ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τρίτη 7 Μαΐου 2019

Επίσκεψη Απ. Καλογιάννη και υποψηφίων της Συμπαράταξης σε Μέγαρο Αστυνομίας και Πυροσβεστική (ΦΩΤΟ)

Επίσκεψη Απ. Καλογιάννη και υποψηφίων της Συμπαράταξης σε Μέγαρο Αστυνομίας και Πυροσβεστική (ΦΩΤΟ)


Αριστη η συνεργασία Δήμου με ΕΛΑΣ και Πυροσβεστική 


Την άριστη συνεργασία μεταξύ Αστυνομίας και Πυροσβεστικής και της Δημοτικής Αρχής ώστε να διατηρείται η ασφάλεια των πολιτών ανέδειξε ο Δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης ο οποίος, συνοδευόμενος από υποψήφιους του συνδυασμού του, επισκέφθηκε τόσο την Αστυνομική Διεύθυνση όσο και την Πυροσβεστική. 




Παράλληλα ο δήμαρχος Λαρισαίων άκουσε με προσοχή τα ζητήματα που απασχολούν τους αστυνομικούς και τους πυροσβέστες και δήλωσε «ανοιχτός σε ό,τι περνά από την δικαιοδοσία του» προκειμένου να προωθηθεί προς αντιμετώπιση. 




Ειδικότερα στο κτήριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης συναντήθηκε με τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλίας Υποστράτηγο Β. Καραπιπέρη και τον Αστυνομικό Διευθυντή Ιωάννη Σκριάπα τους οποίους ευχαρίστησε για την μέχρι σήμερα συνεργασία. Ακολούθως είχε συνάντηση με τους συνδικαλιστές της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας και της Ένωσης Αξιωματικών Θεσσαλίας. 




Μιλώντας ο Γ.Γ. της ΕΑΛ Ι. Τελούρας ευχαρίστησε για την άμεση και έμπρακτη συμπαράσταση του Δήμου ώστε να καλυφθούν ανάγκες της Αστυνομίας (περιπολικό, αναμεταδότης επικοινωνιών κ.α.). Ακολούθως τέθηκαν υπόψιν του κ. Καλογιάννη θέματα αποσυμφόρησης αρμοδιοτήτων (καταστήματα, παραβατικότητα σε σχέση με τα ζώα κ.α.) προκειμένου να βελτιωθεί η καταπολέμηση της εγκληματικότητας και η προστασία του πολίτη. Μιλώντας ο δήμαρχος, αφού εξήρε τον ρόλο της Αστυνομίας στην ασφάλεια των πολιτών, «παρ’ ότι στη Λάρισα τα κρούσματα βαριάς εγκληματικότητας δεν είναι ιδιαίτερα πολλά», τόνισε πως «η άριστη συνεργασία την οποία όλοι διαπιστώνουν υπήρξε απόρροια του γεγονότος ότι από την έναρξη της θητείας μας ανοίξαμε τις πόρτες του δημαρχείου και συνεργαζόμαστε εποικοδομητικά με όλους τους φορείς της πόλης». Αναφερόμενος ειδικότερα στα ζητήματα των αρμοδιοτήτων υποστήριξε ότι τα θέματα αυτά τίθενται υπόψιν της πολιτικής ηγεσίας ώστε να αναληφθούν από τους δήμους «υπό την αυτονόητη προϋπόθεση του προσωπικού και των αντίστοιχων πόρων». 




Παρόντες στην συνάντηση με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των αστυνομικών ήταν οι Χρ. Καλούσιος, Γ. Καραφυλλίδης, Ηλ. Αναγνώστου Δ. Γεωργαντάς, Ν. Τηγανής και Γ. Ντόκος. Πριν την αποχώρηση οι εκπρόσωποι των αστυνομικών δώρισαν στον κ. Καλογιάννη μια εικόνα του Αγίου Αχιλλίου. 

[ads-post]

ΣΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ 

Ακολούθησε επίσκεψη του κ. Καλογιάννη στη Πυροσβεστική. Εκεί τον καλωσόρισαν ο Περιφερειακός Διοικητής Π.Υ. Θεσσαλίας αρχιπύραρχος Χρ. Σπαθούλας και ο διοικητής Π.Υ. Ζ. Μπρουζάς οι οποίοι επίσης εξήραν την καλή συνεργασία των δύο πλευρών και την αμεσότητα ανταπόκρισης του δημάρχου σε ό,τι ζητήθηκε και μπορούσε να ικανοποιηθεί. 




Μιλώντας στους Πυροσβέστες ο δήμαρχος επισήμανε πως «ανέκαθεν πυρήνας της πολιτικής του ήταν η συνεργασία» και αναφέρθηκε εν συντομία στο έργο που έχει παραχθεί στην θητεία της παρούσης Δημοτικής Αρχής «το δεύτερο μεγαλύτερο μετά τον δήμο της Αθήνας, ύψους 60 εκ. ευρώ» και στην παρακαταθήκη των 43 εκ. ευρώ που είναι ήδη δεσμευμένα για έργα την επόμενη ημέρα. Τόνισε επίσης ότι «η Δημοτική Αρχή σχεδίασε και υλοποιεί έργο με ορίζοντα 15ετίας» και υπογράμμισε ότι με βάση όλα τα παραπάνω «ζητούμε στις επικείμενες εκλογές το έργο αυτό να μη διακοπεί». 



Ακολούθως ο Πρόεδρος των Πυροσβεστών Θεσσαλίας Β. Ρούντος, αφού επισήμανε θετικές παρεμβάσεις που έχουν ήδη γίνει και διευκολύνουν το πυροσβεστικό έργο (υπεργειώσεις υδροστομίων, βελτίωση της πρόσβασης των οχημάτων της Π.Υ μέσω των παρεμβάσεων στους δρόμους της πόλης) αναφέρθηκε στο πρόβλημα παλαιότητας το κτηρίου όπου στεγάζονται οι Π.Υ. Λάρισας αλλά και στην ανάγκη να αναβαθμιστεί σε Α’ τάξεως, από Β’ που είναι σήμερα, η Υπηρεσία και να αυξηθεί το προσωπικό της, ζητώντας την βοήθεια του δημάρχου στην προώθηση αυτών των αιτημάτων. 




Πριν ολοκληρώσει την επίσκεψή ο κ Καλογιάννης ξεναγήθηκε στο επιχειρησιακό κέντρο της Πυροσβεστικής που επιλαμβάνεται όλων των περιστατικών στην Θεσσαλία.




Newsrom larisacitynews.GR






« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια