Ο Δημήτρης Κουρέτας ρίχνει τα βέλη του σε Αγοραστό: "Κομματικοί «αυτοκράτορες» φτιάχνουν παράσταση νίκης με περίεργες δημοσκοπήσεις"

Ο Δημήτρης Κουρέτας ρίχνει τα βέλη του σε Αγοραστό: "Κομματικοί «αυτοκράτορες» φτιάχνουν παράσταση νίκης με περίεργες δημοσκοπήσεις"


Πόσο έγκυρη μπορεί να θεωρείται μία δημοσκόπηση, όταν οι ερωτώντες δεν γνωρίζουν ούτε καν πως έχουν κατανεμηθεί οι στηρίξεις των κομμάτων; Όταν «χρεώνουν» τον υποψήφιο Περιφερειάρχη, επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας» Δημήτρη Κουρέτα ως υποψήφιο από το «Ποτάμι» όταν η ίδια η συντονιστική επιτροπή Θεσσαλίας του «Ποταμιού» επισήμως στηρίζει τον κ. Αγοραστό; Αλήθεια, τι είδους προσπάθεια εκβιασμού της κοινής γνώμης είναι αυτή. Και από πού εκπορεύεται;

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα ερωτήματα που προκύπτουν από τη δημοσκόπηση της εταιρείας «Alco» που είδε χθες το φως της δημοσιότητας, προκαλώντας από περιέργεια μέχρι …γέλια. Δημοσκόπηση με τρεις ερωτήσεις και τυχαία στρωματοποιημένη (οι γνωρίζοντες καταλαβαίνουν) η οποία επιχειρεί στην ουσία να βελτιώσει την παράσταση νίκης του απερχόμενου περιφερειάρχη. (η προηγούμενη περίεργη δημοσκόπηση του έδινε ποσοστό 32%, οπότε χρειαζόταν μια ένεση αυτοπεποίθησης).

[ads-post]

Φυσικά, το θέμα δεν αφορά την «Πρωτοβουλία» η οποία κάνει ούτως ή άλλως την πορεία της στους πολίτες της Θεσσαλίας. Είναι ωστόσο απορίας άξιο, πως παρουσιάζεται να «φλερτάρει» με την εκλογή του από την πρώτη Κυριακή ο προτελευταίος σε απορροφητικότητα περιφερειάρχης της Ελλάδος. Με την ίδια λογική, ο πρώτος σε απορροφητικότητα πρέπει να συγκεντρώνει στις δημοσκοπήσεις ποσοστό …150%

Αλλά για να σοβαρευτούμε: Η μεταρρύθμιση της αυτοδιοίκησης από τον «Κλεισθένη» είχε ακριβώς ένα στόχο: Να διευρύνει τη δυνατότητα εκπροσώπησης των πολιτών και να περιορίσει την «αυτοκρατορική» παρουσία των κομμάτων και των εκλεκτών τους στην αυτοδιοίκηση. Και σ’ αυτή ακριβώς την πολυφωνική δυνατότητα στηρίζεται η φιλοσοφία της ανεξάρτητης προσπάθειας της «Πρωτοβουλίας.

Όσο για τους «αυτοκράτορες», ας αρκεστούν τώρα στη χαρά των δημοσκοπήσεων «φάντασμα» γιατί την άλλη Κυριακή τους περιμένουν κάποιες δυσάρεστες εκπλήξεις…


Κύριε Αγοραστέ,

Η Δημοκρατία δ ε ν "αγοράζεται" ... Ούτε με πληρωμένες δημοσκοπήσεις, ούτε με πληρωμένες - κατασκευασμένες ειδήσεις, ούτε με απαξιωτικές παραπληροφορήσεις... 

Οι Θεσσαλοί πλέον γνωρίζουν πολύ καλά ποιός είστε και παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες να "διασωθείτε" με χρίσματα κομματικά, οι πολίτες ακόμα και του Κόμματος σας γνωρίζουν ότι θα έχουν να κάνουν με την ίδια αλαζονική, αυτοκρατορική και αυτοκαταστροφική συμπεριφορά, και για αυτό θα πάρουν ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ να σας στείλουν αρχικά στο δεύτερο ημίχρονο μιας πολιτικής αναμέτρησης για να κερδίσει η Περιφέρεια μας τελικά σε ποιότητα, νέο δημόσιο ήθος και κυρίως διοικητική ικανότητα, για να βάλουμε επιτέλους την Θεσσαλία σε αναπτυξιακή τροχιά!

Ο Δημήτρης Κουρέτας ρίχνει τα βέλη του σε Αγοραστό: "Κομματικοί «αυτοκράτορες» φτιάχνουν παράσταση νίκης με περίεργες δημοσκοπήσεις"