ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Σάββατο 8 Ιουνίου 2019

Με διεθνή συμμετοχή και περισσότερα από 600 εκθέματα η 4η Έκθεση- Διαγωνισμός Στατικού Μοντελισμού στη Λάρισα

Με διεθνή συμμετοχή και περισσότερα από 600 εκθέματα η 4η Έκθεση- Διαγωνισμός Στατικού Μοντελισμού στη Λάρισα


Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και του Επιμελητηρίου

Κ. Αγοραστός: «Ανοίγεται ένα νέο πεδίο για τους δημιουργικούς ανθρώπους και τα νέα παιδιά »


Περισσότεροι από 100 μοντελιστές απ όλη την Ελλάδα και τα Βαλκάνια με περισσότερα από 600 εκθέματα θα δώσουν δυναμικό παρών στην Έκθεση-Διαγωνισμό Στατικού Μοντελισμού που διοργανώνει για τέταρτη συνεχή χρονιά στη Λάρισα η Λέσχη Στατικού Μοντελισμού Λάρισας υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λάρισας. 
Η 4η Έκθεση - Διαγωνισμός Στατικού Μοντελισμού πραγματοποιείται το τριήμερο Παρασκευή 7, Σάββατο 8 και Κυριακή 9 Ιουνίου από τις 9 π.μ. έως τις 9.30 μ.μ. στον Μύλο του Παππά, με δωρεάν είσοδο. Τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν το Σάββατο 8 Ιουνίου στις 7:30 μ.μ. ενώ η διαγωνιστική διαδικασία ολοκληρώνεται την Κυριακή 9 Ιουνίου στις 2 το μεσημέρι με τις βραβεύσεις των νικητών.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν οι διοργανωτές στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Λάρισας, τόνισαν τα εξής:

Κώστας Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας: 

« Πρόκειται για μια ξεχωριστή διοργάνωση, μια διαφορετική έκθεση αφού ο μοντελισμός αρχίζει να γίνεται γνωστός και να βάζει βαθύ αποτύπωμα στην κοινωνία της Λάρισας. Είναι ένα χόμπυ, μια σοβαρή δουλειά, μια εκπαιδευτική διαδικασία αλλά και ένα μάθημα ζωής. Αξίζουν συγχαρητήρια στο δραστήριο Σύλλογο Στατικού Μοντελισμού Λάρισας που με σοβαρότητα και υπευθυνότητα διδάσκει και εργάζεται για τη διάδοση του μοντελισμού. Ανοίγεται έτσι ένα νέο πεδίο, μια νέα κατεύθυνση που προάγει τον πολιτισμό και αναδεικνύει τα ενδιαφέροντα των δημιουργικών ανθρώπων στην πόλη της Λάρισας και σε όλη την Ελλάδα».

Πάνος Σάπκας, αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων: 

«Εύχομαι καλή νέα θητεία στον περιφερειάρχη και φίλο Κώστα Αγοραστό. Είμαι βέβαιος ότι θα υπάρχει συνέχεια στην πολύ καλή συνεργασία που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια και αυτό αποδεικνύεται από τις σημαντικές εκδηλώσεις που διοργανώσαμε και διοργανώνουμε από κοινού. Συνεργαζόμαστε άριστα και με τη Λέσχη Στατικού Μοντελισμού στην οποία έχουμε διαθέσει χώρο στο Μύλο του Παππά για να μπορούν τα νέα παιδιά να μαθαίνουν αυτή την τέχνη. Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και άλλους φορείς διοργανώνουμε μια φορά το χρόνο μια μεγάλη εκδήλωση μοντελισμού που από πέρυσι απέκτησε διεθνή χαρακτήρα. Καλώ όλους τους Λαρισαίους να επισκεφτούν την έκθεση και να γνωρίσουν από κοντά τις δημιουργίες των μοντελιστών της Λάρισας και συλλόγων απ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό».

Κώστας Μπασδέκης, πρόεδρος Συλλόγου Στατικού Μοντελισμού Λάρισας: 

«Χωρίς τη βοήθεια της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και των άλλων φορέων δεν θα μπορούσε να διοργανωθεί αυτή η μεγάλη έκθεση και διαγωνισμός, που συγκεντρώνει διεθνές ενδιαφέρον και θα φέρει στη Λάρισα αποστολές απ όλα τα Βαλκάνια. Αυτό βοηθά πολύ και στην τουριστική προβολή της πόλης, αφού οι ξένες αποστολές δηλώνουν ενθουσιασμένες από τη Λάρισα. Ο μοντελισμός είναι δημιουργία, είναι έμπνευση και χόμπυ. Η Λέσχη της Λάρισας είναι από τους πιο δυναμικούς συλλόγους και είναι σημαντικό ότι έχουμε καταφέρει να προσελκύσουμε πολλά μικρά παιδιά σε αυτό το όμορφο και δημιουργικό χόμπυ. Φέτος, υπάρχει ειδικό αφιέρωμα, λόγω και της Πτέρυγας Μάχης, στο θρυλικό αεροσκάφος F4 Phantom. Επιπλέον θα πραγματοποιηθούν 2 εξειδικευμένα σεμινάρια:
  • το Σάββατο 8 Ιουνίου στις 5 το απόγευμα σεμινάριο με θέμα «Βάψιμο και παλαίωση άρματος» και 
  • την Κυριακή 9 Ιουνίου στις 11 π.μ. σεμινάριο με θέμα «Βάψιμο αεροσκάφους». 

[ads-post]

Στη συνέντευξη τύπου παραβρεθήκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Αθλητισμού, Απασχόλησης και Δια βίου Μάθησης Νίκος Λιούπας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Θανάσης Παιδής, ο Προϊστάμενος Τμήματος Αθλητισμού Περιφέρειας Θεσσαλίας Σταύρος Χατζηλάκος, το στέλεχος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Λάρισας Στέλιος Δημότσιος τα μέλη Συλλόγου Στατικού Μοντελισμού Λάρισας Θοδωρής Κούρτης και Παναγιώτης Ναζάρης.





Newsroom larisacitynews.GR






« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια