ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019

Καινοτόμες μέθοδοι για την αποτελεσματικότερη καταπολέμηση των κουνουπιών από την Περιφέρεια Θεσσαλίας



Κ. Αγοραστός: Με υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα προστατεύουμε τη δημόσια υγεία

Με σημαντικές καινοτομίες, όπως η ηλεκτρονική παρακολούθηση εργασιών και η χρήση drones, σε συνεργασία με εξειδικευμένη εταιρία υλοποιείται το Πρόγραμμα Κωνωποκτονίας 2019 της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Φέτος το πρόγραμμα έχει συντονιστή, για την καλύτερη παρακολούθηση, τον έλεγχο και την αποτελεσματικότητα των δράσεων και μικτό χαρακτήρα καθώς :στις Περιφερειακές Ενότητες Λάρισας και Μαγνησίας έχει αναλάβει το έργο ανάδοχη εταιρία. Στην ΠΕ Τρικάλων εξυπηρετείται η δράση από το προσωπικό της αντίστοιχης ΠΕ, ενώ στην ΠΕ Καρδίτσας συμμετέχει τόσο το προσωπικό της αντίστοιχης ΠΕ όσο και η ανάδοχη εταιρία.

[ads-post]

Ενημέρωση για το νέο σύστημα παρακολούθησης των εργασιών του προγράμματος της καταπολέμησης κουνουπιών πραγματοποιήθηκε στην ομάδα εργασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας που έχει ως αρμοδιότητα το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος η ομάδα εργασίας θα έχει τη δυνατότητα σε πραγματικούς χρόνους να ενημερώνεται για την πορεία και την αποτελεσματικότητα των εργασιών. Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υποστήριξε τα εξής: «Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας έγκαιρα στις Περιφερειακές Ενότητες έχουμε αρχίσει να υλοποιούμε το πρόγραμμα κωνωποκτονίας. Στα μέρη τα οποία έχουμε επισημάνει μέσα από μια στρατηγική μελέτη που έχουμε εκπονήσει και στα μέρη που απαιτείται παρεμβαίνουμε με σύγχρονες και αποτελεσματικές μεθόδους. Παράλληλα υπάρχει μια διαδικασία πλήρους ελέγχου της εκτέλεσης του προγράμματος κωνωποκτονίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Οι αρμοδιότητές μας ως Περιφέρειες έγκειται σε περιοχές περιμετρικά των πόλεων μας. Στη Λάρισα, στο Βόλο, στην Καρδίτσα και στα Τρίκαλα για παράδειγμα είναι αρμοδιότητα των δήμων η καταπολέμηση της κωνωποκτονίας. Εμείς έχουμε εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα καταπολέμησης της κωνωποκτονίας ενώ έχουμε προχωρήσει σε συμβάσεις με τους Δήμους Αγιάς και Τεμπών για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του φαινομένου».






Newsroom larisacitynews.GR





« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια