ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Κυριακή 19 Μαΐου 2019

Περιοδεία Λαϊκής Συσπείρωσης σε υπηρεσίες της Λάρισας (ΦΩΤΟ)

Περιοδεία Λαϊκής Συσπείρωσης σε υπηρεσίες της Λάρισας (ΦΩΤΟ)


Κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» αποτελούμενο από τον Τάσο Τσιαπλέ, υπ. Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, τον Πέτρο Κρίκη, υπ. Δήμαρχο Λάρισας και υποψηφίους περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους πραγματοποίησαν περιοδεία στο ΙΚΑ την Εφορία και στις Υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου, την Παρασκευή 17 Μαΐου. 



Στις συζητήσεις που είχαν με τους εργαζόμενους αναδείχτηκαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δημοσιές υπηρεσίες και οι εργαζόμενοι. Κυριάρχησαν αυτά της μείωσης των μισθών, των τεράστιων περικοπών, την άρση της μονιμότητας και την προώθηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, αλλά και της έλλειψης προσωπικού. Αποτέλεσμα η εντατικοποίηση της δουλειάς και η καθυστέρηση στη διεκπεραίωση υποθέσεων των πολιτών. 



Ο υποψήφιοι ανέφεραν ότι η κατάσταση αυτή είναι επακόλουθο των αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης, των περικοπών που έγιναν από τις κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ (ΚΙΝΑΛ) και του ΣΥΡΙΖΑ. Περικοπές που γίνονται παντού, στην παιδεία, στην υγεία, στην πρόνοια, στο ασφαλιστικό σύστημα, κ.ά., προκειμένου να διασφαλίζονται, όπως επιτάσσουν οι αποφάσεις της Ε.Ε. και των ελληνικών κυβερνήσεων, η ανταγωνιστικότητα και τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Επίσης επισήμαναν ότι η ίδια πολιτική εφαρμόζεται και στην τοπική διοίκηση. Δίνονται λιγότερα χρήματα από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, επιβάλλεται διπλή φορολογία στους εργαζόμενους με τα υψηλά ανταποδοτικά τέλη και με την εμπορευματοποίηση όλων των υπηρεσιών του δήμου. 

[ads-post]

Ταυτόχρονα η τοπική διοίκηση μετατρέπεται σε μηχανισμό προώθησης των επιχειρηματικών συμφερόντων με την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών, με την παραχώρηση της δημοτικής λαϊκής περιουσίας, με έργα που είναι μακριά από τις πραγματικές ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων της πόλης. 



Τόνισαν ότι αυτήν την πολιτική υπηρέτησε η δημοτική αρχή Λάρισας και η περιφέρεια! Αυτήν την πολιτική υπηρετούν και οι άλλοι, επισήμως ανακηρυγμένοι, υποψήφιοι από τα κόμματα που τσάκισαν τα λαϊκά δικαιώματα. Αυτήν την πολιτική υπηρετούν και οι υποψήφιοι στα ψηφοδέλτιά τους, που πολλοί απ’ αυτούς, χωρίς δυσκολία αλλάζουν «στέγη» από τον έναν συνδυασμό στον άλλον! Δεν είναι ανεξάρτητοι! Οι μετακινήσεις για όλους αυτούς είναι εύκολες, γιατί συμφωνούν στο διαταύτα: στο να πληρώνουν οι πολλοί για να κερδίζουν οι λίγοι! 



Κάλεσαν τους εργαζόμενους να στηρίξουν τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ και το ΚΚΕ παντού! Η ισχυροποίηση των συνδυασμών του ΚΚΕ σημαίνει και ισχυρή αντιπαράθεση και αντίσταση στην πολιτική που τσακίζει τα δικαιώματα του λαού! Σημαίνει το δυνάμωμα της λαϊκής αντιπολίτευσης απέναντι στη στρατηγική του Ε.Ε. – κυβέρνησης – κεφαλαίου, όπως έγινε με τους κομμουνιστές δημάρχους τα προηγούμενα χρόνια, που όρθωσαν ανάστημα, συγκρούστηκαν και απειθάρχησαν, στις επιλογές των κυβερνώντων και στάθηκαν στο πλευρό των ανθρώπων που υπέφεραν!





Newsroom larisacitynews.GR






« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια