ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τρίτη 28 Μαΐου 2019

Μεγάλη η ζήτηση για χωράφια στο Θεσσαλικό κάμπο λόγω της Κάνναβης

Μεγάλη η ζήτηση για χωράφια στο Θεσσαλικό κάμπο λόγω της Κάνναβης


Έντονη κινητικότητα στις αγοραπωλησίες χωραφιών αποκτά ο θεσσαλικός κάμπος. Αδειοδοτημένες εταιρείες που σχεδιάζουν να επενδύσουν στην καλλιέργεια της Κάνναβης, κυρίως της φαρμακευτικής, χτενίζουν μέσω μεσιτών τους τέσσερις νομούς της Θεσσαλίας αναζητώντας εκτάσεις.

Η ξαφνική ζήτηση έχει ήδη επιφέρει σημαντικές αυξήσεις στις τιμές της καλλιεργήσιμης γης, η οποία γίνεται δυσεύρετη καθώς αφορά ενιαία τεμάχια που σε κάποιες περιπτώσεις υπερβαίνουν και τα διακόσια στρέμματα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι παράγων που σχετίζεται με επένδυση καλλιέργειας φαρμακευτικής Κάνναβης ανέφερε στο thessaliaeconomy.gr ότι ιδιοκτήτης αγροτεμαχίου 140 στρεμμάτων στην περιοχή του Δήμου Κιλελέρ, στο νομό Λάρισας, ζητά ποσό 2,2 εκ. ευρώ για να το πουλήσει. Πρόκειται για τιμή που κρίνεται αρκετά υψηλή για τα δεδομένα της θεσσαλικής αγοράς.

Ανάλογες περιπτώσεις συναντά κανείς και στους νομούς Καρδίτσας και Τρικάλων. Μάλιστα στον τελευταίο, και συγκεκριμένα στην περιοχή της Οιχαλίας, έχουν ήδη αγοραστεί μεγάλες εκτάσεις για θερμοκήπια Κάνναβης.

[ads-post]

Βασική προϋπόθεση για την αγορά των χωραφιών, πέρα από το ενιαίο της έκτασης, είναι να πρόκειται για αρδεύσιμα.

Η Θεσσαλία κρίνεται ελκυστική για την καλλιέργεια του φυτού καθώς οι προδιαγραφές των εδαφών της είναι ιδανικές, ενώ η δημιουργία επιχειρήσεων του είδους αναμένεται να τονώσει σημαντικά την απασχόληση στην ύπαιθρο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στη χώρας μας έχουν ήδη δοθεί επτά άδειες για την καλλιέργεια Κάνναβης, ενώ ο συνολικός αριθμός των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί ανέρχονται σε 57.






Πηγή: www. thessaliaeconomy.gr (Κώστας Τόλης)







« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια