Έρευνα: Τα ζευγάρια σταμάτησαν να κάνουν s3x και βλέπουν Netflix

Έρευνα: Τα ζευγάρια σταμάτησαν να κάνουν s3x και βλέπουν Netflix


Η επανάσταση που έφερε το Διαδίκτυο στις επικοινωνίες έκανε πολλούς να πιστέψουν ότι η εύρεση συντρόφου για σεξ θα ήταν παιχνιδάκι, αλλά όπως διαπιστώνει μια έρευνα η νέα τεχνολογία είχε οδυνηρές επιπτώσεις στη σεξουαλική ζωή των Βρετανών.


Η έρευνα καταγράφει μια σημαντική πτώση στις σεξουαλικές δραστηριότητες των Βρετανών από το 2001, καθώς λιγότεροι από τους μισούς απολαμβάνουν τις χαρές της ερωτικής ζωής μια φορά την εβδομάδα. Μπορεί δηλαδή οι Βρετανοί να ξεκινούν τη σεξουαλική τους ζωή φυσιολογικότερα από ότι οι Ιάπωνες, που φθάνουν τα 40 και δεν έχουν κάνει ακόμη σεξ, αλλά η πορεία της συχνότητας τους σεξ είναι πτωτική, κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Σύμφωνα με τους επιστήμονες μεγάλο μερίδιο ευθύνης φέρει «η ζωή στην ψηφιακή εποχή» καθώς η προσοχή των ζευγαριών αποσπάται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα «έξυπνα» κινητά τους τηλέφωνα και δίκτυα όπως το Netflix.


Γιατί οι Βρετανοί έκοψαν το σεξ

Οι ερευνητές του London School of Hygiene and Tropical Medicine ανέλυσαν τα δεδομένα 34.000 ατόμων -και από τα δύο φύλα- ηλικίας 16 έως 44 ετών, που μετείχαν στην έρευνα για τη σεξουαλική τους ζωή το 1991, το 2001 και το 2012. Κι όπως διαπίστωσαν η διάθεση για σεξ στη Βρετανία έπεσε κατακόρυφα τη δεκαετία 2001-2012 ιδιαίτερα μεταξύ των έγγαμων ή όσων συζούν ηλικίας άνω των 25 ετών καθώς τους επηρεάζουν αρνητικά μεταξύ άλλων η φροντίδα των παιδιών τους και οι δουλειές τους.

Ένας πρόσθετος παράγοντας που συνέβαλε στη μείωση της διάθεσης για σεξ ήταν η επέκταση της ισότητας των φύλων στη σεξουαλική σφαίρα καθώς οι γυναίκες «νιώθουν λιγότερο υποχρεωμένες να ικανοποιήσουν τις σεξουαλικές ανάγκες των συντρόφων τους, αλλά και των ίδιων των εαυτών τους».

[ads-post]

Το Netflix και το σεξ

«Στην ψηφιακή εποχή υπάρχουν πολλά ερεθίσματα που μπορούν να σου κλέψουν τον ελεύθερο χρόνο σου, όπως τα έξυπνα κινητά, το Netflix και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», διαπιστώνει ο επικεφαλής της έρευνας, Κέι Γουέλινγκς. Σχεδόν οι μισές από τις γυναίκες που μετείχαν στην έρευνα και τα δύο τρίτα των ανδρών είπαν ότι θα ήθελαν να κάνουν συχνότερα σεξ. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ακόμη ότι μολονότι όλοι οι συμμετέχοντες πλην των ανδρών ηλικίας 16-24 ετών κάνουν πολύ πιο αραιά σεξ απ’ ό,τι παλαιότερα, όσοι δεν έχουν μόνιμους συντρόφους τα πάνε πολύ καλύτερα, όπως και εκείνοι που κερδίζουν περισσότερα χρήματα. Και καταλήγουν: «Το πιο ανησυχητικό ίσως είναι οι ευρύτερες παρενέργειες της μείωσης της συχνότητας των σεξουαλικών επαφών. Αν οι τελευταίες εκληφθούν ως βαρόμετρα για τις γενικότερες διαπροσωπικές σχέσεις, τότε η πτώση αυτή ίσως συνιστά μια ιδιαίτερα ανησυχητική τάση». Μια λύση στα προβλήματα των Βρετανών θα μπορούσε να βρεθεί αν ακολουθούσαν τα συμπεράσματα μιας άλλης έρευνας που κατέληγε στο συμπέρασμα ότι αν γδυθείς... είναι δύσκολο να αντισταθείς.

Πηγή: iefimerida.gr

Έρευνα: Τα ζευγάρια σταμάτησαν να κάνουν s3x και βλέπουν Netflix