ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Δευτέρα 13 Μαΐου 2019

Το προεκλογικό κλίμα ανακινεί το θέμα των παλιών εξισωτικών

Το προεκλογικό κλίμα ανακινεί το θέμα των παλιών εξισωτικών


Σε αναζήτηση χρηµάτων που δεν θα φανούν στους Κοινοτικούς για πληρωµή των εξισωτικών 2013 και 2014. Μέχρι τις 30 Ιουνίου αναμένονται τα υπόλοιπα από προγράµµατα, ενιαία και συνδεδεµένη σε κτηνοτρόφους χωρίς γη.

Χωρίς ουσιαστικές πληρωµές, γεγονός που ούτως ή άλλως ξέρουν οι αγρότες, αφού δεν έχουν κάτι να περιµένουν, θα κυλήσουν οι επόµενοι µήνες. Μόνη εξαίρεση, µια πιθανή ανακίνηση του ζητήµατος των παλιών εξισωτικών, ενόψει των επερχόµενων εκλογών. Άλλωστε πρόκειται για ένα ζήτηµα, η λύση του οποίου αναµφισβήτητα θα µετρήσει «θετικά» και θα προσθέσει ψηφοφόρους από τη δεξαµενή του αγροτικού κόσµου, µεγάλη µερίδα του οποίου βρίσκεται σε οµηρία εδώ και τόσα χρόνια λόγω της περιβόητης τεχνικής λύσης.

[ads-post]

Εν τω µεταξύ, στα απλά και τρέχοντα, οι διοικητικοί του Οργανισµού Πληρωµών αυτά που έχουν να διεκπεραιώσουν µέχρι τις 30 Ιουνίου, βάσει του κοινοτικού κανονισµού, µε την αρωγή των κατά τόπους ∆ΑΟΚ, είναι διορθωτικές πληρωµές για να κλείσουν όλες οι εκκρεµότητες που αφορούν προγράµµατα (Νιτρικά, Βιολογικά, Κοµφούζιο κ.λπ.), ενιαία ενίσχυση του 2018, καθώς και εξισωτική και ειδικές ενισχύσεις του περασµένου έτους. Μάλιστα, αναµένεται και µία δεύτερη παρτίδα πληρωµών για όσους έµειναν εκτός από τις πιστώσεις της Μεγάλης Εβδοµάδας σχετικά µε συνδεδεµένες ενισχύσεις. Κατά την τακτική του ΟΠΕΚΕΠΕ, µόλις ολοκληρώνεται κάποια παρτίδα θα µπαίνουν χρήµατα στους λογαριασµούς των δικαιούχων, χωρίς να γίνει κάποια µαζική πληρωµή.

Αυτό που παραµένει πρόβληµα τόσο για τους απλήρωτους παραγωγούς όσο και για τους επιτελείς της πλατείας Βάθη και της ∆οµοκού είναι οι εξισωτικές αποζηµιώσεις του 2013 και του 2014, που «κολλάνε» στο θέµα της τεχνικής λύσης και των επιλέξιµων βοσκήσιµων γαιών και η όποια διευθέτησή τους απαιτεί πρώτα την έγκριση της Κοµισιόν.




Πηγή: www.agronews.gr







« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια