Κάλεσμα της Ρένας Καραλαριώτου σε ντιμπέιτ με τους συνυποψηφίους της - Οι απαντήσεις τους

Κάλεσμα της Ρένας Καραλαριώτου σε ντιμπέιτ με τους συνυποψηφίους της - Οι απαντήσεις τους


Σε προεκλογικό ντιμπέιτ καλεί η υποψήφια δήμαρχος Λαρισαίων, κ. Ρένα Καραλαριώτου, τους συνυποψηφίους της, ενόψει των εκλογών της 26ης Μαϊου, ώστε η Λάρισα να ακολουθήσει το σύγχρονο και υπεύθυνο τρόπο ενημέρωσης των πολιτών της.

Η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λάρισα Μπροστά», σε σχετική επιστολή της, τόσο προς τους συνυποψηφίους της, όσο και προς τους τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, υπογραμμίζει ότι με αυτόν τον τρόπο «μπορούμε να αναδείξουμε τη Λάρισα σε πόλη πρότυπο πολιτικού πολιτισμού».


Στην επιστολή της αναλυτικά αναφέρει:

Ανοικτή επιστολή της Ρένας ΚαραλαριώτουΠρος τους Υποψηφίους Δημάρχους Λάρισας και τους Διευθυντές Τοπικών Τηλεοπτικών Σταθμών 

Αγαπητοί συνυποψήφιοι, Αξιότιμοι Διευθυντές των τοπικών τηλεοπτικών σταθμών

Θεωρώ ότι ήρθε η ώρα η Λάρισα να ακολουθήσει το σύγχρονο και υπεύθυνο τρόπο ενημέρωσης των πολιτών ενόψει των εκλογών της 26ης Μαϊου. 

Ήρθε η ώρα, σε αυτές τις εκλογές να αποφύγουμε τους παράλληλους μονόλογους, να καθίσουμε όλοι μαζί σε ένα τραπέζι και να παρουσιάσουμε με νηφαλιότητα τις ιδέες μας και τις προτάσεις μας, για το μέλλον της πόλης μας. 

Να δώσουμε τη δυνατότητα στους πολίτες να ενημερωθούν για το περιεχόμενο των θέσεώνμας. Να συγκρίνουν τα προγράμματά μας πάνω στα θέματα της καθημερινότητας, της οργάνωσης ενός σύγχρονου Δήμου, της κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης, του πολιτισμού, της εκπαίδευσης, του αθλητισμού. 

Να διαπιστώσουν ποιος από τους υποψηφίους μπορεί να εφαρμόσει πολιτικές που θα προσελκύσουν νέες επενδύσεις και θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας στον τόπο μας. 

Προτείνω να διοργανωθούν τρία θεματικά δια-καναλικά ντιμπέιτ, μεταξύ των υποψηφίων Δημάρχων Λάρισας. Για τη σωστή και υπεύθυνη ενημέρωση των πολιτών. Για να κάνουμε την Λάρισα πόλη πρότυπο στον πολιτικό πολιτισμό. 

Η πρόταση μου απευθύνεται σε όλους τους συνυποψηφίους και σε όλους τους Διευθυντές των τοπικών τηλεοπτικών σταθμών. 

Οι θεματικές ενότητες μπορούν να προσδιορισθούν με συνεννόηση και συνεργασία όλων. Η διαδικασία διεξαγωγής των ντιμπέιτ μπορεί να προσδιορισθεί με τη συνεννόηση και συνεργασία όλων μας, ώστε να διασφαλίσουμε μια πολιτισμένη πολιτική αντιπαράθεση, χωρίς αντεγκλήσεις και άσκοπες συγκρούσεις. 

Θέλω να ελπίζω ότι θα υπάρξει η θετική ανταπόκριση τόσο από πλευράς υποψηφίων, όσο κι από πλευράς τοπικών Μέσων. Ώστε όλοι μαζί, να αναδείξουμε τη Λάρισα πόλη πρότυπο πολιτικού πολιτισμού. 

Με εκτίμηση Ρένα Καραλαριώτου
Αποδοχή της πρόσκλησης σε ντιπέιτ από τον Νίκος Γαμβρούλα

Με ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της "Ορμής Ανανέωσης" Νίκος Γαβρούλας αποδέχτηκε την πρόσκληση. Στην απάντησή του αναφέρει:

Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί έναν ανοιχτό, δημοκρατικό, ευπρεπή και με κανόνες διάλογο. Αποδεχόμαστε την πρόσκληση για τηλεοπτική συζήτηση (Ντιπέιτ) με οποιουσδήποτε όρους. 

Νίκος Γαμβρούλας

[ads-post]


"Ναι" αλλά υπό όρους από τον Κωνσταντίνο Βαϊούλη

Την συμφωνία του στη διεξαγωγή ντιμπέιτ μεταξύ των υποψήφιων δημάρχων Λάρισας εξέφρασε ο επικεφαλής της Αδέσμευτης Πατριωτικής Κίνησης «Λαρισαίων Κοινόν», Κων/νος Βαϊούλης βάζοντας όμως δύο όρους.

Στην απάντησή του αναφέρει τα ακόλουθα: 

«Συμφωνούμε με την διεξαγωγή τηλεοπτικού διαλόγου-debate μεταξύ των υποψηφίων δημάρχων με τους εξής όρους:

1. Ο τηλεοπτικός διάλογος να γίνει κατόπιν διαβούλευσης της διαπαραταξιακής επιτροπής η οποία θα αποφασίσει για τους όρους και τις συνθήκες που θα διεξαχθεί, ώστε αυτός να είναι ενημερωτικός και ουσιαστικός.

2. Να τεθούν θέματα όχι επικοινωνιακού χαρακτήρα, για τα οποία ενδεχομένως ζητά το διάλογο η κα Καραλαριώτου, αλλά ζητήματα που αφορούν στο μέλλον της πόλης όπως το κλείσιμο των ΤΕΙ, η δημιουργία hotspot μεταναστών στο στρατόπεδο Μπουγά, η μέριμνα για τους ξενιτεμένους Λαρισαίους κ.α..»Αναμένονται οι απαντήσεις και των υπολοίπων υποψηφίων για τον Δήμο Λαρισαίων και κυρίως του νυν Δημάρχου και κύριου αντιπάλου της κ. Καραλαριώτου, Απόστολου Καλογιάννη.Newsroom larisacitynews.GR

Κάλεσμα της Ρένας Καραλαριώτου σε ντιμπέιτ με τους συνυποψηφίους της - Οι απαντήσεις τους