί στην άσκηση των καθηκόντων μας ως εκπαιδευτικοί και διευθυντές;

[ads-post]

Είχαν προηγηθεί αποφάσεις του Συμβουλίου Αναστολών του ίδιου δικαστηρίου και είχε ανασταλεί η εκτέλεση της απόφασης  της τέως Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης έως την έκδοση οριστικής απόφασης. Έτσι εμείς υπηρετούμε χωρίς διακοπή στις θέσεις ευθύνης που νόμιμα και δίκαια μας τοποθέτησε η υπηρεσία μας.


Είχαμε τοποθετηθεί από την πρώτη στιγμή πάνω στο θέμα αυτό και είπαμε προς κάθε κατεύθυνση με δελτία τύπου ότι έχουμε δίκαιο, και αυτό αποδείχθηκε δικαστικά.



Όλο αυτό το διάστημα, που αγωνιστήκαμε για τη δικαίωσή μας και την προσωπική μας αξιοπρέπεια που θίχθηκε βάναυσα από δημοσιεύματα και ενέργειες ελάχιστων ατόμων, οι συνάδελφοι στάθηκαν δίπλα μας και μας περιέβαλαν με εμπιστοσύνη. Δικαιώσαμε έτσι το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Λάρισας, την πλειοψηφία της ΕΛΜΕ Λάρισας, τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας Κων/νος Κούμας, τους εκατοντάδες γονείς και μαθητές, καθώς και αυτούς – εν ενεργεία και συνταξιούχους συναδέλφους – που  δημόσια πήραν θέση υπέρ μας. Τους ευχαριστούμε θερμά. Όπως ευχαριστούμε θερμά και τον νομικό μας συμπαραστάτη κ. Θωμά Παπαλιάγκα.


Τους ελάχιστους που επιχείρησαν να “παίξουν” συνδικαλιστικά και προσωπικά παιχνίδια σε βάρος μας και σε βάρος της αξιοπρέπειάς μας, λυπούμαστε που τους απογοητεύσαμε. Έπαιξαν κι έχασαν. Η απόφαση του δικαστηρίου βάζει οριστικό τέλος στις επιδιώξεις τους.



Οι δικαιωθέντες διευθυντές.

1) Παπατόλιας Ιωάννης Διευθυντής του Γενικού Λυκείου Φαλάνης.

2) Ντελής Χρήστος Διευθυντής του Γυμνασίου & Λ.Τ. Αρμενίου

3)Τέλιος Λεωνίδας Διευθυντής του 8ου Γυμνασίου Λάρισας

4) Παππάς Θεόδωρος Διευθυντής του 7ου ΕΠΑΛ Λάρισας

5) Διβάνη Ελένη Διευθύντρια του 12ου Γυμνασίου Λάρισας

6) Πατσίδης Αντώνιος Διευθυντής του Γυμνασίου Γόννων”.








Πηγή: www.larissanet.gr






« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια