ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019

Εννιά νέα έργα στην Π.Ε. Καρδίτσας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Εννιά νέα έργα στην Π.Ε. Καρδίτσας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας
Εννιά νέα έργα προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας. Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε το αποτέλεσμα διαγωνισμών και τη δημοπράτηση έργων συνολικού προϋπολογισμού 10.669.977 ευρώ. Στα έργα συμπεριλαμβάνεται μεταξύ άλλων η κατασκευή του νέου δρόμου που συνδέει το Μουζάκι με τη Λίμνη Πλαστήρα, η αποκατάσταση του οδικού δικτύου της Π.Ε. Καρδίτσας, η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων της παιδικής κατασκήνωσης της Ι.Μ. Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων στο Νεοχώρι Καρδίτσας και η κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων στον Ενιπέα και στον Πάμισο Ποταμό. Συγκεκριμένα τα έργα έχουν ως εξής:

Αποτέλεσμα διαγωνισμού του έργου « Βελτίωση – συντήρηση – αποκατάσταση ζημιών οδικού δικτύου Π.Ε. Καρδίτσας», προϋπολογισμού 600.000 ευρώ

Αποτέλεσμα διαγωνισμού για το έργο «Αναβάθμιση εγκαταστάσεων παιδικής παιδικής κατασκήνωσης της Ι.Μ. Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων στο Νεοχώρι Καρδίτσας» προϋπολογισμού 774.220 ευρώ. Στόχος του έργου είναι η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων που λόγω παλαιότητας καθιστούν την κατασκήνωση μη λειτουργική.

Αποτέλεσμα διαγωνισμού του έργου «Αποκατάσταση ζημιών στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας Π.Ε. Καρδίτσας εντός ορίων Δήμου Καρδίτσας και Δήμου Λίμνης Πλαστήρα» προϋπολογισμού 3.000.000 ευρώ. Αντικείμενο του έργου είναι οι εργασίες αποκατάστασης των βλαβών του εθνικού, επαρχιακού και λοιπού οδικού δικτύου περιοχών Δήμων Καρδίτσας και Λίμνης Πλαστήρα αρμοδιότητας Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας.

Αποτέλεσμα διαγωνισμού του έργου «Συντήρηση – αποκατάσταση – βελτίωση ηλεκτροφωτισμός και προμήθεια για τη σήμανση στηθαία ασφαλείας του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου» προϋπολογισμού 500.000 ευρώ. Το έργο αφορά την κατασκευή των απαραίτητων τεχνικών έργων, προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα που δημιουργούνται στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας από τις καταπτώσεις γαιών και βράχων, με σκοπό να εξασφαλιστεί η ασφαλής κυκλοφορία των οχημάτων.

[ads-post]

Αποτέλεσμα διαγωνισμού του έργου « Αποκατάσταση – συντήρηση – βελτίωση οδικού δικτύου Π.Ε. Καρδίτσας» προϋπολογισμού 900.000 ευρώ. Το έργο έχει σκοπό την βελτίωση – συντήρηση του επαρχιακού και εθνικού οδικού δικτύου αρμοδιότητας της Π.Ε. Καρδίτσας καθώς και την αποκατάσταση των ζημιών που έχουν δημιουργηθεί. Οι θέσεις στις οποίες θα εκτελεστούν εργασίες θα επιλεχθούν από την επιβλέπουσα υπηρεσία.

Δημοπράτηση του έργου «Προμήθεια και μεταφορά υλικών οδοστρωσίας αγροτικών οδών περιοχή ΤΟΕΒ Ταυρωπού» προϋπολογισμού 299.757 ευρώ. Το έργο αφορά στην προμήθεια και μεταφορά υλικών οδοστρωσίας αγροτικών οδών σε αγροκτήματα των οποίων τα εγγειοβελτιωτικά έργα διαχειρίζεται ο ΤΟΕΒ Ταυρωπού. Τα υλικά οδοστρωσίας είναι θραυστά υλικά λατομείου της Π.Τ.Π Ο-155 ή Ο-150 (3Α) και κατηγορίας Ε4. 

Αποτέλεσμα διαγωνισμού του έργου «Αποκατάσταση βλαβών στην περιοχή Δήμου Παλαμά στο Δ.Δ. Βλόχου και Δ.Δ. Πέτρινου εντός τη ευρείας κοίτης του Ενιπέα Ποταμό», προϋπολογισμού 248.000 ευρώ

Αποτέλεσμα διαγωνισμού του έργου «Αποκατάσταση βλαβών στην περιοχή του Δήμου Μουζακίου στο Δ.Δ. Μαγούλας εντός τη ευρείας κοίτης του Πάμισου Ποταμού», προϋπολογισμού 248.000 ευρώ.

Αποτέλεσμα διαγωνισμού του έργου «Οδικός άξονας Μουζάκι – Λίμνη Πλαστήρα», προϋπολογισμού 4.100.000 ευρώ. Αντικείμενο του έργου αποτελεί η κατασκευή τμήματος νέας οδού που συνδέει τον οικισμό Μουζακίου με τη Λίμνη Ν. Πλαστήρα, μήκους περίπου 3Km.Ειδικότερα προβλέπεται: η κατασκευή της κύριας αρτηρίας μήκους 3Km περίπου, η κατασκευή ισόπεδου τρισκελούς κόμβου στην Χ.Θ.0+201,43m με μια πρόσβαση προς τους οικισμούς Κρυοπηγή – Ανθοχώρι – Κερασιά, η κατασκευή των απαραίτητων εργασιών για την σύνδεση της νέας οδού με τις υφιστάμενες τοπικές οδούς. 

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός τόνισε τα εξής: 

«Σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Καρδίστας Βασίλη Τσιάκο, τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τις υπηρεσίες μας προχωράμε στην υλοποίηση σημαντικών έργων για την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας. Πρόκειται για έργα ουσίας που ενισχύουν την ασφαλή μετακίνηση των ανθρώπινων κοινοτήτων ενώ δημιουργούν θέσεις εργασίας και μόχλευση στην τοπική πραγματική οικονομία. Παράλληλα με πράξεις και όχι με λόγια συμβάλλουμε στην καθημερινότητα των ανθρώπων της υπαίθρου με αντιπλημμυρικά έργα που ενισχύουν τη «θωράκιση» των περιουσίων τους και την παραγωγή τους από πλημμυρικά φαινόμενα. Δημιουργούμε συνθήκες περαιτέρω ανάπτυξης του ορεινού όγκου καθώς βελτιώνουμε την προσβασιμότητα των κατοίκων της περιοχής και των επισκεπτών».




Newsroom larisacitynews.GR






« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια