ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Παρασκευή 31 Μαΐου 2019

Πρόγραμμα BEACON - Προβολή του Δήμου Φαρσάλων

Πρόγραμμα BEACON - Προβολή του Δήμου Φαρσάλων


Το Πρόγραμμα BEACON - Bridging European and Local Climate Action, στο οποίο μετέχει το ΚΑΠΕ, υποστηρίζει πέντε Ελληνικούς Δήμους για την περαιτέρω ανάπτυξη των Σχεδίων Δράσης τους για την Ενέργεια και το Κλίμα, μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Φαρσάλων.

Σε ολόκληρη την Ευρώπη, χιλιάδες δήμοι έχουν ήδη προβεί σε βήματα προς την κατεύθυνση της παραγωγής καθαρής ενέργειας, προωθούν τη βιώσιμη κινητικότητα, αυξάνουν την εξοικονόμηση ενέργειας ή μειώνουν την ατμοσφαιρική ρύπανση - συχνά στο πλαίσιο των τοπικών σχεδίων δράσης για την ενέργεια και το κλίμα.

Το BEACON, που χρηματοδοτείται από το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Υπουργείο Περιβάλλοντος, Προστασίας της Φύσης και Πυρηνικής Ασφάλειας (BMU), στο πλαίσιο του προγράμματος European Climate Initiative (EUKI) στοχεύει στη σύνδεση δημοτικών φορέων από τη Γερμανία, την Πορτογαλία, την Ελλάδα, την Πολωνία, τη Ρουμανία και την Τσεχική Δημοκρατία που αναζητούν βιώσιμες λύσεις για την ανάπτυξη των πόλεών τους, αλλά αντιμετωπίζουν εμπόδια για να υλοποιήσουν τις ιδέες τους.

[ads-post]

Μέσω κοινών δράσεων μάθησης, δικτύωσης και προσαρμοσμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών, οι εκπρόσωποι των Δήμων θα αποκτήσουν τεχνικές και διαδικαστικές δεξιότητες, που θα τους βοηθήσουν να αναπτύξουν, να βελτιώσουν και να εφαρμόσουν μέτρα στον τομέα της οικονομίας χαμηλών εκπομπών.

Στο πλαίσιο του προγράμματος εκδόθηκε ενημερωτικό φυλλάδιο με το πρόγραμμα και στη σελίδα 25 αναφέρεται ο Δήμος Φαρσάλων.





Newsroom larisacitynews.GR






« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια