Ολοκληρωμένο πρόγραμμα σύγχρονων αθλητικών υποδομών από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Ολοκληρωμένο πρόγραμμα σύγχρονων αθλητικών υποδομών από την Περιφέρεια Θεσσαλίας


Κ. Αγοραστός: «Αναδείξαμε τη Θεσσαλία σε πρώτη αθλητική περιφέρεια της χώρας» 


Με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα σύγχρονων αθλητικών υποδομών και δυναμική συμμετοχή σε εκατοντάδες αθλητικά γεγονότα, πρωταθλήματα και διεθνείς διοργανώσεις η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι πρώτη αθλητική περιφέρεια στη χώρα. Τα έργα που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια προσφέρουν σύγχρονους και ασφαλείς χώρους άθλησης σε επαγγελματίες αθλητές, μαθητές και λάτρεις των σπορ. Ενώ οι εκδηλώσεις τις οποίες διοργανώνει και υποστηρίζει, κινητοποιούν χιλιάδες κόσμου στο αθλητικό - δρομικό κίνημα και δημιουργούν ρεύμα αθλητικού τουρισμού στη Θεσσαλία. 

«Ο αθλητισμός είναι φιλοσοφία ζωής, που δίνει χρόνια στη ζωή και ζωή στα χρόνια» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Χρηματοδοτούμε και κατασκευάζουμε Κλειστά Γυμναστήρια και Κολυμβητήρια, συντηρούμε και βελτιώνουμε δεκάδες γήπεδα ποδοσφαίρου και αθλητικά κέντρα που δίνουν διέξοδο στη νεολαία, μετατρέπουμε σχολικές αυλές σε ασφαλείς χώρους άθλησης για τους μαθητές, είμαστε πάντα παρόντες σε επιτυχημένες διοργανώσεις, παγκόσμια πρωταθλήματα, πανελλήνιους αγώνες και εκδηλώσεις μαζικού αθλητισμού. 

Με σχεδιασμό, στρατηγική και σε συνεργασία με τα αθλητικά σωματεία και τους συλλόγους, υλοποιούμε έργα σημαντικά, αφού ανταποκρίνονται στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και ισόρροπα κατανεμημένα που επιπλέον δημιουργούν και θέσεις εργασίας. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι η περιφέρεια του πολίτη, μια περιφέρεια διαρκών επιδόσεων και διακρίσεων και στον τομέα του αθλητισμού» επισημαίνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός. 

[ads-post]

Στην Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων, 23 έργα προϋπολογισμού 9,5 εκατ. ευρώ 

 • Η Περιφέρεια Θεσσαλίας χρηματοδότησε Κλειστό Γυμναστήριο στην Αγριά προϋπολογισμού 1,3 εκατ. €, Κλειστό Γυμναστήριο στη Ζαγορά προϋπολογισμού 2 εκατ. €, την αναβάθμιση του Δημοτικού Σταδίου Βελεστίνου, Ολυμπιακών διαστάσεων Σκοπευτήριο στο Δήμο Ρήγα Φεραίου. 
 • Δρομολογείται η κατασκευή Ποδηλατοδρομίου ολυμπιακών προδιαγραφών, σε χώρο απέναντι από το Πανθεσσαλικό Στάδιο. 
 • Η Περιφέρεια Θεσσαλίας συντηρεί και βελτιώνει τις αθλητικές εγκαταστάσεις στο ΕΑΚ Βόλου, στο στάδιο της Νεάπολης, στο γήπεδο της Νέας Ιωνίας "Παντελής Μαγουλάς", που αλλάζει όψη με νέο χλοοτάπητα, κερκίδες και άλλες εργασίες εξωραϊσμού, στο Αθλητικό Κέντρο Σούρπης όπου κατασκευάζονται νέες κερκίδες. 
 • Η Περιφέρεια Θεσσαλίας αποκαθιστά τα γήπεδα Σαρακηνού, Μαγνησιακού και Στεφανοβικείου καθώς και το γήπεδο Αστέρα Ριζόμυλου ενώ νέοι χλοοτάπητες τοποθετούνται στα γήπεδα ποδοσφαίρου Ευξεινουπολης, Πλατάνου, Πτελεού και Σούρπης 
 • Στη Σκιάθο, εξοπλίζεται το γήπεδο μπάσκετ και στην Αλόννησο διαμορφώνεται ο περιβάλλων χώρος στο Κλειστό Γυμναστήριο Αλοννήσου ενώ κατασκευάζονται βοηθητικές εγκαταστάσεις και ηλεκτροφωτίζεται ο χώρος του γηπέδου ποδοσφαίρου στις Κοπρισιες Αλοννήσου. 
 • Επίσης υποστηρίζεται με 240.000 ευρώ η διοργάνωση και συμμετοχή σε δεκάδες αθλητικές εκδηλώσεις. Στην Π.Ε. Λάρισας, περισσότερα από 50 έργα προϋπολογισμού 8,7 εκατ. ευρώ. 

 • Η Περιφέρεια Θεσσαλίας βελτίωσε τις αθλητικές εγκαταστάσεις σε 10 Κλειστά Γυμναστήρια: Φαλάνης, Αγιάς, Τυρνάβου, Γιάννουλης, Αργυροπουλίου, Φαρσάλων, Βερδικούσιας, Δομένικου, Χάλκης και Πλατυκάμπου. Τοποθετήθηκαν ξύλινα δάπεδα (παρκέ), αντικαταστάθηκαν οροφές, εγκαταστάθηκαν συστήματα ψύξης-θέρμανσης, ανακαινίστηκαν αποδυτήρια και WC και άλλες εργασίες (χρωματισμοί, ηλεκτροφωτισμός κλπ) 
 • Η Περιφέρεια Θεσσαλίας ανακατασκεύασε 21 Γήπεδα Ποδοσφαίρου ώστε να αποκτήσουν χλοοτάπητα, καθίσματα στις κερκίδες, ηλεκτροφωτισμό, περιφράξεις, ανακαινισμένα αποδυτήρια κλπ.Πρόκειται για τα γήπεδα: Τερψιθέας, Μάνδρας, Ελευθεραί (Βοηθητικό). Φιλιππούπολης, Ανάβρας, Φαρσάλων, Ελασσόνας, Βλαχογιαννίου, Τσαριτσάνης, Μεγάλου Ελευθεροχωρίου, Μελισσοχωρίου, Ομορφοχωρίου, Μελίας, Νέου Περιβολίου, Μακρυχωρίου, Συκουρίου, Παραποτάμου, Καλοχωρίου, Ακαδημία Τυρνάβου, Δαμασίου και Ροδιάς. 
 • Η Περιφέρεια Θεσσαλίας κατασκεύασε γήπεδα μπάσκετ και βόλει σε 17 σχολικές αυλές, και συγκεκριμένα στο 1ο Δημοτικό Αγιάς, 2ο Δημοτικό Αγιάς, Γυμνάσιο-Λύκειο Αγιάς, 1ο Δημοτικό Φαρσάλων, στο Σταυρό Φαρσάλων, στη Βαμβακού, στο Δομένικο, στον Ευαγγελισμό, στη Βερδικούσια, στο Βλαχογιάννι, στο Γυμνάσιο-Λύκειο Ελασσόνας, στο δημοτικό της Γλαύκης, στο Γυμνάσιο-Λύκειο Μακρυχωρίου, στο Γυμνάσιο-Λύκειο Πυργετού, στο Δημοτικό Γόννων, στο Αργυροπούλι και στον Αμπελώνα. Ακόμη τοποθετήθηκαν παγκάκια, περιφράξεις, έγιναν χρωματισμοί κλπ 
 • Βελτιώθηκαν και συντηρήθηκαν οι εγκαταστάσεις στο ΕΑΚ Λάρισας (αίθουσα κλειστού στίβου) και στα Γήπεδα Τένις στου ΑΣΑΛ, με εργασίες όπως τιμεντοστρώσεις, περιφράξεις, επισκευές, χρωματισμοί κλπ. 
 • Από την Περιφέρεια Θεσσαλίας χρηματοδοτήθηκε εξάλλου το ανοικτό Κολυμβητήριο της Νέας Πολιτείας , προϋπολογισμού 4,5 εκατ. ευρώ, το Γυμναστήριο του 1ου Λυκείου Λάρισας, εργασίες για τη βελτίωση των εγκαταστάσεων του Γυμναστηρίου Αμπελώνα, έργα στο Εθνικό Στάδιο Φαρσάλων προϋπολογισμού 660.000 ευρώ, εργασίες βελτίωσης του Αθλητικού Κέντρου της Φιλιππούπολης ώστε να μπορεί να αδειοδοτηθεί για τη συμμετοχή της ομάδας του Απόλλωνα στο πρωτάθλημα της football league, αθλητικές εκδηλώσεις 220.000 ευρώ κ.α. 

Στην Π.Ε. Καρδίτσας, έργα προϋπολογισμού 11,3 εκατ. ευρώ 

 • Η Περιφέρεια Θεσσαλίας κατασκευάζει το Κλειστό Γυμναστήριο Καρδίτσας-αίθουσα βαρέων αθλημάτων προϋπολογισμού 10,5 εκατ. ευρώ και διαμορφώνει τον περιβάλλοντα χώρο. Πρόκειται για το μεγαλύτερο και πιο σύγχρονο αθλητικό έργο στη χώρα, που αναμένεται να αποτελέσει πόλο έλξης για την ευρύτερη περιοχή, αλλά και να δώσει την ευκαιρία για τη διοργάνωση διεθνούς εμβέλειας αθλητικών εκδηλώσεων. 
 • Παρεμβάσεις στο Κλειστό Γυμναστήριο Μουζακίου που επιπλέον αναβαθμίζεται ενεργειακά. 
 • Γήπεδο ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλει στο Ανθηρό Αργιθέας 
 • Παρεμβάσεις στο προπονητικό κέντρο Αναγέννησης στο Σταυρό και στα γήπεδα Αστέρα Καρδίτσας, Μαυροματίου, Λεονταρίου, Μητρόπολης (κερκίδες, ηλεκτροφωτισμός, ανακαίνιση αποδυτηρίων κλπ) 
 • Αθλητικό Προπονητικό Κέντρο Καρδίτσας 
 • Υποστηρίζει τη διοργάνωση και συμμετοχή σε δεκάδες αθλητικές εκδηλώσεις 
 • Ενώ τέλος η Περιφέρεια Θεσσαλίας προωθεί τη δημιουργία Κέντρου Αθλητικών δράσεων στην λίμνη Πλαστήρα που θα ενισχύσει την επισκεψιμότητα και τον αθλητικό τουρισμό στην περιοχή. 

Στην Π.Ε. Τρικάλων, 35 έργα προϋπολογισμού 7,6 εκατ. ευρώ: 

 • Η Περιφέρεια Θεσσαλίας χρηματοδοτεί το Κλειστό Γυμναστήριο στο χώρο του ΤΕΦΑΑ, προϋπολογισμού 4,5 εκατ. € 
 • Συντηρεί και βελτιώνει τις αθλητικές εγκαταστάσεις των Δημοτικών Σταδίων Τρικάλων, Φαρκαδόνας, Οιχαλίας και Πύλης, Καλαμπάκας (με κατασκευή ταρτάν) και του Αθλητικού Κέντρου Σωτήρας με νέο κτίριο αποδυτηρίων. 
 • Κατασκευάζει περιφράξεις στα γήπεδα Πύργου, Αγίας Μονής, Πηγής, Γάβρου, Ασπροκλησιάς, Λεπτοκαρυάς, Πυργετού, Διάβας, Παραποτάμου 
 • Συντηρεί και εξοπλίζει αποδυτήρια στα γήπεδα Σαρακίνας, Πύργου, Λόγγου, Κρηνίτσας, Μεγάλων Καλυβίων, Καστρακίου 
 • Τοποθετεί μπασκέτες και τέρματα στα σχολεία 5ο Δημοτικό Καλαμπάκας, Δημοτικό Πυργετού, Δημοτικό Σωτήρα, Δημοτικό Διάβας 
 • Τοποθετεί μπασκέτες και τέρματα στα γήπεδα Μαυρελίου, Αγιόφυλλου, Αρδανίου, Βασιλικής, Μπάρας Τρικάλων 
 • Τοποθετεί παρκέ στο βοηθητικό χώρο του Κλειστού Γηπέδου Μπάσκετ 
 • Υποστηρίζει με 140.000 ευρώ τη διοργάνωση και συμμετοχή σε δεκάδες αθλητικές εκδηλώσεις 
 • Ακόμη, Προπονητικό Κέντρο στη θέση Κόρπ στο Βροντερό Πύλης, Ποδηλατοδρόμιο, μελέτη για την ολοκλήρωση του Κλειστού Γυμναστηρίου στις Καρυές. 
Newsroom larisacitynews.GR

Ολοκληρωμένο πρόγραμμα σύγχρονων αθλητικών υποδομών από την Περιφέρεια Θεσσαλίας