ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τρίτη 25 Ιουνίου 2019

Μεγάλη επιτυχία Λαρισαίου μαθητή σε μαθηματική Βαλκανιάδα

Μεγάλη επιτυχία Λαρισαίου μαθητή σε μαθηματική Βαλκανιάδα


Με μία σημαντική διάκριση επέστρεψε από την Κύπρο ο μαθητής της Γ’ Γυμνασίου Θάνος Παπαλέξης, ο οποίος συμμετείχε από τις 20 έως τις 25 Ιουνίου 2019 στην Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων. 

[ads-post]

Ο νεαρός μαθητής των Εκπαιδευτηρίων Μαίρης Ν. Ράπτου, ο πρώτος Λαρισαίος που συμμετείχε σε εθνική ομάδα μαθηματικών μετά το 1987, έλαβε στον διεθνή αυτό αγώνα το χάλκινο μετάλλιο! Έκλεισε έτσι για τον Θάνο μια λαμπρή χρονιά διακρίσεων μετά και το ασημένιο μετάλλιο που είχε κερδίσει στην εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Αρχιμήδης» τον Μάρτιο στην Αθήνα.



Ανακοίνωση Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας Λάρισας

Με ανακοίνωσή της η Διοικούσα Επιτροπή της ΕΜΕ Λάρισας, αναφέρεται στην ξεχωριστή διάκριση του νεαρού Λαρισαίου μαθητή αναφέροντας σχετικά:

«Μία ακόμη ξεχωριστή , διεθνής διάκριση για το Θάνο Παπαλέξη, το Λαρισαίο μαθητή της Γ’ Γυμνασίου των εκπαιδευτηρίων Μ.Ν. Ράπτου.

Μετάλλιο και στη Βαλκανιάδα!

Επίμονος, συστηματικός, ευφυής και μεθοδικός, ο Θάνος αποτελεί πρότυπο αριστείας και παιδείας ανοιχτών οριζόντων, γράφοντας τη δική του ξεχωριστή ιστορία στο χώρο των υψηλών μαθηματικών διακρίσεων.

Τα πιο θερμά και ειλικρινή μας συγχαρητήρια στον ίδιο, τους γονείς και τους καθηγητές του. Η μαθηματική κοινότητα του τόπου μας στέκεται με σεβασμό και αναγνώριση στα συνεχή και σπουδαία επιτεύγματά του.»





Newsroom larisacitynews.GR






« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια