ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019

Αποχαιρετιστήρια ομιλία από τον Ευάγγελο Βενιζέλο στη Βουλή: "Αποχωρώ ύστερα από 26 χρόνια συνεχούς θητείας" (VIDEO)

Αποχαιρετιστήρια ομιλία από τον Ευάγγελο Βενιζέλο στη Βουλή: "Αποχωρώ ύστερα από 26 χρόνια συνεχούς θητείας" (VIDEO)


Σε μια συγκινησιακά φορτισμένη ομιλία κατά τη διάρκεια συζήτησης των νέων Ποινικών Κωδίκων στην Ολομέλεια ο Ευάγγελος Βενιζέλος αποχαιρέτησε το Κοινοβούλιο ευχαριστώντας φίλους, συνεργάτες, αλλά και πολιτικούς αντιπάλους.


“Αποχωρώ από τη Βουλή των Ελλήνων μετά από 26 χρόνια συνεχούς και αδιάλειπτης θητείας στα έδρανα αυτά. Εκλέχτηκα βουλευτής Θεσσαλονίκης σε δέκα διαφορετικές αναμετρήσεις. Υπηρέτησα 17 χρόνια την κυβέρνηση και την κυβερνητική πλειοψηφία. Έχω διατελέσει αρχηγός κόμματος και βουλευτής αντιπολίτευσης εννέα χρόνια. Θέλω να ευχαριστήσω την ελληνική δημοκρατία γιατί με τίμησε με τόσο υψηλά αξιώματα. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους βουλευτές για τη συνεργασία και τις αντιπαραθέσεις” είπε ο κ. Βενιζέλος ενώ κάνοντας έναν μικρό απολογισμό χαρακτήρισε ως κορυφαία στιγμή το αξίωμα του εισηγητή της συνταγματικής αναθεώρησης.

Ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε τη λύπη του διότι αναγκάζεται να αποχαιρετήσει τη Βουλή σε μια κολοβή συνεδρίαση λόγω της αποχώρηση της αντιπολίτευσης ενώ απευθυνόμενος στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ είπε: “Έχω την ευκαιρία να απευθύνομαι όχι μόνο στην αίθουσα αλλά και στους αντιπάλους. Εύχομαι στην επόμενη Βουλή ως αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ να αντιληφθεί πλήρως τη σημασία της ενότητας. Εύχομαι να συνειδητοποιήσει τη σημασία που έχουν τα δικαιώματα της αντιπολίτευσης. Να αντιληφθεί την ανάγκη προστασίας και ενίσχυσης του κύρους του Κοινοβουλίου. Αυτό ισχύει για όλα τα κόμματα. Η κρίση της ευρωπαϊκής φιλελεύθερης δημοκρατίας και ο κίνδυνος μιας μη φιλελεύθερης εκκρεμεί ως κρίση του κοινοβουλίου και του κοινοβουλευτισμού. Η απαξίωση της Βουλής είναι απαξίωση της δημοκρατίας” είπε.

[ads-post]

Περιγράφοντας τους στόχους της επόμενης Βουλής είπε ότι ελπίζει να ανταποκριθεί στην αναθεώρηση του Συντάγματος, να αποκαταστήσει το κύρος των θεσμών χαρακτήρισε όμως ως μείζον την υιοθέτηση ενός σχεδίου ανασυγκρότησης. “Η χώρα έχει ανάγκη από μεγάλα συστήματα ασφαλιστικό, φορολογικό και τραπεζικό που δεν διαθέτει πραγματικά. Δεν θα είμαι στην επόμενη Βουλή. Παραμένω όμως ενεργός και μάχιμος πολίτης και νομίζω ότι αυτό είναι το σημαντικότερο που μπορεί να κάνει κάποιος” κατέληξε ο κ. Βενιζέλος.


Δείτε το βίντεο:








Πηγή: real.gr






« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια