ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Σάββατο 8 Ιουνίου 2019

Ανακαινίστηκε και εξοπλίστηκε σχολείο "στολίδι" στον Όλυμπο

Ανακαινίστηκε και εξοπλίστηκε σχολείο "στολίδι" στον Όλυμπο


Με δωρεά του Ιδρύματος "Σταύρος Νιάρχος"

Σχολείο «στολίδι» απέκτησε η ορεινή Καρυά Ελασσόνας στον Όλυμπο μετά και τις εργασίες ανακαίνισης και αναμόρφωσης του παλαιού σχολικού κτιρίου που ολοκληρώθηκαν με την πολύτιμη βοήθεια του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος». Οι 20 μαθητές του σχολείου, 14 του διθέσιου Δημοτικού και 4 του νηπιαγωγείου, έχουν πλέον τη χαρά να φοιτούν σε ένα χώρο ελκυστικό και λειτουργικό που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα σχολεία των μεγαλουπόλεων, αντίθετα αποτελεί παράδειγμα εκπαιδευτικού χώρου που πολλοί θα επιθυμούσαν.

Η ανακαίνιση του κτιρίου -που χρονολογείται από το 1930- ήταν αίτημα χρόνων των κατοίκων του χωριού και των μικρών μαθητών. Με πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών κ. Σταυρούλας Κουβέλα και Παρασκευής Τσακνάκη το αίτημα που κατατέθηκε προς το ίδρυμα το 2017, έγινε δεκτό και πριν λίγες ημέρες ολοκληρώθηκαν οι εργασίες.


[ads-post]


Με τη δωρεά του Ιδρύματος το σχολείο εξοπλίστηκε με διαδραστικό πίνακα, σταθερό υπολογιστή και προτζέκτορα. Έγινε αλλαγή των εσωτερικών και εξωτερικών κουφωμάτων, αναδείχθηκε η πέτρα με την οποία ήταν χτισμένο το σχολείο, έγιναν ηλεκτρολογικές εργασίες και επικάλυψη της εξωτερικής σκάλας με πέτρα Πηλίου. Ακόμη διαμορφώθηκε ο εξωτερικός χώρος με γήπεδα ποδοσφαίρου και βόλεϊ ενώ τοποθετήθηκε συναγερμός και σύστημα πυρανίχνευσης.


Το πρωί της Παρασκευής στην αυλή του σχολείου διοργανώθηκε εκδήλωση σε ένδειξης τιμής και ευγνωμοσύνης στην ευγενική χορηγία του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος». Οι μαθητές, ο Σύλλογος Διδασκόντων, ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου και σύσσωμη η τοπική κοινωνία αισθάνθηκαν την ανάγκη να εκφράσουν και δημόσια τις θερμές τους ευχαριστίες προς τους εκπροσώπους του Ιδρύματος «ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ», καθώς με την πολύτιμη βοήθειά τους έγινε πραγματικότητα ένα έργο ζωής.


Στους κ.κ. Σ. Αλεξόπουλο και Ν. Παταριά που παραβρέθηκαν, απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα καθώς και δώρα, όπως καλάθια με τοπικά προϊόντα που ετοίμασε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου. Ιδιαίτερα οι μαθητές εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους με ζωγραφιές, ποιήματα, τραγούδι και χορό.

Συγκίνησαν με το λόγο τους οι εκπρόσωποι της τοπικής εκκλησίας και κοινωνίας που έστειλαν το μήνυμα της ανάγκης στήριξης των απομακρυσμένων περιοχών για την παραμονή των νέων στον τόπο τους και της σημασίας του σχολείου και της εκπαίδευσης στην εξέλιξή τους.





Πηγή: www.ert.gr







« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια