«Πανικός» στην ΝΔ - Καλούν το ΕΣΡ να μπλοκάρει την μετάδοση της ομιλίας Τσίπρα

«Πανικός» στην ΝΔ - Καλούν το ΕΣΡ να μπλοκάρει την μετάδοση της ομιλίας Τσίπρα


Έκδηλος είναι ο «πανικός» που επικρατεί στη ΝΔ, η οποία τελευταία στιγμή προσπαθεί με επιστολή που αποστέλλει στο ΕΣΡ να μπλοκάρει την τελευταία προεκλογική ομιλία του πρωθυπουργού.


Απέλπιδες προσπάθειες από τη ΝΔ
Πιο συγκεκριμένα, η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να μεταδώσει η ΕΡΤ και τα ιδιωτικά κανάλια την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα από το Σύνταγμα, την Παρασκευή, αντί για διακαναλική συνέντευξη Τύπου αποδιοργάνωσε πλήρως τη ΝΔ.

Αξίζει να σημειωθεί πως την ίδια επιλογή έκαναν τόσο η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά όσο και ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας χωρίς όπως φαίνεται να ενοχληθεί η Πειραιώς.

[ads-post]

Παράλληλα, εντύπωση προκαλεί ότι κατά παράβαση της προεκλογικής πρακτικής ο κ. Μητσοτάκης όρισε να μεταδοθεί ως τελευταία του ομιλία αυτή της Παρασκευής στη Θεσσαλονίκη και όχι, όπως ισχύει εδώ και δεκαετίες, η ομιλία της Πέμπτης για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Αναλυτικά η επιστολή της ΝΔ:Προς Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης

Αγαπητέ κε Πρόεδρε

Όπως προφανώς γνωρίζετε η Νέα Δημοκρατία έχει σεβαστεί κατά γράμμα την Κοινή Υπουργική Απόφαση 1290/2019 η οποία υποχρεώνει την ΕΡΤ να μεταδώσει στην μεσημβρινή ζώνη (12-3) μια συνέντευξη Τύπου του αρχηγού κάθε κόμματος, και τα ιδιωτικά κανάλια να την αναμεταδώσουν την ίδια μέρα, είτε απευθείας, είτε μαγνητοσκοπημένη.

Έχει επίσης συμμορφωθεί απόλυτα και με τις διατάξεις που αφορούν την υποχρέωση της ΕΡΤ να μεταδώσει μόνον δύο ομιλίες κάθε αρχηγού, χωρίς υποχρέωση των ιδιωτικών καναλιών να τις αναμεταδώσουν. Συγκεκριμένα η συνέντευξη Τύπου του πρόεδρου της ΝΔ μεταδόθηκε από την ΕΡΤ και τα ιδιωτικά κανάλια την Κυριακή 12 Μαΐου, ενώ παράλληλα η αξιωματική αντιπολίτευση ζήτησε από την ΕΡΤ την τηλεοπτική κάλυψη της συγκέντρωσης στα Χανιά που έγινε την προηγούμενη Κυριακή και την τηλεοπτική κάλυψη της κεντρικής συγκέντρωσης της ΝΔ που θα λάβει χώρα την Παρασκευή 24 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη.

Το ΕΣΡ έχει την αποκλειστική ευθύνη ελέγχου και επιβολής της τήρησης της Κοινής Υπουργικής Απόφασης. Ως εκ τούτου σας θέτουμε προ των εκ του νόμου ευθυνών σας για τυχόν παραβίαση της ΚΥΑ και μάλιστα από το κυβερνών κόμμα.«Καλούμε να λάβετε εγκαίρως όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να μην υπάρξει οποιαδήποτε παραβίαση»

Η επισήμανση αυτή δεν γίνεται τυχαία, καθώς ο πρωθυπουργός κ. Αλ. Τσίπρας προκειμένου να αποφύγει μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου απέναντι σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης, δρομολογεί την υποχρεωτική αναμετάδοση μιας προεκλογικής ομιλίας του απ’ όλα τα ιδιωτικά κανάλια, κάτι που αντίκειται ευθέως στις διατάξεις της Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

Ως εκ τούτου σας καλούμε να λάβετε εγκαίρως όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να μην υπάρξει οποιαδήποτε παραβίαση της νομοθεσίας που προβλέπει επακριβώς και περιοριστικά τους όρους προβολής των κομμάτων από την ΕΡΤ και τα ιδιωτικά κανάλια.

Και για να το πούμε πολύ απλά, αντιλαμβάνεστε προφανώς ότι μια βραδινή προεκλογική ομιλία ενός πολιτικού αρχηγού δεν έχει καμία απολύτως σχέση με μια μεσημβρινή συνέντευξη Τύπου απέναντι σε όλα τα ΜΜΕ.

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔΣοφία Ζαχαράκη».

Πηγή: neaselida.gr

«Πανικός» στην ΝΔ - Καλούν το ΕΣΡ να μπλοκάρει την μετάδοση της ομιλίας Τσίπρα