ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τετάρτη 29 Μαΐου 2019

Η γραμμή της Τομεακής Επιτροπής Λάρισας του ΚΚΕ για τις εκλογές

Η γραμμή της Τομεακής Επιτροπής Λάρισας του ΚΚΕ για τις εκλογές


Η ΤΕ χαιρετίζει τα χιλιάδες μέλη , τους οπαδούς του Κόμματος και της ΚΝΕ, τους συνεργαζόμενους, όλους όσους στρατεύτηκαν στα ψηφοδέλτια και συνεργάστηκαν μαζί μας, τους ψηφοφόρους, που έδωσαν τη μάχη, και συνέβαλαν στην ενίσχυση του ΚΚΕ. Ιδιαίτερα θέλουμε να ευχαριστήσουμε όσους έκαναν για πρώτη φορά το βήμα, τους νέους και τις νέες που έδωσαν την πρώτη τους ψήφο στο Κόμμα μας. 

Το ΚΚΕ παραμένει σταθερή δύναμη για τα λαϊκά συμφέροντα, με τάση σταθεροποίησης των δυνάμεών του, σε εκλογικές συνθήκες που προσιδίαζαν σε εθνικές εκλογές. 

Ήδη καταγράφεται η δικαιολογημένη λαϊκή δυσαρέσκεια απέναντι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που τα τελευταία χρόνια υλοποίησε την αντιλαϊκή πολιτική, συνεχίζοντας το έργο των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. 

Δεν είναι, ωστόσο, θετικό το γεγονός ότι ένας κόσμος στρέφεται σε παλιότερες δοκιμασμένες κι αποτυχημένες επιλογές, όπως η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ ή σε άλλες δυνάμεις που στηρίζονται και προετοιμάζονται, για να παίξουν το ρόλο είτε του αναχώματος είτε του συμπληρώματος στην αντιλαϊκή κυβερνητική διαχείριση. 

Στο δεύτερο γύρο στη Λάρισα και σε κάθε δήμο που έχουν περάσει εκπρόσωποι του νέου διπολισμού και των συνοδοιπόρων τους, εκφράζουμε την αντίθεσή μας με οποιοδήποτε τρόπο στην κάλπη (λευκό ή άκυρο), δηλώνοντας ότι θα μας βρουν απέναντι από θέση ισχυρής αντιπολίτευσης σε αντιλαϊκές επιλογές τους, δεν πρόκειται να δώσουμε λευκή επιταγή σε κανέναν. 

Η εκλογική μάχη της 26ης Μάη που μόλις προηγήθηκε, αποδεικνύει ότι η αντιπαράθεση, η πόλωση, οι υποσχέσεις, τα εκβιαστικά διλήμματα, ανάμεσα κυρίως στα δύο κόμματα του διπολισμού, διαμόρφωσαν ένα τέτοιο κλίμα, που επέδρασε σε λαϊκό κόσμο, ο οποίος παραμένει εγκλωβισμένος στη λογική μειωμένων απαιτήσεων. Δεν έχει ακόμη πιστέψει στη δύναμη του, με την ενεργητική συμμετοχή του στο εργατικό λαϊκό κίνημα, την κοινωνική συμμαχία. 

Συνολικά, παρά τις όποιες θετικές διεργασίες, εκφράζεται τάση συντηρητικοποίησης της ελληνικής κοινωνίας. Γι’ αυτό το φαινόμενο, ευθύνονται συνολικά οι αστικές πολιτικές δυνάμεις, είτε δυνάμεις όπως η ΝΔ, που με τις θέσεις της επένδυσε ανοιχτά στον συντηρητισμό, τον εθνικισμό, σε αντιδραστικές θέσεις, είτε δυνάμεις όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, που προσπάθησε να ντύσει μια βάρβαρη, αντιλαϊκή πολιτική, με το μανδύα της “προόδου. 

[ads-post]

Η υποχώρηση της Χ.Α. και σε ψήφους και σε ποσοστά, πρέπει να συνεχιστεί ακόμα περισσότερο μπροστά στις εθνικές εκλογές, ώστε ο ελληνικός λαός να πετάξει έξω από την Βουλή το ναζιστικό δολοφονικό συνονθύλευμα. Ταυτόχρονα, χτύπημα πρέπει να δοθεί, τώρα που είναι στην αρχή, στη συνολικότερη διαδικασία αναμόρφωσης του εθνικιστικού ακροδεξιού χώρου με την εμφάνιση και ενίσχυση νέων σχημάτων και κομμάτων. 

Μπροστά μας τώρα έχουμε τη μάχη των βουλευτικών εκλογών. Με αισιοδοξία δίνουμε και αυτή τη μάχη, κόντρα σε διλήμματα, που θα δυναμώσουν ακόμη περισσότερο, στο όνομα κάποιων επιμέρους διαφορών, που δεν αλλάζουν την ουσία της στρατηγικής σύμπλευσης ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ, τα άλλα αστικά κόμματα. Την επόμενη ημέρα θα είναι παρόντα τα ευρωενωσιακά μνημόνια διαρκείας, οι ευρωενωσιακές αντιλαϊκές δεσμεύσεις, όλοι οι αντιλαϊκοί νόμοι, οι συνεχείς έλεγχοι και οι στόχοι της ανάκαμψης του κεφαλαίου, που οδηγούν σε μεγαλύτερη χρεοκοπία τον λαό. Αυτή τη στρατηγική έχουν και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ, μαζί με το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, που είναι δοκιμασμένες αντιλαϊκές επιλογές κι επιδιώκουν να επανέλθουν στη διακυβέρνηση δριμύτεροι και πιο επιθετικοί. 

Καλούμε όλους αυτούς, που στις ευρωεκλογές δίστασαν να κάνουν το βήμα, που κάποιοι ψήφισαν άλλα κόμματα με κριτήριο το «μικρότερο κακό» και αυτή τη φορά, να δώσουν στις εθνικές εκλογές ένα ηχηρό μήνυμα, να κάνουν τώρα την πραγματική διαφορά. Για να υπάρχει μια πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση μέσα στο λαό με ΚΚΕ ισχυρό στο λαϊκό κίνημα και στη βουλή, απέναντι στην όποια επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση.





Newsroom larisacitynews.GR






« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια