ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

Στις 8 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές σε νέα δημοσκόπηση της Marc (ΠΙΝΑΚΕΣ)

Στις 8 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές σε νέα δημοσκόπηση της Marc (ΠΙΝΑΚΕΣ)


Γκάλοπ της Marc για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1 - Στις 8 μονάδες η διαφορά με αναγωγή επί των εγκύρων, 7,6 μονάδες μπροστά η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου - «Μικρό» το κέρδος του ΣΥΡΙΖΑ από τις προεκλογικές παροχές Τσίπρα - Στις 8,8 μονάδες η διαφορά ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με δημοσκόπηση της Interview για το Βεργίνα TV


Το παγιωμένο προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές επιβεβαιώνει άλλη μία δημοσκόπηση: Σύμφωνα με το γκάλοπ της Marc που διενεργήθηκε για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1, η Νέα Δημοκρατία στην πρόθεση ψήφου λαμβάνει ποσοστό 29,3%, έναντι 21,7% του ΣΥΡΙΖΑ, με τη διαφορά να φθάνει το 7,6%. με αναγωγή επί των εγκύρων ωστόσο η διαφορά ανεβαίνει στις 8 ποσοστιαίες μονάδες: 30,6% για τη ΝΔ έναντι 22,6% για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αντίστοιχα στην πρόθεση ψήφου τα κόμματα λαμβάνουν: 
  • ΚΙΝΑΛ: 6,3
  • ΧΑ: 6
  • ΚΚΕ 5,1
  • Ελληνική Λύση: 2,2
  • Ενωση Κεντρώων: 2
  • ΛΑΕ: 1,3
  • ΜΕΡΑ 25: 1,2
  • Ποτάμι: 1,2
  • ΑΝΕΛ: 1,1


Τα κέρδη από τα προεκλογικά δώρα

Ενδιαφέρον ωστόσο είναι το στοιχείο που εντοπίζει η δημοσκόπηση της Marc για τον ΑΝΤ1, σε ό,τι αφορά τα «κέρδη» για τον ΣΥΡΙΖΑ από τις προεκλογικές παροχές Τσίπρα. 

Οι ερωτηθέντες στη σχετική ερώτηση απάντησαν σε ποσοστό 18,7% ότι θα ψήφιζαν ούτως ή άλλως το κυβερνών κόμμα, το 71,9% απαντά ότι δεν θα ψηφίσει, το 7,1% δεν απαντά, ενώ μόλις το 2,3% απαντά ότι θα ψηφίσει το κυβερνών κόμμα λόγω των προεκλογικών παροχών. Σε αριθμούς και όχι ποσοστά εκτιμάται ότι περίπου 150.000 ψηφοφόροι άλλαξαν γνώμη υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ λόγω των παροχών.




Σενάρια εκλογικής επίδοσης των κομμάτων

Η δημοσκόπηση περιλαμβάνει μια σειρά σεναρίων - εκτιμήσεων για την εκλογική επίδοση των κομμάτων με αντίστοιχες αναγωγές και κατανομές. 

Με αναλογική κατανομή των αναποφάσιστων η ΝΔ λαμβάνει 35% έναντι 25,9% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ με κατανομή των αναποφάσιστων στο κόμμα προέλευσης η ΝΔ λαμβάνει 33,1% και ο ΣΥΡΙΖΑ ανεβαίνει στο 27,7%. 

Με πολυπαραγοντική κατανομή των αναποφάσιστων όμως, η εικόνα αλλαζει και διαμορφώνεται ως εξής: 

  • ΝΔ: από 31,7% έως 36,9% - κεντρική τιμή 34,3%
  • ΣΥΡΙΖΑ: από 23,9% έως 28,7% - κεντρική τιμή 26,3%

[ads-post]

Η εικόνα για τα άλλα κόμματα επίσης με πολυπαραγοντική κατανομή των αναποφάσιστων έχει ως εξής:

  • ΚΙΝΑΛ: 6,2% - 9% (κεντρική τιμή 7,6%)
  • ΧΑ: 5,3% - 8,1% (κεντρική τιμή 6,7%)
  • ΚΚΕ: 4,4% - 7 (κεντρική τιμή 5,7%)
  • Ελληνική Λύση: 1,8% - 3,6% (κεντρική τιμή 2,7%)
  • Ενωση Κεντρώων: 1,6% - 3,4% (κεντρική τιμή 2,5%)
  • Ποτάμι: 1,4% - 3% (κεντρική τιμή 2,2%)
  • ΑΝΕΛ: 0,8% - 2,2% (κεντρική τιμή 1,5%)

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τη δημοσκόπηση το 33,1% των αναποφάσιστων προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, 9,2% από τη ΝΔ και 9,2% από το Ποτάμι. 

Δείτε αναλυτικά τη δημοσκόπηση στους πίνακες που ακολουθούν: 




Δημοσκόπηση της Interview για το Βεργίνα ΤV: 8,8% μπροστά η ΝΔ στις ευρωεκλογές

Η ΝΔ με ποσοστό 33% , έναντι 24.2% του ΣΥΡΙΖΑ, έρχεται πρώτη στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων «εάν την επόμενη Κυριακή είχαμε ευρωεκλογές» , ενώ στην Τρίτη θέση βρίσκεται το ΚΙΝΑΛ με 7.1% και ακολουθούν η Χ.Α με 6.9% και με μικρή διαφορά 6.6%, το ΚΚΕ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που παρουσιάσθηκε στο Βεργίνα TV και διενεργήθηκε από την Interview. 


Οι εκπλήξεις

Από τα λεγόμενα μικρά κόμματα μόνο η «Ελληνική Λύση» του Κυριάκου Βελόπουλου, φαίνεται σύμφωνα με τα δημοσκοπικά ευρήματα να …κόβει το νήμα των ευρωεκλογών με ποσοστό 2.9%. Με την αναγωγή το κόμμα της Ελληνικής Λύσης φαίνεται να βρίσκεται εντός του Κοινοβουλίου με 3,2% περίπου.
Στις …εκπλήξεις της έρευνας της Interview που παρουσιάζει αποκλειστικά η Βεργίνα Τηλεόραση, περιλαμβάνεται για πρώτη φορά το κόμμα ΛΑΟΣ/ΠΑΤΡΙΕ που συγκεντρώνει το 1% των προτιμήσεων των ερωτηθέντων. Σε ανάλογα ποσοστά βρίσκεται η «Δημιουργία Ξανά» με 1.1%, το «ΛΑΕ» 1.0%, οι «Οικολόγοι Πράσινοι» 1.0%. 


Δεν επηρεάζονται από την παροχολογία

Σύμφωνα με τα ευρήματα της πανελλαδικής δημοσκόπησης που πραγματοποιήθηκε από τις 10 έως και τις 14 Μαϊου
  • Το 68% των ερωτηθέντων απαντούν πώς «τα μέτρα που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός δεν θα επηρεάσουν την απόφασή τους για το κόμμα που θα ψηφίσουν στις ευρωεκλογές»
  • ενώ το 45.5% των ερωτηθέντων απάντησαν πώς «η ΝΔ καλώς κατέθεσε πρόταση μομφής κατά του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ Πολάκη»
  • Οι διακοπές του κ Τσίπρα σε σκάφος εφοπλιστή, σύμφωνα με το 50.4% των ερωτηθέντων «προκάλεσαν πρόβλημα στη δημόσια εικόνα του Πρωθυπουργού»


Σταθερά πρώτη η ΝΔ στις Ευρωεκλογές-8,8% η διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ

Η ΝΔ με ποσοστό 33% , έναντι 24.2% του ΣΥΡΙΖΑ, έρχεται πρώτη στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων «εάν την επόμενη Κυριακή είχαμε ευρωεκλογές» , ενώ στην Τρίτη θέση βρίσκεται το ΚΙΝΑΛ με 7.1% και ακολουθούν η Χ.Α με 6.9% και με μικρή διαφορά 6.6%, το ΚΚΕ.


Οι εκπλήξεις

Από τα λεγόμενα μικρά κόμματα μόνο η «Ελληνική Λύση» του Κυριάκου Βελόπουλου, φαίνεται σύμφωνα με τα δημοσκοπικά ευρήματα να …κόβει το νήμα των ευρωεκλογών με ποσοστό 2.9%. Με την αναγωγή το κόμμα της Ελληνικής Λύσης φαίνεται να βρίσκεται εντός του Κοινοβουλίου με 3,2% περίπου.





Πηγή: www.protothema.gr







« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια