ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Κυριακή 12 Μαΐου 2019

Βιολογική καταπολέμηση της σφήκας της καστανιάς με τη χρήση συγκεκριμένου παρασιτοειδούς από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Βιολογική καταπολέμηση της σφήκας της καστανιάς με τη χρήση συγκεκριμένου παρασιτοειδούς από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας Π.Ε. Λάρισας ανακοινώνει ότι την Πέμπτη 9 Μαΐου κλιμάκιο γεωπόνων της Υπηρεσίας μας αποτελούμενο από τους κ.κ. Δημήτριο Σταυρίδη, Δρ. Εντομολογίας, Τμηματάρχη Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου, Αθανάσιο Λιακατά και Αναστασία Σταματοπούλου, υπάλληλοι του ιδίου Τμήματος, σε συνεργασία με γεωπόνους του Γραφείου Αγροτικής Ανάπτυξης του Δ. Τεμπών πραγματοποίησαν εξαπόλυση του παρασιτοειδούς εντόμου Torymus sinensis, στο πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος της βιολογικής καταπολέμησης της σφήκας της καστανιάς Dryocosmus kuriphilus (Yasumatsu) με τη χρήση του συγκεκριμένου παρασιτοειδούς. Ειδικότερα, η εξαπόλυση του παρασιτοειδούς εντόμου πραγματοποιήθηκε στην ευρύτερη περιοχή των Δ.Δ. Πυργετού και Αμπελακίων όπου πρόσφατα διαπιστώθηκε η παρουσία της σφήκας της καστανιάς. 

[ads-post]

Η Υπηρεσία μας εφιστά την προσοχή των παραγωγών των ανωτέρω περιοχών, να μην προβούν σε ψεκασμούς με εντομοκτόνα στην καλλιέργεια της καστανιάς έως τα τέλη Ιουνίου/αρχές Ιουλίου, προκειμένου να πραγματοποιηθεί απρόσκοπτα η εγκατάσταση του παρασιτοειδούς εντόμου T. sinensis, η οποία είναι καθοριστικής σημασίας για την επιτυχή καταπολέμηση της σφήκας της καστανιάς. Επισημαίνουμε στους παραγωγούς ότι η αποφυγή των ψεκασμών με εντομοκτόνα στην καλλιέργεια της καστανιάς τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο (μέχρι τα τέλη Ιουνίου/αρχές Ιουλίου), δεν αφορά μόνο την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο, αλλά και κάθε καλλιεργητική περίοδο στο μέλλον.

Για περισσότερες πληροφορίες ή στην περίπτωση εντοπισμού ύποπτου δείγματος, οι παραγωγοί μπορούν να επικοινωνούν με την Υπηρεσία μας στα τηλέφωνα 2413 511119 και 2413 511157.





Newsroom larisacitynews.GR






« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια